THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 November 2010

Lagi Lagi Jalan TAR

Selagi tak setel majlis kawen ni...setiap minggu aktiviti aku adalah ke JALAN TAR.....masa weekend aku pepagi dah kena bangun pepagi...kul 10 pagi dah gerak..nak gi sini kena pepagi..kedai baru nak bukak...pegi tengahari sikit aduhh serabut..orang semakin ramai dan ramai..sungguh sesak...aku tak sanggup...ada 2 kedai kat area sana aku kena pegi..tak sah ..dulu memula kami bertiga ...Encik Awak ada gak follow pastu lelama dia dah malas nak ikut...suh aku ngan Mak berdua je la...yerla apa tak nya..bila balik umah je..tengok checklist....ada je benda tak beli lagi itu tak cukup la..ini tak cukup...nak tambah benda ini ..benda itu....haihh tu la aku kata selagi tak habisss majlis kannn


Biasa kalau ke Jalan TAR ni ada 2 kedai la selalu aku jejak...kat Semua House ada 2 kedai..SIN YIN & SAYANG YOU.....nama kedai lebih kurang SY tapi rupanya berlainan company....pengurusan lain lain..kira nya keuntungan tak sama le...dua dua ada keistimewaan dan kekurangan..kadang cari kedai ni ada kedai tu lak takde...gitu la...asik turun naik lif kejap atas kejap bawah..U5 to B1...kalau kat U5 tempat besar dan luas agak selesa nak cari barang ...tapi kadang tu barang sikit bebenor...diskaun 5 percent jek...kedek...yang kat B1 tu lak...kedai kecik...orang ramai...pastu macam terkumpul je..orang semua duk cari cari..walau sempit barang banyak dijumpai..diskaun pun tak banyak sangat..tengok purchase....boleh la




Selain kedai SY tu...aku suka gak pegi BUNGA REBEN..sini lagi best lawa lawa tapi tempat dia sentiasa ramai orang...kat sini tak kedek...tokey dia pemurah bagi diskaun kalau beli banyak banyak....tak main la 5 percent...banyak percent tau....pastu choice memang ngamm cantekkkkkkkkkkk dan terkini...orang jahit manik beads suka gi sini..time nak bayor hazab...beratur la sampai ke pintu...harus sesak...kedai besar gitu pun leh laga laga bontot tau...ada satu lagi kedai dia kat plaza city one, sebelah semua house...kat situ okeh..rileks je..maybe sebab hujung hujung kedai orang kurang pegi kot..tapi situ pun sama macam macam ada...so far Bunga Reben ni memang aku promote la shud go...barang up to date...




Selesai membeli barang...tu dia macam macam ada...itulah inilah...time awal awal tu rasa macam cukup je tapi bila nak dekat dekat ni...semakin ada je benda tak cukup..tetiba cuak melanda...Ya Allah permudahkanlah urusan perkahwinan ku...amin...amik nafas dalam dalam hembusss...lega sikit...hasil rembatan yang aku beli ....ada sikit dari SY...ada yang dari BR...survey penting okeh supaya tak lah menyesal terbeli yang mahal...pasni kejenya menyibukkan diri siapkan DIY ...hmm dah tak de masa ni..pantas pantas


Ini tong hijau jugak...segala benda benda perkahwinan telah disumbatkan dalam 2 tong besar ini...masuk saja...nak cari lagi 3 tong...beli kat Carrefour RM25 sajo..tapi memang berguna..tak payah susah semak nak pakai kotak kotak .....umah pun kemas tak nampak serabut....buka kotak ni segala benda alah yang aku beli sikit sikit semua dalam ni...tetiba rasa arhhh seram sejuk pulak..persiapan dah siap sedia..adakah mental fizikal aku dah ready?? Insya Allah moga semua nya selamat dan diberkati...amin


Ada gak orang gi beli kat NILAI 3 pun gempak...tapi pada aku...rasa tak berbaloi lak..dengan kos tol, minyak..pengiraan nya tetap sama je kalau beli dekat dekat sajo...aku ada gak pegi sana...itupun kalau tersinggah la dari balik kampung sebab lalu jalan yang sama...beli la gak sikit sikit dari situ...tapi kalau nak bangun pagi semata gi sini...tidak le aku....yer situ memang banyak choice tersangat la banyak kedai..memilih pun puas...kalau aku duk area sana ..memang aku jejak tapi aku ni umah area tengah tengah KL...maka Jalan TAR sajalah jadi pilihan...dekat pun dekat..15 dah sampai tau















Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

Emynz said...

aku pun salu p sini gak arini. mmg best. gamba tak appear kat sini,kebingaian melanda server kot.

cik xxx said...

mimy,
aku harap ko dpt siapkan semua sblm keje kawen ko. semoga semua berjalan dgn lancar. aminnnn

mrs.spicy said...

nilai 3 pon mahal mimy. masa aku nak kawen dulu pergi gay sana saja orang kata murah. kalo ko nak berniaga beli banyak giler murah la kut. tp kalo nak guna untuk kawen aku rasa jalan tar lagi murah. last2 aku balik kl beli kat jalan tar jer

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nok minggu nie dekat shah alam ada pameran pengantin...g la usha...

ratusiput said...

tp aku mmg sukeeeeeeee ngn keje2 yg related ngan keje kawin ni...

farahfatihah said...

babe, i pun suka g area situ..bunga reben..mmg ramai..kena dtg awal2..kalau petang mmg sesak

Softtouch [Hanim] said...

sy pun pg jalan tar masa nk kenduri cukur jambul anak ari tu..mmg lah mimy nk2 dketa majlis ni rase ade je bnda xcukup...

InsyaAllah sy doakan smeuanya berjalan ngan lndar n dipermudahkan ok...

POSH76 said...

mmg bese kalau nak buat persiapan kawen mesti terjah TARkan...dah lama tak pergi...mesti seriau dah nak dekat2 ni

daela said...

Syukur nok...semoga semua berjalan lancar...x sabau nak g umah ekau ni ha...

-NiD's- said...

wah semakin RANCAK prepareation...akak nanti nida Kurier erk hadiah buat akak.....wahh makin hampir dengan tarkih itu...mesti teruja kan

atoyis said...

waaa..memang gitu le..lepas kawin nanti kompem dh tak jejak dh jalan tar tu hehehe..rasanya aku tak dpt datang kenduri ko..kami sekeluarga doakan cik mimmy bahagia hingga ke akhir hayat...aminn

Nailah Azman said...

sis ,
nnt dah nk dkt mjlis , lg lahhhh ...
biasenye mjlis kwen ni ...
bnde remeh temeh yg costly dari bnde lain !
neway , semoga ALLAH permudahkan segala urusan sis . :)

Ann Ishak said...

aku jugak lagi tak siap2

Google