THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 November 2010

OUR TRUE LOVE STORY (CST PRODUCTION)

Cerita CINTA yang agak panjang tapi menghiburkan..


Encik Awak ni memula kenal aku kira nya cinta cyber ...tapi unik sikit sebab aku pernah la gosip gosip ngan budak opis aku ni...diorang ni memain la tulis kat papan board suh aku kawen 10.10.10...cantekk kan tarikh ni...tapi apakan daya takde orang nak aku time tu camno nak kawen kannn....cuma boleh main angan angan jekk....ok flash back balik baca ni http://nurmimy.blogspot.com/2009/08/anakdaratuasalah-ke.html...aku memang takde sapa pun...kengkonon pasrah la...tak tau jiwa parah...hahaha...dan aku tak kose nak hadap cinta cintun ni..bosan pun ada sebab tak pernah nya menjadikk..asik tak jadikk je...dan aku pernah rasa tak mo kawen waktu sekarang..aku nak kawen umur aku dah 35 above...boleh gitu.....

Dan citer baru bermula bila...ada orang add aku kat YM pastu tetiba leh tegur "Hi"...benci mak okeh...dahla nama tak senonoh...KENTUT2000..takleh blah betull...tapi peliknya aku reply tu...isk isk...tapi aku jawab ayat sinis la...

"Ha..nak apa?? Kalau awak ni dalam kategori laki orang, tunang orang, skandal orang...sila blah sekarang...saya tak berminat...terima kasih'

Siot tul ayat berbahasa...macam bagus bagus je ayat aku...harussssssss..stranger beb ...ko ingat aku jenis melayan sembarangan ke?? dibuatnya memang kaki kentut apa kes...tak pasal pasal..asik kentut je keje nya...cehhhhhhhhhh..dan dia jawab

"Saya tak minat nak layan bini orang, tunang orang, dan apa apa hak orang sebab saya pun bukan kategori hak orang...saya cuma minat nak berkenalan..itu saja terpulang"

Tengok tengok kerek takkkkkkkkkk....tapi aku layan la pulak apa kes?? pastu aku tanya la dia mana dia dapat YM aku...aku bukan kenal sesapa pun..then dia cakap ada bukak satu blogspot...blog aku le...pastu tetiba rasa macam nak kenal aku..boleh cam tu...takut lak aku..tapi sekali lagi diulang aku layannnnnzzz...aku pun tak tau la napa wehh...padahal nak kata dia tu ayat baekk punye...tidak le pulak...kalau korang nak tau dia sangat KEREK...nyampah giler aku...nyampah nyampah pun satu hari aku asik duk berym ngan dia ...ym pun gaduh gaduh...giler haru tul time tu...yer ar asik je nak kutuk citer aku kat blog...tapi tak komen kat blog..komen kat ym...sentapppp...dahla time tu ada anon giler mental suka buat taikkk...aku syak la dia kan..hehe tak pasal pasall..eh tak nak la citer pasal anon giler...aku nak muntah dengar nama anon ni...allergic...

So far citer sembang kat YM la..dan paling kelakar aku tak tau nama dia sapa?? boleh tak gitu?? yesss aku amik risiko kenal stranger...aku panggil dia awak je...itu la nama jadi ENCIK AWAK...dan kekal panggilan nya sampai sekarang…comey je kan ENCIK AWAK…hehe...nak tukar no phone..hmm lagi la...jangan harap aku nak bagi..lagipun aku dah sound..minta no phone aku jangan kawan ngan aku..dia tak minta la pulak..bagusss..gambar dia pun aku tak tengok...add aku kat FB tp muka kartun..apa cerrrrrrr...hadoiii takleh jadikk muka aku bersepah ko tengok kannnnn....ok meh aku cabar datang bersemuka ngan aku...eh sebelum tu lupa nak citer...aku yang bagi dia no phone..heheh..sebabbbbbbbbb..tetiba ym aku bengong lak ura ura nak kena block..napa ntah aku leh mintakk...hahaha..tp ngan syarat jangan sms.or call .aku tak sukeeeeeee....kejam haku..tapiiiiiiiii start tepon la semua bermula apa taknya...dengar suara aku yang lemak merdu berkrim ni...mau tak sangkut belum tengok live lagikk..pengsannn

Dan seterusnya.......kes telepon pulak...tiba masa nya nak dengar suara memasing...ehh nanti dulu...memula sms dulu...asik la sms ....tak leh tinggal la hp...setiap masa nak sms...ntah apa aku sembang pun tak tau...ala standard ar baru nak kenal diri memasing...ayat ayat chenta tak de keyyy...ayat biasa saja yang skema giler...kah kah...sampai dia teman kan aku buat kuih raya pun sms...eh terimbas pulak...huuhhu...sampai kesudah biskut raya siap...orang yg teman sms pun dapat upah la kann...sebekas biskut raya...

Selepas penat asik nak menekan button sms je..penat okeh jari jemari.....sampai tak tau dah nak report apa...padan muka aku...aku juga yang tak kasi tepon...hahaha...nak jadikan cerita calling pulak....masa tu Encik Awak outstation kat Johor...cam biasa kitaorang sms la selagi boleh sampai la ke tengah malam...pastu tetiba dalam sms tu berbunyi...jam time tu kul 1.30 pagi

"Awak..boleh tak saya nak tepon awak sekarang..itupun kalau boleh..saya tak paksa kalau tak bersedia"

pehhhhhhh...ko ingat apa perasaan aku..tetiba keriangan terkujat sumer ada...bunga bunga riang pun ada...tetiba baru nak riang..hp aku pulak kong tak bateri...hanginnnnnn....alamak sure dia ingat aku tak bagi ni...aku terus cari charger...tgh charge tu terus on hp batt...ada kuar sms ...dah aku agak...

"oh takpelah saya faham mungkin awak tak ready lagi nak bercakap ngan saya"

Oh tidakkkk...harus aku sms balik...ko ingat aku nak biarkan je ego aku...

"Sorry awak..bateri hp kong..call la sekarang yer"... ecehhhhhhhhh tak koseeeeeeee

Dan tetiba di pagi yang hening bunyi la panggilan pertama dari Encik Awak...hihihi....sembang nya sembang..gayut pun dah macam monyet...talian berakhir jam 5.30 pagi...wowwwww...giler lama !!! aku terus sambung sahur...eheh...start dari tu...tak main la sms....baik cakap tepon je lagi bagus...hahaha...tengok aku yang lebehhhhhhh.....mulai dari bercakap tepon...hidup aku tak sunyi lagi maklum la..setiap masa ada je orang call..dulu hp aku merata je...tak de sapa call kann...hahaha...

Bila dah dengar suara nak jumpa la pulak....adehhhhhhh bikin problemo pulakk...cuak okehh kawan ngan stranger ni ...dah la ko tak kenal muka...apatah lagi sapa ntah orang tu pun ko tak tau...series beb...aku gamble...layannnn...sebab stranger dia tu la aku nak kenal sapa dia ni...sebab karakter dia ada yang membuatkan aku suka...dan aku tau dia nak kenal aku sure dia suka aku ...hehehe..giler perasannnn...dah la muka tak kenal lagii....Encik Awak pun satu hal..time ni payah benor nak bagi gambar..asal mintak jee..tak hensemmm...nyampahhhhhh...bagi je bukan aku nak jual gambar dia pun...tak bagi wehh...sampai la aku ugut dia suh bagi gambar kalau tak jangan kawan...baru la dia emaill...jeng jeng...hehe...masa nak buka email tu aku berselawat..siap tutup mata...berdebar!!!!!....dannn gambarnya...eklusipp lagii...takpernah aku papar di mana mana entry sebelum ni...atas keizinan tuan badan encik awak...aku publish..disini gambarnya....

Korang ingat apa pandangan aku?? sejujur jujurnya..aku suka Encik Awak...auwww berani mati mengaku...sebab aku suka dia bkn sebab gambar ke hapa..tapi sebab karakter yang dia tonjolkan semasa tak kenal muka lagi aku dah suka...tapi aku ego kena jual mahal sikit...opss...lepas dia bagi gambar..adalah wajib aku tunjuk pada Mak aku...ada unsur unsur memohon restu nampak...padahall..haha...Mak aku ok je..siap tanya Boipren baru ke?? eh eh takkk...cepat je mulut ko cakap tak kan..dalam hati?? (iyer iyer)...gatal!!!

Lepas kes gambar kes nak jumpa pulakkk...alahaiii..memacam hal la budak 2 orang ni punya citer...ada je hal nya...ok ni pun kes kena paksa...Encik Awak yang kengkonon pemalu tak berani nak jumpa aku..segan kata nya banyak kekurangan...ek elehhh..pang baru tau...mengelabah je bunyikk...ahhh aku cabar la...keje aku asik ugut orang je kan...tak baekkk tul

"kalau awak betul nak kenal n kawan ngan saya ...beranikan diri kita jumpa berbuka puasa sesama hari khamis ni.."

Sudah diizin kan Allah pertemuan kitaorang berdua...memang Encik Awak datang hari yang di janjikan...awal ko dia datang...aku lak lambat turun...bzz skit kononnya...tapi aku cuakk ...Encik Awak datang tunggu kat lobi menara ni...dup dap dup dappp...deborrr wehh semacam...dan cari duk cari takde...tetiba dengar suara slow tegur aku

"Assalamualaikum"...

dengan gaya memalu kucing...aku?? tak kose nak cover malu..aku jawab salam pastu terus je cakap...

"eh cepat la dah lambat nak buka pose ni"...



Berbuka di SECRET RECIPE BANGSAR SOUTH…dekat je ngan opis aku...konon tak nak jauh jauh..... Secret Recipe adalah pertemuan pertama kami...apa kitaorang sembang ek?? Bebunga cinta ke?? Tak de makna....more citer semua pasal zaman sekolah.....kenangan kenangan masa sekolah...zaman SPM..zaman belajar universiti...hahaha...aku time tu pun tak la cover cun ...selamba badak selamba aje...dan sejak dari itu...aku ingat itulah pertama dan terakhir aku jumpa dia....perasaan  memang ada..tapi ahh pedulikan itu semua....tak kose aku nanti digelar perasan lak..tau je la orang laki ni...cam cipan sikit...sebab tu aku buat perangai aku yang gedik selamba badak...peduli apa aku...aku kuar nak jumpa pun bukan sebab aku nak tackle...time tu gak aku leh selamba snap snap kamera...biarlah aku tau dalam hati dia sure kata aku ni pompuan gedik kamera...dalam gedik tu dia pun snap gak gambar together berdua kan...tak mengelak pun...tengok sapa gedik aku ke dia....hehehe...dalam pemalu giler tu Encik Awak berjaya buat aku terkujat perasan ...tetiba dia lap mulut aku ngan tisu !!!!!!!...huwaaa hati aku bergetarrrrr dup dap...apakah?? haaa tak tau...aku rasa lain sangat...tapi aku buat tak paham....

Lepas pertemuan makan makan dan bergedik kamera...rasanya tak jumpa kot...oh tidakk!! Encik Awak ajak berbuka lagi..hari terakhir puasa sebelum cuti raya...ohhh jangan tolakkkkkkk....mesti pegi...lalala aku sudah jatuh hati....belum belum ego masih ada....putik putik sayang baru tumbuh..tapi rileks dulu ar...then jumpa lagi nak buka...Encik Awak dtg opis gak menjemput...dan dan hujan lebat turun sesangat tak benti...stay dulu...jam dah kul 7...adehhhhhhhhh...aku sejuk giler melampau ni...kang ada yang kena peluk ni..hehehe jeng jeng...sudahnya till kul 7 tak reda lagi..nampaknya kita berbuka pose ngan air kosong saja la berdua...auwww...kenyang jugak...apakah?? hehe pastu lepas teguk meneguk air kosong...kami ke tempat yang Encik Awak pilih...ke Restoran Sri Murni SS2...woooo first time ke sini dan seterus sampai sekarang aku suka tempat ni...makanan sedap gilosssssss dan banyak...sejuk mellampau lagi doll...adeh gigil gua...Encik Awak pandang je aku ...aku sound ar setepek

"Hey..apa awak ni pandang saya mcam tu...tak sukalah“

“Encik Awak : kesian tengok awak gigil sejuk..“

Dalam hati aku…bis tu ko tau aku sejuk ko gatal la nak peluk kan…keji nya dalam hati…hahaha…tapi takde insiden geli geli terjadi don’t worry masih dibatasi

Episod cinta bercinta hati berputik sudah bermula?? Bagaimana…semua nya berlaku secara spontan…malam raya pertama semua nya terluah…ewah…see kan aku cakap lagu halaman asmara tu memang kena ngan aku…tapi tapi ada gak dugaan nya... ada insiden aku masih meragui status bujang Encik Awak…risau betul kalau dia ni laki orang, bf orang, tunang orang..pantang haku…dia bohong siap ko !!! satu dia call aku pastu kedengaran suara kanak kanak ..riuh rendah..ada suara pompuan likely bini bising bisng…arghhhhhhhhhhhhh terus aku letak tepon tengah syok sembang...sebab aku bengang rasa tertipu…sedihh ...sebenanya tak la…itu suara sekitar kat luar umah dia…Encik Awak aku masih bujang…yehaaaaa ada peluang ni…wakakaa..

Sejujurnya kalau declare mendeclare couple antara kitaorang memang takde..sebab memasing ego…masing masing dah tau sendiri…tapi aku tak puas hati…aku tak suka dengan cara begini…aku nak kepastian…walaupun aku tau Encik Awak suka aku…ewahh perasannya ko ..eh mestilah dalam hati ada jiwa tengah meronta….so camner nak mulakan?? Semuanya berkat malam raya …kitaorang as usual duk calling untuk wish ucapan selamat hari raya dan tetiba kengkonon nak minta maaf sempena raya…gayutan berlarutan hingga ke pagi dan malam tu segalanya terluah…wehooo

Di hening pagi subuh sayup sayup orang syok tido…aku je tak syok tido..sebab syok gayut tepon kann...bual apa ntah aku pun tak tau…time tu sembang apapun sanggup dengarkan..semua best best je dengar…kalau time tu tepon terbakar pun tak heran…malam tu jugak aku memberanikan diri panggil Encik Awak "SAYANG"…semua aku yang mulakan…nak harap dia start alamak…lembapp…tension haku…takpelah…aku try je hint hint panggil SAYANG…..eh sayang aku di sambut yer SAYANG jugakkkkk…ahh sudah rasa geli kat perut lol…then pastu baru Encik Awak luahkan isi hari..phewiittt

“Sejak pertama kali kita jumpa saya dah suka dan sayang kat awak”


Wooooowww weee ini yang aku tunggu saat ini…lama aku single dan kini kembali berdua…berdua yang terus kekal selamanya…dalam tempoh yang singat aku bertemu cinta ..memang sekejap kitaorang kenal..aku cakap gak kat Encik Awak…tak terlalu awal ke kita ni??

“Tak kira la kenal singkat ke lama ke…bercinta bertahun tahun pun belum tentu lagi…jadi biarlah singkat tapi bermakna buat selamanya”

Oh aku terpikat kata kata itu dan terjalin la asmaradana antara kami…siap la MMS pastu..siap aku posing ke atas, ke bawah,ke tepi semata utk MSS gambar pada yang jauh nun di mata Terengganu….bibit cinta semua nya bermula selepas ENcik Awak pulang dari Kg Terengganu dan terus singgah ke rumah untuk sesi kenalan ngan keluarga aku…Alhamdulillah keluarga aku memberi restu yang padu…kemain berkenan ngan Encik Awak….green light dah dapat…petang tu jugak dapat keluar dating buat pertama kali as couple….siap gi TAMAN LAYANG LAYANG TASIK KEPONG…wah gitu..bukan berdua…no no no…kaber depan mak abah…sopang la sikit…siap bawa segerombolan adik beradik anak buah …hahaha..dan kat sini jua...errrr kami dah terrrrrrr pegang tangan tak lepas...ada ter tu...

Selepas bertemu keluarga…kami decide nak akhiri percintaan ini ke arah yang lebih serius dan terbaik…masa nak tunang banyak jugak cabaran dan dugaan…antaranya rasa tak yakin antara kami ..phewww bukan senang weh nak menyakinkan diri sendiri inilah pilihan kita sebenarnya…dahla perkenalan singkat macam macam aku pikir negatif…lagi satu bertunang, kahwin semuanya melibatkan keluarga…kalau tak jadi malu pun keluarga…adehhh pening pening…Insya Allah kalau memang takdirnya aku terima…dan akhirnya keluarga Encik Awak turun dari Terengganu merisik hari AIDILADHA 2009 dan seterusnya BERTUNANG 13 FEB 2010….impian 10.10.10 hampir tercapai ke?? oh tidak ada halangan tarikh di situ...keluarga dua belah pihak tak nak tarikh itu...tukar tarikh lain...huwaaa nangessss...


Betul la kata orang dugaan bertunang sangat menguji hati …serius tak kuat memang rapuh…bukan sikit sikit dugaan nya...hal kecik pun di perbesarkan..macam macam hal…tak payah la aku citer kat sini semuanya aku dah buang …aku tak nak menoleh kebelakang lagi…dulu aku rasa aku tak berhak dicintai dan bahagia…sehingga aku rasa aku sudah selesa bersendirian…Allah Maha Besar…aku tak cari dan aku temui …puas aku cari memang aku tak dapat…hikmah terbesar Allah bagi pada aku lewat kahwin di penghujung usia 20an..nak masuk 30 dah tahun depan…aku bersyukur kini dan selamanya dipertemukan seorang LELAKI INI yang akan bergelar SUAMI AKU ..Insya Allah NIKAH pada 26 NOVEMBER 2010 ini…TERIMA KASIH CINTA....aku berdoa semoga semua nya berjalan dengan lancer..AMIN

--------------------------------------------
 p/s : aku flash balik kisah cinta dan seterusnya pengakhiran cerita cinta aku..dan kebetulan CST Production buat contest dapat shoot VIDEO PERCUMA..sapa tak nak kan..best dan teruja...kalau menang ni..hadiah kawen aku la ni...yeahhh...
yang nak join masih belum terlambat tarikh tutup pada 21 November 2010 ..syarat syarat sila layari www.facebook.com/cstproduction



20 comments:

Khumaera Ismail said...

suweetttt~!!! =)

Iena said...

achik gelak2 aku bacakan citer ko ni kat dia... ;p
gud luck

Nadine said...

Mimy, tu gambar pre-wed photo shoot eh? Post la lagik....nak tengok!! :)

mrs.spicy said...

hahaha..husben aku gelakkan aku sebab aku sengih sorang2 baca ko nye kisah cinta ni. sweet!

Shu Shinju said...

gud luck dear....:)

Eri-chan said...

good luck mimy ku...

-aNida OtHmaN- said...

ohh so manisshh cerita chinta akak & en awak....paling tak tahan id YAM...apa kess ngan KENtoot 2000..HAHAHAHHAHAHAHA

TUHLAA KAN kalO dh JODOH...mudahjaa segala urusan bejalan lanCar.....

tinggal seminggu lebih jaa lagi akak dan dia bakal disatukan......

GOOD luck akak...moga suksess dalam kontes nie

POSH76 said...

korang berdua ni mmg kiut couplela....kalu afundi mau aku undi u all mmg bess hehe

Softtouch [Hanim] said...

so sweet...sy pun kenal asben sy pun melaui ym..

cik xxx said...

mimy,
sweet aku baca. macam nak nangis. macam je la

La dOLcE mEa_nAtt said...

bes..memg kaw2 bes....rugi xbaca...

ratusiput said...

akhirnye kan...kawin gak ko ngn lelaki pilihan hati..ehehe...aku undi ko gak nok...

farahfatihah said...

awwwwww sgt suwitttt la laling!!!! me ngan tunang pun kenal dari cyber huhu tp friendster la time tu hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

pewit....sakan ko kan..
anyway gud luck nok...

daela said...

ala tomey tomey...

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

auw sooo sweet!
maid of honour & bestman sile ambil perhatian...boley buat note masuk dlm speech nt ;)

liyana said...

aww... sweetnye... suke :)

Mimis said...

Hi.. sampai abih I baca kisah cinta U ni.. alhamdulilah.. akhirnya akan ke jinjang pelamin juga. Congrats..

Dia.Honey said...

heheeh gud luck!

roe233 said...

salam,

just to let u know that ministry of moment pun tgh buat contest. winner gets a photography package worth RM2,000. Jemput join ya? Contest details di blog roe :)

anyway, all the best with the CST contest ;)

Google