THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

15 November 2010

Jauh Ke Banting Demi Kerepek

Jalan jalan jauh ke banting..phewwwwwwwwwwwww.....dah rasa macam balik kampung aku rasa...kalau tak kerana kerepek...pastu dengan sound tepek mak aku ...memang tak datang banting la...sebelum kena tempek redah aje la ke Banting...dan sukarela nya Encik Awak menjadi driver ...keji aku kan....asik nak arah Encik Awak je...eh bukan aku arah...mak mentua nya yang ajak...tapi Encik Awak aiii dia ok je bab jalan jalan ni kannnnnnn...sampai sesat nak ke Tg Sepat , Morib..ngeeeeeeeeeee ngeri...jeng jeng....nasib balik Kl dengan selamat...risau gi banting tak jumpa jalan pulang je...lelagi dah sesat ke Morib kannn.....hehehe

Mengapa ke Banting?? macam la tempat lain tak de jual kerepek kan...haluuuuu kat sini kerepek nya agak murah giler...dan boleh beli secara borong...boleh buat bisnes la beli borongan...aku ke sini bukan nak berniaga tapi nak beli secara pukal untuk packaging gift untuk goodies beg....berbaloi baloi wehhhhh...penat pun penat la...bila dah sampai tu tengok kerepek banyak terus rasa excited...yummmyyyyyyy...segala mala jenis kerepek ada jual..dan rasa teruja lagi sepanjang laluan masuk kampung ..kiri kanan ada pengusaha kerepek...salute la ...pandai diorg berbisnes...ini la hasil diorang...berbudi pada tanah....


menuju ke Banting...nampak signage Banting lagi 2 km tapi terlajak ke Morib...ngeeeee....terlalu Tg Sepat lakkk..adeh ngeriiii...psst....nampak ladang gadong !!!!!!
pengusah kerepek pertama...KEREPEK HOUSE...kat dalam banyak lagi pengusaha kerepek...tapi kerepek house ni agak top la..pastu masuk je lorong umah dia yang pertama...harus la ramai orang gi sini
Kerepek House dari kejauhann....tu dia hebatkan orang kampung yang berjaya....tabik springgg..

Ingat Kerepek House ingat kerepek sedap...macam macam ada....adehhh gilerrrrrrrrrr


fokus dekat sikit....nak nampak sikit lambang tu


Pasangan comel mak mentower dan anak menantu laki nya.......ngeh ngeh...sedia menurut perintah yerrrr



Encik Awak wat muka poyos tapi comel..bajet kanak kanak ribena la tu...cehhh



merembat Kerepek Pisang Tanduk...1 bungkus ada 5kg....giler banyak wehh..dah la murah RM50!!...sesuai untuk pack buat goodies...


seorang remaja hilang di buaian...heheh Dira le tu...konon tak layan kerepek katanya macam makcik makcik...padahal dia yang makan kerepek menggila

muka sengal babun di belakang...tak leh blah....aku dah tahap tak sudah kepanasan..lemas gelemas...iskk gegara rambut panjang

Disisi driver yang setia...serius ajeeeeeeeee....nak feeling manja gedik pun dia tak sedar...iskkkkkk













Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

8 comments:

POSH76 said...

kepek pisang tu sedap beb....kot2 nak kesana nanti leh borong gak hehe

-aNida OtHmaN- said...

kepek pisang tuh gilew sedap....ermmm kaLO g knuri akak nanti leh laa kan dapat rasa...tapi.......ermmmmm

Softtouch [Hanim] said...

kerepek house tu lah yg arwah sosila beli kepek sblum dia kene bunuh tu kan..

mrah yer?berbaloilah kan , murah lak tu...

ratusiput said...

biase byk2 kepek..kepek pisang mmg mahal skit kan dr yg lain...kire kepek org kaya la ni...ehehe....tp sedap...mkn takble benti...

mamamarissa said...

jue baru gi sana semalam...beli kerepek utk dibawa balik ke KB :)

Nailah Azman said...

wah sis !
murahnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedap beb..kerepek pisang tanduk..suka aku..aku nak lebey skit bleh?? hahahahaha *lariksssssssssss*

kella said...

oh.. kat sini ler ko dapat kepek tu ya!
mimy! aku nak jugak weh!!

Google