THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

19 December 2012

3k = Keikhlasan, Kejujuran, Kerinduan

Assalamualaikum....lama nya tak jenguk blog...rinduuu nak mengomel...berblogwalking pun tak sempat jejak...apatah lagi nak mengkomen komen...tak de masa la der nak jadi stalker takde faedah...minggu lepas banyak benda terjadi...mementang la blog aku ni tak glamer kemain suka je nak menuduh aku gitu gini kannnnnn.....takpe tak mengapa....hanya jauhari mengenal manikam macam tu jugak hanya kawan mengenali siapa itu Mimy Hamid....aku tak kuasa la nak panjang kan hal remeh temeh ni...aku dah buat apa aku patut buat...dan terserah..yang pasti sapa yang pernah membuat tuduhan, kutukan, cercaan, hinaan takde faedah tu memang percuma la dapat saham neraka...yang sepatut patut nya siasat dulu...tanya dulu...fikir secara logik...jangan main hentam keromo...common dah besar kannn...jadi profesional pikir rasional ..tak payah la pung pang pung pang...dah sah salah sapa malu?? jawab dengan Allah...

Alhamdulillah aku orang teraniaya...berani kerana benar....ada sosek belakang tak puas hati itu ini .....aku tak amik kisah...yang penting kepercayaan, keyakinan buat kawan kawan yang even mengenali aku hanya melalui penulisan blog itu lagi penting...keikhlasan itu yang membuatkan blog ni salah satu medium persahabatan terjalin....dan yang penting dengan keizinan suami untuk aku terus berblogging....walau tak dikenali itu bukan kepentingan utama aku dalam dunia blog ini...4 tahun aku berblogging dari sekadar suka suka...sekadar mencoret kehidupan diri ku orang biasa...bukan sapa sapa...start single...hidup xde boifren..percintaan ke perkahwinan dari dunia blog sehingga aku menikmati kehidupan kini berkeluarga dan mama seorang anak..4 tahun jugak rasa nya blog ini bersih tanpa entry mengarut pasal orang lain...people can judge..correct me if i'm wrong....kecuali aku diganggu anynomous satu ketika dulu....

Aku mohon juga kalau sekalipun tak minat nak membaca blog picisan aku...tak payah la baca...aku tak paksa...tak perlu nak drop komen yang mencalar nama baik aku....blog ini adalah kisah kehidupan peribadi ku...kini kisah anak tersayang aku abadikan di blog untuk tatapan memori...mungkin anak aku tak comel di mata ramai..tak mengapa...dia tetap comel di hati dan mata kami...sesekali jugak aku tak pernah mempertikaikan anak orang lain...aku sendiri ada anak...melahirkan anak...membesarkan anak...punyai naluri ibu yang kuat...kasih sayang pada anak ku teramat amat mendalam....tak terjangka dek akal aku nak kritik anak orang lain...apa aku dapat...?? keje bodoh la...apa yang telah terjadi dalam diriku memberi pengajaran dan hikmah disebalik semua ini...aku percaya kita diuji tanda sayang...menjadi kan aku seorang yang kuat dan tabah menghadapi segala perkara...pengajaran untuk diri sendiri...Jujur dan Ikhlas dalam diri In Sha Allah petunjuk kebenaran bersama mu....



note : Siapa rindu Fayel???? hehehehe...


Hai semuaaaa kawan kawan mama kite.........

Saya adalah hero di rumah buat sepah...sapa nak join??

Meniarap sambil menyusu...mampu ??

Pukul  6 pagi dah bangun nak buat keje...boleh ??

Sedih nengok mama down.......:((

Mama saya sudah happy ....tengkiu kawan kawan mama support mama...



BUAT KAWAN KAWAN YANG MEMBANTU KU MEMBERSIHKAN NAMA TANPA KU JANGKA TANPA KU SURUH......TERIMA KASIH BANYAK BANYAK...KAMU TAU KAMU SIAPA.....






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

29 comments:

*SiRibenMerah said...

yeahhh.. saya rindu fayel.. dan rindu mama fayel jugak.. jumaat nnt nk g sooka sentral lagi ke???

Ros Anis Rusli said...

gud k.mimy! xpyh lyn org meroyan2 mcmtu..biakan j drg tu suma..yg pntg kami kwn2 k.mimy tahu k.mimy di tempat yg benar! fayel comey+ensem lagik taw...rindu taw kt fayel..lama beno mnyepi..hehe

YanaHime said...

aisey! tak glemer pun kena bom ka? ahaks! laser sket kat situ...

takyahlaaa fenin2 pikir apa kata depa...yg penting lu taw sapa diri lu..eh!

p/s: bila nk sambung fotogediks lagi mimy?

Mila Ahmad said...

rindu fayel :)

Amieynna said...

patut la sunyi je list blog sy tanpa gambar fayel..
kesian akak dianiaya..
sabar banyak2 yer kak..

Mommy_Cha said...

as I said earlier...we all be there for u
:)
Cheer up.
Jangan sesedih
ok?
Kalo sorang tak suka kita, 1000 orang lagi suka kita, tol tak mak jemah?
;p

Queen said...

hahah.. nik gelak kuaq air mata tengok fayelmenyusu sambil nerap.. tu tertido terus ke hape tu.. haha

comel la fayel ni..

hensem gitu...

my.mastura said...

dulikkan aje org dok ngata ko tu..apa yg diorg dpt? hanya dosa semata2...

apa2 pon, aku tetap suka tgk gambar fayel menyusu sabil meniarap tu...comel ok!

CidaZam said...

HIDUP MIMI!!! HIDUP FEYEL!!! YEZZA... mmg susah kita akan down tapi good and im happy for u, kamu pulih dan kembali... keep on writing eh...

La dOLcE mEa_nAtt said...

alah fayel rindunyerrr...yeay kak mimi...sayang kak mimi

Bitt (doubeIS) said...

good..u dah ok...be professional..i sendiri akan reject budi pekerti yg kasar dlm berblog ;)

PinKy MoMMa said...

eh kejapppp..aku memang ketinggalan sangat sangat sebab dah berbulan tak hapdet huhu..

ko pun sama ker?

gegirl tak suka ketinggalan okeh..nanti aku cek it out entry sebelum yer yang..

mimy..apa pun terjadi...b strong..selagi kita tak buat perkara yang melanggar akidah..dah lah..peluk kamu dear..

cik xxx said...

No worries mimy. Bese la. Cant change people thought bout u. Yg penting. Hidup je macam bese.

Cik xxx.

Eh sebenarnyekan. Kite dok dekat je. Awat x tersempak ea?

NeenaAnuar said...

Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui! be strong beb.. Insyallah satu hari nanti kebenaran akan terbukti jua.. Big Hugs for you!!

Dee said...

Life goes on..lupakan perkara2 yg tak perlu ok..salam peluk cium utk fayel yg comel tu..

luvDriGhtOne said...

hny jauhari yg mngenal manikam.biarkn si luncai trjun dgn labunya..hoho..kuatkn smngt kak..rmai yg akn support akak..Allah tu maha Adil..xyah nk cpt melatah..tiap ari bkak blog tgk akak x update..sy plak yg down.huhu..

Liyana said...

Ptt la kak mimy lame x update. Jahat tul org tu. Fyi..kak mimy sgt baik ok, suke sharing. N fayel sgt comel. X baik btl naya org cmtu.siasat la dulu.hinsss

Anak Lebah Comot said...

waa....muncul semula..windu fayel.

Ann Ishak said...

cuba ko bagi tau akak ko ni sapa yang buat anaya...sedap2 je mulut tu kan, bagi tamparan wanita nanti baru tau :)

masniwati rahman said...

Dugaan. Trust me!! Lagi byk rezeki Tuhan bgi in future. Redha dan berdoa.

Jen Jen Izaicun said...

rindu fayel & mama fayel.. take care

as ♥ Leenda said...

mummy asyraf rindu fayel ni..heheh..nasib baik boleh stalker fayel kat FB...hehhehe..

Allene said...

kes apa plak ni, lin terlepas post ker? huhuuh.. cara fayel menyusu sambil menyiarap same benor mcm hafidh... :) umur pun lebih kurang pe'el pun lebih kurangkan...

Rasp said...

Betul cakap u sis...
Berani kerana benar....
Allah Maha Mengetahui....
InsyaAllah one day kebenaran akan keluar gak sis....
Heads up and be strong...
Take care and huggggsss and kisses kat fayel yg encem tu!

ariana8733 said...

wahhhhh..rindu sgt kat fayel...makin bambam & byk keletah...tang minum susu smbil niarap tu yg x leh tahan tu..cute sgt2...

yezza kak mimy dh kembali berblog...:)

amaniammar said...

patut r senyap je..
IG pn lma xnpak (ke sy yg x on9)..hihi
kalu saya ada melakukan silap dgn kamu
minta maaf ats penulisan komen sy kt sini
kot sy x perasan membuat sis terluka ke

tp apepn tetap rindu bambam fayel yg enchem ni...
hihihihi

DiDiLiA said...

Akhirnya... Nomeinya fayelll

Aty_Fared said...

Aku pon baru harini dpt hapdet blog le
As 2 mnggu..haaiihh..bizi..:-)

Siti Shuhadah said...

kami akan selalu bersama anda kak mimy !!

rindu fayel !!

Google