THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 November 2010

November - Final Countdown

Sejak gambo kat blogspot ni kena blocked..aku nak berjinak tulis blog ala diari penulisan la...wah gitu..boleh ke?? boleh tak boleh kena bolehkan jugakk...takleh lah tak curah apa apa kat blog ni...rasa sengal semacam..inilah sumber hiburan aku kat opis...waktu senggang banyak...nak ber FB konpom tak dapat..kali ni pulak blogspot bergambar lak kena blocked...adehh....disebabkan itu aku buat entry dup dap dup dap...tengok sticker countdown tu..adeh seram bulu roma tengkuk segala mala...perit jerih dugaann sepanjang persiapan majlis semua dah rasa..

Rasa macam lambat lagi ..wah 20 hari sudehhh...gulppp telan air liur...apa cepat bonar waktu berpusing ni...pejam celik bangun tido..November pun menjelma...final countdown was here bebeh....persiapan pulak rasanya almost 70% kot baru siap...standard ar dah nak dekat dekat ni benda kecik mecik dah mula timbul...so kena la dilengkapkan...duit keluar laju macam air...aku tak tau nak cakap macam mana...dan lagi lagi...masa awal ingat semua benda dah beres...rupanya bnda kecik mcm tuh la yg remeh nak complete tau..kdg2 aku terpikir penat jugak la buat kerja kawin ni..semua dalam keluarga kena main peranan memasing...thanks to Ekin sebab banyak bagi sponsorship dari segala segi..baju family, wedding kek...tima kasih adik ku....Alhamdulillah....walaupun dugaan nya aku asik je nak bergaduh ngan mak aku..pantang citer bab kawin..perang meletus...tak sependapat pun satu hal...keadaan skrang sangat emosi..sila bersabar

Kisah bersama tunang si Encik Awak lak....yang ni sangat mencabar penuh dugaan sepanjang 9 bulan bertunang...bercinta ngan bertunang lain...macam aku ni lak..berkenalan pun tempoh 6 bulan pastu decide nak kawen...waktu ni la sesama nak mengenal karakter perangai ...baru lah nak bercinta cinta...nak gi dating la...susah gak tau...sebab Encik Awak ni orang yang matang...dia jenis fokus satu benda dengan bersungguh sungguh...aku lak jenis berfoya foya lebih..kita enjoy lalalaa...so itu yang selalu aku emosi...biasalah jiwa pompuan nak layanan, perhatian yang lebih padahal Encik Awak sibuk bekerja keras mencari rezeki untuk kahwin..bukan aku tak pikir tapi saja buat mengada...then mula la adegan sentap menyentap...tapi tak lama...sekejap je dah baik...aku tau dia nak aku jadi seorang berdikari...walau apapun terjadi semua ada hikmahnya...tak gaduh tak kenal la perangai memasing kan....benda macam ni buat kami kuat dan semakin saling menyayangi antara satu sama lain

Nak kawen ni ..semua pakai DUIT...sana sini situ.....agak beban la pada aku...bikin pening la .....serius semua benda aku nak kena jimat...ikat perut beb...bukan aku sorang je semua yg bakal berkahwin akan mengalami masalah yg sama.klu takde duit hapa benda takleh jalan....tapi aku percaya pada "rezeki"....Alhamdulillah....majlis aku pun sekadar ikut kemampuan saja...dengan gaji aku yang ciput ni nak bergrand bagai memang tak la....ukur baju di badan sendiri...aku ikut kata tunang aku  "klu kita tak mampu jangan  ikut orang"...terima kasih Encik Awak ...kata kata itu membuat aku sedar berjimat la selagi boleh dijimatkan..jimat bukan bererti kedekut...biar kita susah sekarang janji tak menyusahkan orang lain......semoga apa yang telah dirancang dipermudahkan oleh Allah swt..kami hanya merancang yang menentukan Allah swt...Insya Allah










11 comments:

Emynz said...

gamba bleh view start dr 5.30 sampai 8.30,ke shaitanan sungguh kan. bia majlis kecik tapi stylo dr majlis grand tapi hentah hape hape kan. nyeh

Iena said...

aku fhm apa yg ko lalui skrg sebab aku dah lalu. gedix kan masa tu kawen umo umo 24. duit gaji laki bini baper sgt jerk.

xperlah mimy... grand tak tu belakang kira.. janji dahulukan yg wajib... 'akad' tu yg penting...

farahfatihah said...

dup dap dup dap kan? huhu sama la kita!

Liyanaroxx said...

wah..pengantin sudah berdebar! ;)

p/s : Lol...ingatkan PC yana problem..rupanya mmg TM block pic di blog ye?

ratusiput said...

betul beb....jgn kawin kite gelemer..pas kawin duduk atas hutang...mati!

Softtouch [Hanim] said...

xpe mimy..nnti kesudahan dia sgt baik..percayalah..rezeki lepas kawin ni biasanya sgt murah...betullah kata en awk, kita xmampu jgn buat..biarlah dia simple n sweet..xdelah myusahkan kita di belakang hari..3 minggu je lagi...

-NiD's- said...

AKAK aLLAH dh janji...bila TERBINA NYAA MASJID BARU....bemakna temaktublaaa ikatan dua jiwa....dia Janjikan rezeki yg melimpah ruah..pecayalah.......dh kawen lagik murah rezeki.....
dun worri k....BTW buat yg termampu..jgn stress k....dh dekat dh nie...wahhhh sok nie kita leh celebrate sesama laa ANIVERSARY ERK...akak nak weeding nida lak yg terimbau kenangan MANIS NOVEMBER 2008......wowww..beshhh jadik PERMAISURI SEHARI GLAMOUR HABISHH...hihiiihii

apa yg pntg AKADnikah...itu pling waJIb.....cool keyh

Nadine said...

Dup Dap, Dup Dap...all the best Mimy!
I doakan semuanya berjalan dgn lancar :)

Eri-chan said...

megat is the best for you..after all years you found the guy!

POSH76 said...

yup betul janji jgn lepas kawen dok berhutang bagai...yang penting dapat bersatu dgn org TERCHENTA hehe

Ann Ishak said...

besar ker kecik tu ikut kemampuan...yang penting restu, pastu ada jalannya

Google