THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 January 2013

Penangan Durian Crepe CikMin Hot-in-Town

Sana sini duk hangat dengan durian crepe...padahal durian crepe ni dah ada pasaran 2 tahun lepas...biasa aku lalu kat ikano or midvalley memang ada jual banyak jenis crepe...mango la..cempedak pun aku pernah nampak...time tak top kan so pandang sebelah mata la...lately durian crepe kegilaan menjadi jadi...aku pun sama la join tergila gila kan benda alah ni...yer sana sini ramai dah homemade durian crepe dan buat jual..

Banyak juga la aku Durian crepe aku beli dan rasa...secara jujurnya hanya ada satu Durian Crepe yang telah memikat halwa tekak ku...rasa yang beza berbeza dari lain...maaf jangan ada kecik hati pulak yer....ini tekak aku la...yer aku beli dari kedai bergerak CikMin...DC dia sedap sangat dengan kulit nipis...bila makan tak terasa macam lempeng or kuih ketayap...bukan aku saja yang suka..malah seisi keluarga aku suka terutama sekali abah aku..disebabkan dah jadi kegilaan maka tetiap minggu asal cik min buka order je pasti aku la salah sorang pembeli...sekali beli borong ko..10 pek terus hahaha..kemain kan...

Masa memula aku cuba membeli CikMin ada jual cake in jar...cake in jar dia pun sedap...tapi nak repeat order again...dia tak buat masa ni...hanya fokus pada pavlova dan durian crepe atas permintaan ramai...sedap seh cake in jar dia...serius best...ada 4 perisa rainbow,blueberry, pecan butterscotch, redvelvet...aku paling suka pecan butterscotch..ouchh makan still teringat...

CikMin ni takde kedai tapi dia menjual secara order..CikMin orang bentong, Pahang..biasa dia akan warwar buka order kat FB bgitau minggu sekian sekian akan turun KL..so pit stop dia biasa di Petronas Giant Batu Caves, Petronas Tesco Ampang..dan Bangi...ikut tentu la..kalau ada buka order turun KL memang aku lock order terus....so if ada sesapa berminat nak mencuba durian crepe hot in town dan juga Pavlova fresh dan berada sekitar KL boleh la sesama pakat order sekaligus...if nak cuba boleh contact me kay..tak rugi mencuba ..rekomen ..serius sedap...


Inilah CikMin...aku dah jadi pelanggan setia CikMin tetiap minggu...asal order weekend je jumpa CikMin kat petronas...kalau suka boleh la order bersama ramai ramai eh

Hasil tangkapan kedai bergerak CikMin...Durian Crepe hot in town special 1 pek RM10 ...now dah tambah 4 biji...dan sempat cake in jar 4 for RM35...now dah tak open order ganti mini Pavlova..RM35..

Percubaan makan Durian Crepe Hot in town...

Besttt bravo..terbaik dari ladang sebab nipis...sejujurnya ini la paling sedap aku pernah makan

Tengok tu kemain mak abah duk mengadap makan DC sesama...lupa anak snap gambo eh

Mencuba cake in jar satu persatu..rainbow..

red velvet

My Favvy !!!!!!!!! pecan butterscotch..sedapssssssss

Bluberry CHesse....



SESAPA BERMINAT NAK ORDER BERSAMA DURIAN CREPE CIKMIN BOLEH LA CONTACT ME KAY..nor.zmy@gmail.com..CUBA DULU PASTI REPEAT ORDER :))



Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

Amanda Suria said...

mak aiii...gebu2 nyer DC dia...

D Yatie said...

scrumptious betul tengok..nyummmy!

Rasp said...

baru je lepas makan DC nie sis...
tapi tetaaaappp terkecur tgk yours hehehehehehe....

Aty_Fared said...

Akunnk order cake in jar tu ley tak..??

mrs kayrul said...

serius terliur la mimy...tengok inti tue memang tak kedekut la..berbaloi beli

NeenaAnuar said...

adoiyaii.. pepagi ko dah tayang durian crepe kat aku beb! haha.. tapi serious sedap kann! :D

Puan Nemo said...

mcm mane nk ode nie..sedapnya...saya duk kat putrajaya...huhuhuh

ariana8733 said...

nmpak sedap je DC tu kak mimy..saje je kan wat ana ngidam...cmno nak dpt kan DC yg kak mimy mkn tu..nak gak....^_^

m@m@yAyA said...

akk mmg terbaikla dc dia~
kulit nipis best sesgt..pavlova dia pun wat zura jtuh chenta~

nti nak order gakla lau akk order..ala bila dia amik order cake in jar! Nka ase gak

Hana Soffelia said...

I pun suka DC cik min ni Mimi. Sangat sedap. Kat area Kuantan ni, so many yg jual DC tp xblh challenge yg cik min punya. Tiap kali org sebut DC, mesti tertelan air liur ingat DC Cik Min. hehe

nuyunbiz (001873431-W) said...

salam kenal..

sedap dc cikmin...dah try byk kali..memangtakleh lawan semua dc lain kat pasaran..
nasib baik laluan cikmin je sbelum smpai tempat lain..gombak..hehehe..



jom follow2.. http://www.jutawanshaklee.com

Google