THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 January 2013

Fayel Food : Bergedil Baby Kegemaran MakPak nya Jugak

Ni satu lagi menu kegemaran mama dan papa nya...lalu nak diperkenal jugak pada Fayel supaya menjadi kegemaran...aku memang hantu bergedil...feberet ya amat....setiap kali makan mesti nak 2-3 biji ..nasi mesti ada bergedil...haishh nasib tak degil...apa ntah kene mengena makan bergedil jadi degil...bergedil versi orang tua biasa pakai daging cincang kan...pastu siap letak bawang goreng makan krup krap...tapi versi baby lain sikit....salah satu sebab buat bergedil untuk Fayel pun nak perkenalkan telur kat dia...walau aku tau dia tu kulit mahal ..sensitif alergik..tetap kena ajar jugak makan...sikit sikit takpe nanti sapu krim dia...muahahaha....

Aku pun mencuba dari resepi rakan gojes mommy - Mommy Cha...nah nak resepi sila tiru cara dia buat...sebijik aku tiru sama...tak sikit ubah pun...Mommy cha dah tunjuk serba sedikit tutorial cara membuat maka memang mudah la untuk mencuba...nah silakan  cuba yer ...yang bestnya buat bergedil ni boleh disimpan frozen ..if nak  makan celup telur dan goreng...peh terbaik ...menu 2in 1 seisi keluarga..kebetulan pulak Fayel memang suka makan nasi..senang la kamiiiiii...


Resepi BERGEDIL BABY 


Beberapa biji bergedil baby siap gentel ...simpan siap dalam peti ais frozen kan...


Hidangan untuk Fayel makan dengan nasi..satu suap mulut anak satu suap mulut mama...tu pasal nasi membukit ahakssssssss



BUAT ENTRY RESEPI  BABY DAH RASA KEMBALI  MOOD MEMASAK UNTUK FAYEL PULAKKK..PASNI RESEPI DIA JADI TOODLER PULAK...







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

eLLy said...

Suap menyuap' membawa bahagia :p
itu lah salah satu kunci kasih sayang ibu dan anak.. eCehh :)

ariana8733 said...

wahhhh..nmpak sedap je kak...meh nak sesuap gak...hehehehe..

CikNaa said...

kagum betul akak ni.. rajin!

as ♥ Leenda said...

waaaaa..asyraf smpai skrg still makan nasi bersup lagi..bagusnya fayel dah makan nasi biasa ni..senang sekali masak je kan..boleh share anak beranak..

~ NANA ~ said...

i pon suka begedil!
eh rajin betol u ni masak kn?
bagus apa suap menyuap :)

m@m@yAyA said...

hish pg2 da terbaca entry bergedil,cedapnya~

smla kak zura pn hntu bergedil..wajib ada lau bln posa,lau bln lain xksh sgt~mgu nie nk wat bergedil la tp utk maknya anknya xleh lg sb lom knlkan telur kat yaya~

Ann Ishak said...

mana sesuap mulut bapak...?!!! ihihihi

Mr & Mrs Sallehudin said...

I pon suka begedil.. :)

Liyana said...

same lah hantu begedil jgk.. hehe

mrs kayrul said...

kita pun ikut resepi momy cha gak..abis hadif makan

Google