THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

07 June 2011

Tetamu Kelaparan Menjenguk Laki Bini Keboringan

Last 2weeks hari tu  aku ngan Encik Awak duk berdua je kat umah...yang lain semua balik kampung sepupu aku kawen...aku tak ikut....Encik Awak keje on Sabtu half day..so kami kena jadi penjaga umah....dan berhornymoon gak di umah hehehe...sempat ko kan...hari yang sengal kengkonon nak duk umah memasing nak nengok movie KONGSI la berduaan...KONGSI tak best...cam hapa je citer...nasib nengok website ..kalau astro first pun still rasa rugi...bagus aku tak jejak wayang...ok sambung citer balik...aku ngan Encik Awak pun memasing sengal layan la Fb-ing dan Game-ing....berebut rebut la laptop nan satu itu...tetiba ada aku nengok FB si Anis sengal nak datang umah sebab dia dah lapar giler tahap kronik cari mangsa nak makan ..eh ajak makan...aku pelawa datang umah ...dengan meredah jem dia datang..pehhhh ko lapar sangat la tu

Dah dia sound nak datang tu aku pun apalagi check apa stock yang ada nak masak...aku dah makan lunch pun...beli sajo Encik Awak tapaukan...sweet tak laki mak..auwwww..ala laki orang lain sweet jugak le..kecoh...ok dah pastu malas nak masak melayu...aku bikin la 2 menu Western...Spaghetti banyak la..gabung 2 in 1 nya masakan...first SPAGHETTI GORENG VERSI MELAYU...second..SPAGHETTI CARBONARA segera dalam tin...klentang klentung aku...tak sabar nak tunggu tetamu datang menjenguk kami...sengal dah ni...cepat la datang anis oii...sharp hidangan dah siap..Anis pun sampai bg salam...dan makan sesama...seronok kan tetamu datang ni..tak terkata pastu bagi makan lak..rasa macam tak nak bagi balik..tapi Anis ni makan je terus balik ..boipren dan nepon nak gi dating..haishhh gitula kekdah selagi lum kawen kan...


sedang berdua duaan kesengalan menungu giliran main laptop...hadapppppppp

dan tetiba anis calling nak datang tahap kelaparan melampau...ok sila sila

ok da siap hidangan untuk tetamu kelaparan...masakan macam 5 orang nak datang..hehe

ada Spaghetti Carbonara tin segera...

Spaghetti Goreng Melayu ..pedas berapi anis kata...aku terbubuh 2 senduk cili...hahaha...nasib ar ko menahan

takpe pedas boleh disulami ngan air oren satu jug...saja aku buat pedas suh habis kan air..boleh gitu

cer tengok muka kepedasan...tak tahan tak tahan...asik seranah aku je time ni...bebel je ko kan nok tahan pedas

pedas pedas pun ko sanggup telan kan....makan lagi nok...habis kan semua..ko kan singa kelaparan time tu

makan lagi Spaghetti Carbonara sepinggan...yang ni tak pedas..

tuan umah takkan tengok je...nak makan jugakk...tengok tu Encik Awak togok air....kata tahan pedas tapi air bergelen

masa makan pun ngadap laptop lagi...tak bagi chance langsung binik nak main jugakk..nasib Anis datang tau...leh gak join sekaki makan




TERIMA KASIH ANIS MENJENGUK KAMI YANG BORING TAHAP BABUN NI...LAGI CITER LEH TERJAH BLOG ANIS..








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

ratusiput said...

pedas2 pun habis nok...sti ko msk sedap kan...

PinKy MoMMa said...

woot wooot mak datang sini lagi..pengunjung setia sudeh..
eh suka okeh mee mcm ni..kalau ayah masak lagi pedas..biasala org melaka katakan..

kiteorg panggil mee bodoh..ooppss
ahahaha sebab kosong je kalau yg ayah masak tu..just letak fish ball skit2 ;)
tapi rasa mengancamm..

adoiii terliur mak tgk nok ;D

La dOLcE mEa_nAtt said...

terliuq pulak....sat kene p piza la...mkn spageti

Gieyana said...

perghh seyess mmg xtvt yg sggt sempoi nok! suka2..smbil clap2..:)

Just Call Me Bitt said...

spagethi goreng melayu tu lagi sedap...hehe tambah udang kering lagik slurppp akekekekke

Eri-chan said...

giler dowh pedas..haha ko letak gambar aku dengan muka bibir dah pijar2 tu..sabo jek...

Softtouch [Hanim] said...

pedas2 lah syok....tgk muka eri chan pun tau mee tu sgt pedas....

cik xxx said...

mimy,.

klu ko boring lagi lepas ni dtg la jusco wM..aku 24 hours kat sini

heheh

Google