THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 August 2009

Klik Klik Berbuka Puasa Time Bersama Tetamu

Seronok tang berbuka ni bila tetamu datang memeriahkan acara makan-makan...dah tentu masak pun hebat la kan..tengok aje preparation korang masing-masing kat blog tang masak memasak tu hebatlahhhhhh…semua sodap belaka…yang makanan tunjuk-tunjuk pun menyelerakan den gak…aduyaii dugaan di bulan pose…aku malas nak berpanjang lebar..just nak share citer bergambo berbuka pose family aku..kebetulan umah aku ada tetamu…kawan-kawan ekin ;sue & izza datang memeriahkan berbuka sama ..sama-sama jamah la kita lauk pauk yang semestinya BUKAN dimasak oleh aku tapi MEM besar.kalau aku masak kang korang benci nak baca pulak…menu simple saja tapi yang penting habis ..tak membazir uolls…serta kueh mueh yang banyak itewwww…kita kasi licin…

*cepatla jam ni aku dah lapo tahap gaban…. aku kalau dah petang memang muka tak sudah ..maklum la lapoooooo…sengal babun ada tak rhopa..ni silap haribulan apa ada depan mata kasi penamporr sebab lapo

*suasana di dapur..si budak hipopo muka basuh pinggan..posing je tu..jangan tak tau aku masih kontrak basuh pinggan bulan pose tak penah letak jawatan…bukan dia ni yer..dia tak suka basuh pinggan..kalau kemas mmg terror..dijamin bersih..yg menyibuk kat sebelah tu budak tak pose bersebab..first time dalam sejarah tak pose sejak jadi anak dara..
*alahai rajinnya anak dara..boleh buat menantu..ehhh menantu hapa mak dara ok..ini MEM besar aka mak aku…emak ohh mak…dah glam la masuk blog…habis aku kena serang batang penyapu plak…ahhh tidak…mak aku ni cukup hangin ngan blog aku..selalu dia bising bila aku blogging..dialog dia cam gini.."tak habis2 ko tangkap gambar pastu masuk blog..apa paedah nya"..
*antara masakan-masakan dari MEM besar on that day…hebat tak?? Semua emak aku masak tanpa bantuan aku…aku weekdays tak tolong…weekend baru aku nya turn lak…so aku berehat mcam bos la..aku tau nak melantak..

* yang dimuliakan para tetamu pada hari itu..yang pakai tudung tu SUE & IZZA..baju pink tu adik aku …dia pun cam aku giler camera..sue sempat pis tp fokus makan..Izza dah tak pandang kamera..haus bebenor la tu
* aku yang menyibuk nak kaco lauk abah aku…cepat-cepat abah aku tepis..dia lagi lapo dari aku
*acara makan-makan bermula…macam-macam ada..nampak simple sikit je..tapi banyak le..tak termakan aku.. konpius mana satu nak makan dulu ni…aku telah menyempit duk sebelah abah aku…mem besar kontrak tukang jaga air ke?? haahaa

* aku tersengeh macam kerang busuk,,biasalah aku kan tak leh tgk kamera…muka hipopo terserlah samapi nasi tu tak berjamah…aku sibuk makan kuih..amik ko kenyang tanpa nasi…

*aksi bebudak tetamu ni makan..kemain lagi yang baju pink tu..dia nampak kurus tapi dialah paling kuat makan…sangat kuat..aku tak tau la tekak apa dia ni..lapar je selalu..tapi tak gak gemuk…hangin aku yer…si sue oun boleh tahan makan..semua bedal tak tolak.bagus bagus….aku musykil ni si izza minum bercawan-cawan air..nasi langsung tak jamah..kuih satu je..pastu dah kenyang giler…bestnya perut ko dik …aku nak mcm tu..mimpiiiiiiii

*blog aku muka aku la…MEM besar buat Tauhu Sumbat cicah kuah kacanng…pehhh sangat sedap emak aku ni buat..FAVVY…aku makan sampai 5 ketul…aku sorang je conquer…apa ada hal perut aku leh sumbat nya..







19 comments:

busyuksayang said...

bestnya mem besar masak byk2...sedap jer tgk :D

Kaseh said...

sedapnya laukkkk....tapi aku suka lagi lauk simple2 yg ko msak tuh...hehe.. anyway tahu sumbat tuh mmg nampak sedap..mana la nak carik ptg ni..adoii.....

kella said...

telan liur je laa...
dah la pagi tadi terlepas sahur!

mimy! bila ko nak jadikan aku sebagai tetamu mu nih? hehehe... bleh la..bleh laa..

aRaBeLLa said...

waaaaa kicap kipas udang tu harus ader! ahakss

Mimy Hamid said...

busyuksayang : mem besar masak suka banyak..

Kaseh : ko gi carik kat bazar ramadhan byk..aku lak kuar air liur

kella : hah bila boleh ..pastu aku nak popia basah ko..deal

aRaBeLLa : wajib!!

Eri-chan said...

ko ni taula bulan pose..entry tak abes2 citer pasal makanan jekk..ahh..jeles28x

Emynz said...

Aku rase sebulan x abes entry mkn nie. cesh,ko sengaja bakar aku suh balik kg cepat kan.ampeh hahahaha..
udang sambal tu sangat mengnyum-nyumkan.

Filla ~ Kasih Aleeya said...

pinjam mem beso ko letak kat umah aku bulan posa ni boleh tak?

tHEoNeANDoNLy said...

ayam masak merah...!!! yummy..!!

Mrs LVoe said...

nak ayam masak merah tu.. anto la kat cni. lapar

:: || Mrs. Izwan || :: said...

ooooo jd mem kecik ye ko on weekdays. Aku ponnn nak gak jadik tetamu kooooooooo

Mimy Hamid said...

Eri-chan : pose sebulan nyah

Emynz : ko dekat umah aku tak dtg umah aku ke

Filla ~ Kasih Aleeya : mem besar ko pinjam kebulur aku sebulan

Mimy Hamid said...

tHEoNeANDoNLy : ko mmg hantu lauk ni kann

Mrs LVoe : bg alamat leh kurier

:: || Mrs. Izwan || :: mem kecik masak sempoi reti le...hah sila sila

daela said...

aku suka ayam masak merah..tp..sampai puasa yg ker 7 ni..masih mak aku x masakkan lagi...

Mimy Hamid said...

daela : ko gi rayu ngan mak ko..ptg kang gak dia buat..

Emynz said...

Aku segan, cey gedik kan.

Mimy Hamid said...

Emynz : gedikk sgt

POSH76 said...

seronoknyer aku tng ko buka ramai2...hehe

eKiN said...

bestnye...dpt mkn byk2...n leh mkn byk2 tnpe mggemukkn dri...lalala~ jgnla jelessssssss.....huhu

Google