THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 November 2010

Hantaran - Bantal Oh Bantal (Part 1)

Ada apa ngan bantal ni?? wehooooooooo aku menggunakan konsep bantal.....bantal bukan untuk tido...bantal nak jadi hiasan....hehehe...idea bantal timbul selepas mengoogle...dan rasa unik, simple dan cantik...kali ni aku rasa nak deko sendiri....masa tunang hari tu dah tempah orang kannn...nak jimat kos sikit nak try buat sendiri ...tapi aku sendiri tak reti nak ikat, hias reben sumer...so aku pilih la hantaran bantal....jahit sudahh habis citer......aku ke jahit?? ehehe dah tentu bukan tetapi Mak aku le yang rajin jahit...aku jahit senget benget....tak kemas....bising je Mak aku...kena bukak balik...adehhh penat tapi seronok...kang dah kawen suar koyak aku gak kena jahit...belajor jangan tak belajor......


step pertama kena masukkan kekabu untuk dijadikan bantal...tu dia Mak aku bersengkang mata masukkan kekabu satu persatu...kekabu ini sekilo RM12..leh la dapat dalam 6 biji bantal...

hasil yang dapat...ada 6 biji tapi 5 biji je baru siap sepenuhnya...eh tak complete lagi ni...baru basic..aku pakai cotton biasa je ni..nak cantik pakai thai silk..peh lawa...tapi ongkos lebih la...tak kose...satin pun lawa...tapi agak licin la permukaan susah nak letak barang...

Bersiap sedia ngan bahan bahan aksesori yang akan mencantikkan bantal ini...

plannya nak buat gini...kena susun atur dulu ...nak kena jahit jahit ni...

hasil yang dah nampak sikit setelah menjahit tanpa henti... penat menjahit tapi bila tengok hasil rasa puas bila dah siap....

taraaaaaa..hasil yang dah siap untuk 4 biji bantal...setiap sudut nak kena jahit..ketepi kekiri kekanan...siap sedia je la tangan yer....kebas kebas sudah pasti









Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

13 comments:

cik xxx said...

kreatif..
harus aku tak cuba akan dtg. aku jenis kurang sabar. fesyen gini khas tuk org2 yg kental dgn kesabaran. salute kat u sis

ratusiput said...

wah new idea new konsep...jgn lupa tunjuk yg dh siap nok...teruja!~

Eida said...

wah kreatif betul,lain dari yang lain

Nadine said...

creative!! :)

kella said...

wah bagus la weh.. lain dari yang lain ni! wah.. wah.. wah...

Iena said...

nokkkkkkk... cantik hoke!
nak nuntut!!!

-aNida OtHmaN- said...

pandai mama akak bikin sndri baNtal ni..sungguh kreatip...huwaaa nak g laa knuri akak bleww???p meriah kat sana..hahahhaa

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah nok..lepas nie leh ko uat bisnis tempahan hantaran..sangat cantik nok...

kekabu kat umah aku pree jerk nok..umah mama aku penuh dengan pokok kabu..hehehehehhe

POSH76 said...

yang penting hasil keje tangan ko mmg dabomm hehe

Softtouch [Hanim] said...

mesti cntik nie....xsabar nk tgk..mesti meltups n kelass.. lah..xpe mimi wpun penat tp puas hati...

Mia-Ina said...

rajinnya mak akak

dilla karim said...

creative sgt bantal nie!! lawa..

Myrilicious said...

wow hebat!

Google