THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

04 January 2013

Birthday Party Pun Kena Checklist Tau

Genap 31 January 2013 ini Fayel akan melangkah ke umur satu tahun...mengenangkan ini adalah pertama kali dalam hidupnya untuk menyambut birthday...aku merancang untuk mengadakan majlis kecil kecilan besday untuk Fayel...sebenarnya aku dan EA tak plan pun nak birthday bash..just follow the flow...if kata bajet ada jalan....

Most of the parent seawal 5 bulan dah prepare itu ini..kagum tauu...bagus plan awal sebenarnya....aku plan last minit je..plan nak buat sesimple mungkin...cuma tarikh tu betul memang aku dh rancang awal...pada mula nya nak buat among family je...tapi bila fikir balik apa salahnya meraikan bersama kawan kawan..Fayel now pun ramai kawan sebaya..ewah budak kecik ni dah ada kawan yer...kemain..seronok gak bagi meramaikan majlis...ala kecik kecik je pun...ikut bajet gak la...tak boleh over bajet kang tengah bulan menganga...sadiss

Untuk menyenangkan preparation aku yang last minit ni aku aku kena buat checklist la gamak nya...tinggal lagi kurang sebulan je majlis nak berlangsung...teringat pulak checklist kawen dan bersalin tau...plan party besday untuk anak aku rasa sama je macam plan majlis kahwin..beza nya cuma untuk kanak kanak ..lainla idea nya kan....yang penting sesebuah majlis besday ni adalah kanak kanak yang datang...diorang enjoy , happy kita pun okeh...tup tup berdebar pulak...huhuhu..ok mari tengok checklist Besday Fayel turn 1 year...


TEMA  - Hamboi ada tema...tak hagak hihihi..tak berapa pening nak pilih tema..sebab terus terdetik dalam otak Football yeahhh...so tema pilihan adalah SOCCER MANIA ....standard papa fayel terus suka...cari baju pun senang..sarung jersey sudahhhhhhhh...

TARIKH  & WAKTU - sudah ditetapkan 2 February 2013, Sabtu, 3-7 ptg...jemput datang..save the date key

LOKASI - plan nak buat rumah tapi tak nak penat...err aku pilih dewan kecik kat kawasan rumah aku ala sebelah je dengan dewan aku kawen dulu...nama dewan .."dewan orang ramai taman koperasi polis fasa 2"

MENU - paling penting & priority ...nak pastikan semua hadirin makan kenyang...jemput datang bukan untuk happening semata..janji perut terisi dan tetamu puas hati..so far aku upah orang masak je...menu dalam kepala (nasi tomato, ayam masak merah tak pedas, bihun singapore, spaghetti, lasagna,finger food, fruit cocktail, desert, air oren...etc) and aku tempah candy buffet gak...buat sendiri malas tempah je...

DECORATION - pening juga sebab rasa malas nak deko..aku bukan orang reti berseni kreatif ni..tengok la camana..so far aku ada la prepare sikit flagline, guest book, sticker, banner, collage picture...tengok la nanti eh

GOODIES- Still in progress...tak ikut tema pun..beli je kat kedai borong...so far beli junk food kat NSK, Jo Meng Melawati...murah  murah

GAMES - Aku blur antara nak buat atau tidak sebab aku buat simple..tapi plan aku nak sediakan satu tiang gol..dan bola sepak..tendang la bola....hmm tengok camana la...

GUEST LIST - senarai utama jemputan family, sedara mara dekat sini dan kawan kawan...tak kisah la korang ada anak ke tak...nak datang silakan...di alu alukan RSVP leh tak?? leh ar bajet bajet  kan...maklumla majlis simple..janji puas hati semua dapat makan

KAD JEMPUTAN - jemput online je..jimat eh..lalala

BIRTHDAY CAKE - deko kek dah ada tapi orang yang aku nak tempah dia tak free..maka aku cari plan B..sesapa leh rekomen aku kek sedap...bukan kek pelangi...kek coklat pun ok...janji price tak la mahal bebenor...



Save the date yer...jemput datang semua yang mengenali budak kecik dalam gambar ni...hehehe..RSVP sila email pada mama nya yer ...nor.zmy@gmail.com




NEVES RASA ..PERTAMA KALI JADI TUAN RUMAH SESUATU MAJLIS..SEMOGA PERANCANGAN BERJALAN LANCAR..AMIN




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

19 comments:

CikNaa said...

INSYAALLAH kalo takde pape we olss sampai :) kne pakai baju bola la ek?

Amanda Suria said...

wahhhh...bestnya..along x berani nak confirm...nanti along bg tau...kena ikut boss pi obersea..tarikh x confirm..huhu...

UMIE SUE said...

Su pn cube.free pasti dtg!

ariana8733 said...

wahhhh..fayel nak masuk setahun sudah...

ana nak dtg gak tau, tp tu pon klu x terberanak lg r ye...:)

Mally said...

Bestnya kak mimy buat checklist..
i xbuat apa pun bufday bash anak sy pd bln mac nanti..
Boleh juga ikut checklist kak mimy...
anyway advance happy bufday Fayel...

Mommy_Cha said...

yeay..nak dtang jugak
:)
nak pakai jersey man u kalo muat perut ku ini hahahahaha!

as ♥ Leenda said...

hahaha..saya dah ckp dgn asben smlm..senang la buat theme bola2 ni..kitorg kan pengumpul jersey yg tegar..hehe..
nak datang jugak nnt..hehehe..

-cinta soFiaSafiya- said...

wah majlis sama ngan zainab safiyah..in sha allah.......
sesama nnti kita belah kek ye FAYEl... meraikan ulangtahun PERTAMA :)

Erina Asmawani said...

InsyaAllah..Aqil nak datang jumpa Fayel :D

Liyana said...

Rajin nye mama fayel ni...xdpt dtg lah. Nk kirim adiah jela :)

mamyharraz said...

melepas peluang nak dtg birthday fayel :( sbb 2hb tu sy ke hong kong

apapun sy doakan party bash berjalan lancar.sekejapan je masa berlalu dah setahun umur fayel! :)

YanaHime said...

eksaited mummynye si fayel ni...yana x buat pun besday ariff..nak labur duit kat playroom dia

Syima Syaz said...

dekat la....insyaallah kalau takde aral nak gak dtg

Allene said...

wah... menarik... anak2 masing2 dekat je umur... buat besday pun rapat2.. :D insyaallah...

Aty_Fared said...

Harap sgt2 tu bkn tarikh aku pindah rumah..kalau tak melalak la aku tak dpt dtg...sobsob..

Wawa said...

inshaAllah Naila datang ketemu Fayel...Fayel jgn sombong2 tau! hihihi..:p

m@m@yAyA said...

wah siap ada checklist~ class fayel

akk nti nak tirula akk nya checklist nie [ntah pape jer checklist pn nak tiru kan]

akn ku pastikan yaya dtg bfday party fayel nie..
azaam taon nie nak bwk ank g berjimba ngn kwn2 nya [lau dpt jemputanla]

Mrs.Farhana said...

waaa...setahun dh fayel yer..kejap je ms berlalu...:)

mrs kayrul said...

panjang betul checklist birthday fayel nie...

akan muncul klu takde aral melintang...adoi kena gigih g cari jersey nie...

Google