THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 June 2011

Rutin Setiap Pagi Ku Mesti Mengomol

Peh tajuk mengomol tak leh blah tu....hahaha...tetttttt...meh sini aku bgtau...Mak aku ialah keje nya Baby Sitter semenjak dari tahun 1990 sampai lah sekarang ..selama 21 tahun mengasuh....peh lama tuuu...mak aku jaga dari rumah sajo...itupun jiran jiran duk ngendeng nak hantar...dari rasa kesian tu yang sekadar tolong...aku pun membesar ngan hasil wang mak aku mengasuh budak...aku tak malu malahan aku bangga....mulia tu keje nya...ingat senang ke nak bela anak orang...dah la mak aku jaga sorang diri ..... mak aku ni kategori garang dan tegas gak la dalam jaga budak ni tetap juga budak budak ni sayang kat mak aku...sampai sekarang ada yang dah bujang anak dara keep datang umah melepak panggil mak abah lagi..

Eh melalut pulak...aku citer mukadimah pun sebab ada kaitan ngan citer gomol ni...rumah aku kan memang penuh ngan budak budak...silih berganti la kekdah nya...dah besar gi sekolah dah tak duduk...so ganti la ngan baby...ikutkan dah lama mak aku tak jaga baby...Stop..memang tolak la...tapi satu tahap dah tak dapat nak tolak..mak aku dah nekad takmo dah jaga baby kecik ...katanya dah penat nak rehat...sekarang yang ramai kat umah aku pun budak transit balik sekolah..time lunch memang bzz la mak aku tu...ngan ada la 3 orang budak bawah umur dalam 3 tahun..umur macam ni dah senang jaga....dari nak tak nak...kena la gak jaga sorang baby...nak tunggu baby aku lambat sangat kan...hehehe...ada la pengganti baby baru kat umah tu...so mak abah aku naik pangkat..jadi Nenek ngan Atok...dah tak leh gelar mak abah ...hikhik

Baby girl baru datang ni pun bukan orang lain...mak aku jaga sebab abang dia dulu mak aku jaga...dah sekolah ganti adik dia...mak dia merayu minta tolong tak mo hantar kat lain...nasib la keje cikgu ...cepat la balik...cuti sekolah pun rileks kan...yang paling eksited adalah aku...hehehe....rasa rindu dah lama tak de baby kat umah tu kan...baby girl yang nama Husna..aku panggil Utena...mak dia hantar kul 6.30 pagi aku yang sambut....sejak ada Baby Utena aku bangun pagi tu...nak gomol godek manja ngan dia dulu...nanti tak puas nak mengomol...dah puas mengomol...kul 7.45 baru la gerak ke opis...hehe Encik Awak pun dah takleh wat pe...bini dia dah gomol lain...hahaha...sampai tertido tido dibuatnya si Baby Utena...oh my kan best gomol anak sendiri....soon :))...takpe masih sabar...buat masa ni Baby Utena menjadi mangsa gomol la setiap pagi...hehehe...


Baby Utena lena dipangkuan tilam vono ku..hikhik

tido lagi...please Baby Utena bangun...Aunty nak gomol

eh terkejut lak...Encik Awak datang mengejut nak rebut Baby Utena...cannot...

Baby Utena tido...auww so shweet shomel..make me touching

alololo tido lagi....kacau gomol pun tak jalan...ngantuk sangat la tu...

oh my...nak cium ....muahhh...gerammmmmmmmmm

oh hampir nak terjaga tu...terkena cahaya flash...hahaha...tido lagi tu...aku pun tak sempat mekap lol semata si Baby Utena tu

nyenyak nya tido baby Utena...terlena dek kesedapan tilam vono aunty yerk....hahaha

masa dah tamat nak mengomol....sudah time gi keje....ok selamat beradu baby Utena...babai esok gomol lagi




SO EXCITED NGAN BABY LA SEKARANG....WHY WHY ?? HEHEHE







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

PinKy MoMMa said...

mak datang lagi nok hahaha ;)
wah kemain sedap dia tido ye..

eh nak why? why? jugak la hehe..
gud news bgtau k ;)

ratusiput said...

ahaha mau tak sedap nok...empukkkkkkkkkkkkkkk :)

Zallyna said...

hehehhehe.....
tilam vono yg tak dpt dimana2 ...heheheheh...
tet!!!!anak aku pun suka kan???? hahahahhahaha

mummysyafie said...

salam dear..

besar pahala mak awak sebab tolong jiran² ngasuh anak orang. macam mak nor pun..dulu mmg pengasuh anak jiran, kadang² nor balik rumah ada kerja tetap. tolong buaikan baby. dulu mana ada buaian elektrik kan..

tapi bila jiran tu dah pindah..mak jaga cucu je lah. seminggu jiran tu pindah..mak ngan anak jiran tu sama² demam. sian..rindu kot. tapi sampai besar, anak jiran tu dah masuk U..still gi jenguk mak kat rumah. still panggil "mak" jugak..

nor rasa kan, bila anak² jiran ni dah besar esok. diaorg takkan lupa budi mak awak..siyess.

eh..panjang benor saya komen :). tumpang lalu kejap...hihihi

noradzlina.kamdani said...

ibu kite pun jaga ank2 org..
dia jaga mcm ank sendiri dgn harapan cucu2nye yg ade di kl n kuala pilah ni dijaga org dgn baik mcmmana dia jaga ank2 org dgn bek2..

mamyharraz said...

wangi kan bau baby..

sukalah baby utena tido sambil dipelok2..lg lena lah dia hehe

comeyyynya sgt baby utena

Mia-Ina said...

why?sbb kte pun rs nak anak sendiri gak..tue la jwpnnya..betul tak kak?

Pepel BoNda AmaNi said...

nok...aku dah ada bau2 baby nie nok...apakah..???? lalalala nok..sharing is sexy katanya kan..ce cite..ce cite... :P

sallyzalyzz said...

comeiii

CidaZam said...

biasalah keinginan menluap2... kan? bagi pasangan yang dah kawin. aku pun gitu... touching lebih2 dengan anak org....

Deqna said...

ok gak tu mimi dapat gomol anak jiran pun best apa... suka kan tgk baby tido... memang rasa nak gomol2 jer...

takpe nanti rezeki ko akan tiba juga nanti.. Amin...

Ann Ishak said...

budak tu macam terpaksa relakan dirinya tido untuk mengelak gomolan mung hahahahah

Google