THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 August 2009

Zaman Ronggeng Meronggeng

Sekarang ni mak naik syok la plak layan RED FM 104.9…radio ni siaran bahasa inggeris..no iklan ..best plak..lagu2 plak very the zaman2 ronggeng dulu…bila asyik duk dengar radio ni…Mr DJ asyik duk putar lagu ni…DILEMMA – NELLY feat KELLY ROWLAND …fav song haku di kala zaman meronggeng satu ketika dulu…ngeh ngeh …iaitu CLUBBING…bila lagu ni kuar je…mula la tak reti duk diam..bahu & kepala dah dok goyang2…kalu benti Trafic Light tu mau la orang sebelah ingat aku meroyan sewel ke hapa……pedulikkk…janji mak layannnnn the vasss…
Citer bab meronggeng ni..sudah la berlalu…biorlah jadi kenangan…mak ngaku la dulu tak le baik sangat pun…sekali lagi berani mati nya statement…matik la pasni sure orang makin pandang sebelah mata terjojol je ngan mak ni….tak pe ar mak tak kesah…itu kisah mak dolu dolu…terjebak masa2 masa umur 18 -20 tawun….lagi plak dah masuk belajar IPT kan…biasalah nafsu muda belia ni kan suka terikut…dulu top ngan MODESTOS, DV8, BEACH,HRC, PLANET HOLLY WOOD…apa lagi ek..mak lupa la…yang mak tau MODESTOS tu mmg top la dulu..skrang dah tukar nama rasanya..gila babas la..melayan benda alah ni..tapi mak baik skit..NO ALCOHOL & NO SMOKING..mmg falsampah mak dari dulu lagi..elak dari benda2 gini…tak mau ikut2 orang… sumpah noks tak pernah mak layan2 benda gini… mak tau mak nak menari happy…mak gi meronggeng sebab suka nak layan lagu yang mencongkam kepala jiwa raga ni…hilang stress ar konon..ahh kata student..assignment berlambak siot time tu...lagu biasalah HIP HOP, TECHNO, R&B…masuk FREE lak tu..pndai tul cari kaki…
Dah keje ada duit skit…mak dah kurang la skit CLUBBING ni mak ke arah LIVE BAND…suka gilersssssss…haruslah kan gi PLANET HOLLYWOOD,HRC..nak meronggeng tu kurang sikit la..oh apakah semakin gemuk debab…hehehe..iyer kot..tak larat nak menampung high heels …wakaakaka..beza ngan CLUBBING ni..LIVE BAND amat la syok..sgt la santai..dulu mak suka tgk show NRG…best group ni….love giler ar LIVE BAND….sambil tu leh ar makan2 minum…syok bangat dehhhhhh….aihh ni yang rasa giler balik LIVE BAND ni…

Semakin menginjak usia…mak dah kurang sikit nak
MENSOSIAL kan diri..lagi plak.. SI DIA mak dulu byk merubah hidup haku ni....sikit2 DIA ubah hidup mak ni....sengal terimbas lak apa kes !!!!!! lagipun haku rasa sudah2 le..mak nak finish it..tapi tak ar drastik…kalau ada party ke hapa, nk tgk show LIVE BAND…..gi la gak…tapi takla sampai kemaruk mcm dulu…no no no…maybe sebab aku rasa dah TUA kot..opss MATURED la beb...huahua..tak pe zaman itu dah berlalu…biarkan jadi ingatan...haku pun happy ngan life haku hari ini…kita ni kan manusia biasa…kenalah ada transformasi perubahan,,,tapi skrang mak layan KARAOKE lak ..lagi best melalak la ko sampai lebam..nak ronggeng pun bisaaaa…
Itu dia dari CLUBBING ke LIVE BAND ke KARAOKE je la skrang ni… heheeh…TO UOLSS, saja je mak sharing kisah mak ni..jangan la plak terasa..mak cakap psal diri haku ….kalau rasa baik ikutlah..tak baik tu jangan la ikut … nanti rugi korang gak bukan haku pun…nak berhibur ngan cara yang positif la ek..yang negatif tu buang dlm tong sampah…teruk kan haku ni dulu…tapi takpe sekurang2 nya mak mengaku kisah2 lama mak ni supaya jadi ingatan utk adik2 mak ni haaaaaaa…yang penting itu zaman muda..tak le buang tebiat nak mampsss bila dah tua baru nak terjebak yer dakkkkkk… ”BERFIKIR DULU SEBELUM BUAT SESUATU” .. dah buat baru nak fikir sendiri mau ingat leeee...


LOVE BEBEH

20 comments:

busyuksayang said...

zaman kegemilangan gittew...hehehe!!!

kella said...

hahaha... cucuk langit?
teett!!

memang buat aku ingat balik zaman mase jahat (uppss nakal..) dulu..
ahh..! kalau ingatkan blk zmn study mudy dolu mmg syiok abis kan?

skrg ni jer dah rasa tua bgka baru nak sedar diri sket.. huk..huk..

Mimy Hamid said...

busyuksayang : kegemilangan yang tak baper gemilang la..eheh

kella : mmg la masa student tu aihhh...nakal jekkkk..cucuk bintang, langit sumer la..

daela said...

MIMY..KITA NI SEUSIA KAH????CAM SAMER JER PERJALANAN TUH???

Emynz said...

waaah mengimbau kenangan lame.bile igt balik kelaka jek,tapi mmg enjoy pun time study nie, tapi sejak umur dah nak kua kalendar nie agak kurang nak enjoy tempat² centu ..Mebbe sbb member pun dah ramai pencen sblum waktu kot lol *sesukati*

Mimy Hamid said...

daela :
kalau tgk dr segi 81 tu cam sebaya jek...yer kot..ehhehe

Emynz : terimbau la plak..terkenang2..mgm kelaka la dulu..over lebih...perubahan akan berlaku gnan sendiri nya la...pencen sblm waktu ke..opsss..

Snowwhite Zone said...

nak ikut?

Mimy Hamid said...

Snowwhite Zone : jom ronggeng..ada berani..??

Ms AiReEn MoHd said...

halamak aku lum abis bace kaco la phone opis..balikkangaku sambung bace la nok..ko asik terkenang jerk....44 hr sebelum kojol ker ko neh nok...ampunnn larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkssss

aRaBeLLa said...

pernah masuk planet sekali jer..tu pon makan2 jer..pehhh sekali makan pon da rm50++ gitu nyah!

Mimy Hamid said...

Ms AiReEn MoHd : sblm mak kojol baik terkenang...hehehe...weh tak nak minta ampun kat aku ke?? ngeh ngeh...

aRaBeLLa : makan tak pe..biasalah planet standard lain la ada kaki..pehh FREE...hehehe

norhaliana said...

ronggeng zaman muda dulu memang tak ingat! Sekarang akak layan live band je.. Dah pregnant ni tak kuasa langsung nak bersosial. Hmmm.. zaman dah berubah. Getting older la..

Mimy Hamid said...

norhaliana : nasib muda leh meronggeng..dh tu meronggeng mau tertonggeng hakak oi...tak kose la mak kan..tp nk gi live band tu ajak le mak sekali ni ha..buleh??

Amy said...

Mimy,
Aku pon suke g HRC, PlanetHollywood dan Modesto. Yang kt Bangsar tuh da xde kan. Waaaah betul2 mengimbau kenangan lah. Uhhh miss that places.

Nih buat aku xsbr2 nak balik nok oii. hadui ko neh betul2 buat aku xsabau nk blk kg laaa.

Mimy Hamid said...

Amy : kg mu Malaysia lol...beb german sure havoc..nak gi liv band jgn lupa mak ni...

eKiN said...

xberminat...aku baik..aku baik...ececehhh!!(angkat bakul lak)..hehehe..=P

Mimy Hamid said...

eKiN : bak kata mum ..ko tu skemaaaaaa...hahaha

Anonymous said...

adik pun nak gi disko juga la..sebab kak ngah boleh pegi..tak adil

ADIK DIRA

Mimy Hamid said...

Anonymous ADIK DIRA : kemain ko dira..jangan gedix ok

Amy said...

Babe harus aku roger hang kahkahkah..hang layan karaoke jgk tak??leh layan same ngn eryn skali, amcam?? Lps pose okes.

Google