THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 January 2013

31 January - 31 December 2012 = Happy 11 Months !!!

Assalamualaikum... di penghujung tahun 2012...genap la anak yang diberi nama "Hadiah Indah Yang Menawan Hatiku" ...Alhamdulillah syukur padaNya ...pejam celik masa berlalu pantas..Fayel dah menjangkau 11 bulan...counting sebulan lagi untuk turn setahun...mama doa kan anak mama sorang manja busuk masam dalam proses pembesaran nya sihat selalu amin...begitu juga doa kami as ibu bapa semoga diberikan kesihatan yang baik umur panjang untuk membesarkan tanggungjawab amanah Allah di muka bumi ini...

Semakin membesar makin banyak la ragam dia...anak nak membesar memang tersangat la menguji kesabaran...cuba kontrol marah anak..tapi tetap nak kena marah juga Fayel ni ...sebab ada je benda dia nak buat kena marah tau....hehehe...mama nya kan garang...bila tido baru la terbit rasa oh sayu nya kesian dia kena marah....nyesal tak sudah...macam tu la ek kita dulu nak membesar menguji kesabaran mak bapak kita...huhuhu insaf...dan tanpa aku sedar 11 bulan berlalu rupanya sudah besar Fayel...dulu hanya berbaringan...sedikit demi sedikit meniarap, merangkak, sekarang sudah pandai berdiri tunggu sedikit masa lagi untuk berjalan...dan seterusnya masuk sekolah...remaja .tuptup kahwin je..time fliesssss

Now Fayel dah boleh jadi kawan mama or kawan papa nya ...tapi aku nampak kecenderungan opcos pada papa nya ...anak lelaki kann...Fayel sebijik minat sama macam papa dia...minat kereta dan bola...takkan la pulak Fayel nak minat mekap lak kan huhuhuhu...buat masa masih kecik ni..mama boleh la duk usung sana sini..kena jadi kawan mama teman soping or outing yer...sok dah besar nanti memang tak nak la kot kalau kecik dah gini macam papa nya aje...redha....huhuhu tak boleh jadi ni..kena bagi adik  girl ni..ok tunggu eh kot kot tahun ni ke...opsss...kena tanya papa Fayel ehh...aku okay je bebila...huhuhu..


Muka baru bangun tido busuk masam gini ...bestnya cium..masa ni kat kg tganu..hujan tak benti so kita tarik selimut je la zzzzzz

Dapat budak ni peluk tak lepas....si bantal peluk saya tapi kejap je la pastu meronta 

my "Aaron" Fayel huhuhu ewahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Akal baru pegang tangan sebelah tak lepas..nak lepaskan diri gigit tangan mama eh..hamboiiiiiiii

Sedapnya melepak bersama papa saye...yer dia sibuk menyelit tengah yer harap maklum

Teman setia bersama papa nya mengadap komputer bersama...yewww jeles tauuu

Ready nak keluar jalan ngan mama berduaaan...

Dah boleh jadi bodyguard mama...behave je

Ok upah jadi bodyguard...bawa main playland

wowweeeeeeeeeeee mari meluncur bersama mama...mama ko hover macam kanak kanak ribena

Mr Peterpan bersama topi goodies party birthday kawan mama..selambak duduk Fayel

Dah 11 bulan baru bertukar ke car seat baru yang lebIh stabil style abam besar papa saye present sebab saye suka duduk dalam kete..TQ papa



OK KAWAN KAWAN , SAVE THE DATE BIRTHDAY BASH FAYEL 2 FEBRUARY 2013..IN SHA ALLAH...JEMPUT DATANG YER...KAD AKAN MENYUSUL SOON







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

Mommy_Cha said...

nak pegi besday fayel jugak...!
:)

Nhaa said...

Nak pergi! fayel nak hadiah apa?? :PP tapi yang murah2 sajo tau.. muahaha :P #kedekut punya antie.

-cinta soFiaSafiya- said...

nak g jugak....befday party fayeL :)

besaq dh fayeLL bam-bam :)

nidapn hitunghari dok bz plan befday party murni ..nanti akak dtg erh bawak fayeLdebab

Allene said...

kak mimi, sama la ngn lin.. tgh belajar menahan marah anak... susah sangat. bila da marah time dia tidur, tgk muka rasa bersalahnya... :)

kak, besday hafidh 27 jan. datang la, nnt lin bg kad, pastu bday fayel plak...

nUR_rOsALiNdA said...

Cepat je masa berlalu kan nok kan...8hb ni Khaleef dah masuk 2 thn..

ina khairina said...

nak pegi besday fayel!!!tp jauhhhh....huhu

D Yatie said...

wahhh! fayel nih mmg dak encem lah!! hehehe. wah~! kalau kat Ipoh mg bawa Arissa jumpa Fayel. ni mak Arissa je kat KL. hehe.

~ NANA ~ said...

eh 2feb tu mcm ada plan nk turun kl je :)

dulu baca blog ni ms fayel baru lahir..skrg dh nk dkt setahun..cepatnyeeee

Anak Lebah Comot said...

Sejibik car seat ngan firas..hihihi.

Aty_Fared said...

Yer...cpt sgt masa berlalu...hurrrmmm.. jgn luper jemput aku...nak dtg..:-)

cik puan aini said...

jgn lupa jemput aini jgk nnt ye.. :)

Nadia MNor said...

Skejap je, dah nak setahun dah fayel. Happy 11 months old Fayel! cepat jalan n berlari. kasi mama penat kejar Fayel plak plis! ehehe

NeenaAnuar said...

fayel makin besar makin bam bamm and so handsome boy! love you baby fayel!

2 feb hari sabtu ye.. insyallah will save the date for you! :)

Google