THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 January 2013

Bye Rambut Kpop....Hello Bootakkk

Ini entry lama berkurun...terjumpa pulak dalam draft..sebagai kenangan dalam blog...ni masa Fayel bercukur botak selepas buat Majlis Cukur Jambul kat Kampung belah mak aku kat Muar,Johor...majlis simple je..itu pun sebab nenek aku nak sangat tengok Fayel cukur jambul depan mata dia..Fayel ni kira cicit la..cicit ke 10..Alhamdulillah panjang umur nenek aku dapat melihat cucu cicit membesar....sekitar majlis cukur jambul pun aku tak story mory lagi...walau citer lapok kan..huhu tetap diingati sebagai memori tauuuuu... 

Fayel dilahirkan dengan rambut yang lebat...aku sendiri pun terkejut masa lahir je tengok rambut Fayel banyaknya..sebab aku bukan kategori berambut lebat...patut la masa pregnant aku selalu kerap ke toilet...tak sampai 2-3 minit masuk toilet lagi ...semata nak buang air kecik...kekerapan buang air sampai la dah penghujung 9 bulan...peh penat nya masa tu...oh rupanya rambut budak kecik ni banyak rupanya dari dalam perut...sah gen papa dia...banyak anak rambut huhuh...bila lahir rambut lebat ni best la sikit nak bikin style K-pop...huhu ewah mak ko hover...mula la nak bikin pacak itu ini gaya nya...satu hal bila tak sikat..rambut serabut huhuhu...

Tapi tapi rambut asal yang dari lahir mesti kena juga dibuang...rambut asal ni kan kotor sbb bawa dalam perut...its sokay bagi botak nanti tumbuh balik...memula tu aku macam berat hati je nak membotakkan kepala Fayel..sayangkan rambut dia...suka atau tidak botak mesti jugak buat.....habis selesai majlis cukur jambul siang..malam nya kita kasi potong...EA tak berani nak mentarah rambut anak dia...gugup katanya...kebetulan adik sepupu aku adalah tukang gunting rambut...maka dia la yang botakkan kepala Fayel pakai mesin...senang je pakai mesin...sekali tarah nah siap sudah...aku nengok saat dibotakkan..sedihh menangis...hahaah macam hapa...rileks ar...rambut akan tumbuh gak...yer betul aku bayang kalau tak tumbuh je...

Alhamdulillah memang dasar rambut lebat Fayel ni...kejap je dah panjang...tak de letak apa pun...memang dia azali rambut banyak...rambut rambut dikumpulkan nak pegi timbang kedai emas pun till now tak buat lagi...adehhh buat entry ni terus ingat....okeh kena cari rambut simpanan nak gi timbang untuk sedekah..ini dah menginjak 11 bulan papa dia dah planning nak botakkan lagi..bagus baby dibotakkan..sunat nya 7 kali...mudah mendengar kata...okay bila ek nak botak lagi...hmm satu hal jugak...dulu kecik botak tak nangis..ni sekarang nampak mesin je dah melalak camno....tunggu besday setahun la kot...nanti tak leh berpacak style pulak...lalala



Kronologi Bergambar Saat Botak


V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V


Si Botak ku masa 4 Bulan







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

Aeen said...

comel je dy da botak..:)

anis abdullah said...

muka nakal weii

Mila Ahmad said...

Ala tomei-tomei dak bootak ni...

e k i n ♥ y u s r i said...

comel bambam nie

UMIE SUE said...

hehhe..aqilah pulak botak sekarang

Pu3 Bibah Cun Melecun said...

comelnye fayel...teringin nak jumpa...
hai kak mimi..selama ni silent reader je...tengok gamba fayel comel ni terus nak mengomen..hoho

Amanda Suria said...

walau botak tetap comel kan Fayel...

Rasp said...

fayel ni rambut pesen apa pun chomei...
botak punnnnnnnn chomei....

D Yatie said...

hihhihihi...fayel ni menggoda mak arissa la...comel!

Aty_Fared said...

Rilek jer fayel..tak de pon mcm qaleef dok melalak2 ms gnting rmbut..:-)

mrs kayrul said...

botak2 pun tetap comel la

Erina Asmawani said...

Baik budi nye Fayel time kena mesin tu, siap jelir2 lidah lagi..hehehe.good good boy :D

AIN NAZRI said...

Mimi, timbang rambut tu kan ain buat kat pejabat zakat je.. bawa rambut nanti dia timbang n kita direct bayar ikut rate emas semasa.. jadi senang.. x terpikir2 nak sedekah kat mana.. hehe

m@m@yAyA said...

hihihi cute jer muka fayel time motak dlu~

Google