THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 June 2011

Pegi Wedding Ibarat Reunion Kan

Citer gi kenduri kawen lagi...tapi ini agak spesel punye....sebab wedding ni mesti kena pegi...dapat kad je terus sound Encik Awak tak payah ada hal lain...tengok la punya sangat nak gi wedding ni...apakah spesel nya ??...wedding kawan aku yang sorang ni memang ditunggu tunggu...sebab ramai dah tau percintaan diorang ini disaksikan depan mata masa zaman sekolej dulu...pehhh dari tahun 1999 sampai la ke jinjang pelamin...teruja gitu...pengantin lelaki dan pompuan ni kedua nya aku kenal..Lin dan Amy...Lin geng sekolej secourse sebatch...apa lagi cuma bukan sekerja sebab dia Pramugari...Amy lak sekolej tapi kelas lain...tapi masa dating dulu memang pasan la dak dua ni hihihi...berkepit aje...dan akhirnya memang jodoh mereka bersatu ke jinjang pelamin...to Lin dan Amy , tahniah selepas banyak berdugaan bercinta selama 10 tahun....berkahwin juga...gembira sesangat...

Gi majlis kawen kadang kadang ibarat reunion...kan kan...sapa setuju...lagi pulak...Lin ni memang sebatch, secourse, sekolej...sangat la kenal kan...kami adalah dari course yang sama  Secretaryship ...begitu juga kawan aku sorang ni yang rajin berblog sorang ni....Norrie  ...perkara yang paling ditunggu di hari wedding Lin ialah nak jumpa semua kawan kawan geng Secretary...agak lama jugak tak jumpa...cuma berhubung dalam FB dalam group...finally jumpa jugak geng geng Diploma Secretary lama kami..walau tak semua ada dapat berkumpul...ada yang dah datang awal...ada yang dapat jumpa laga pipi tapi tak sempat bergambar...yang tak datang tak leh wat pe...tak de rezeki nak jumpe kan....tapi jumpa yang lain lain pun dah hepi sesangat.....masa wedding aku diorang datang gak tapi aku kan perantin tak sempat la nak beramas mesra


walimatulurus Lin dan Amy...awal awal aku dah mark calendar 12 June mesti pegi

sign board menuju ke majlis kahwin Lin dan Amy...jangan sesat

lokasi dah jumpa Dewan MPAJ Pandan Indah

oh ruangan wedding guest book ...i like..teringin nak buat ucapan kat majlis orang lain...majlis sendiri tak dapek kann

menulis dengan semua nya serba hijau...tulisan pun hijau

mencoretkan sepatah dua kata untuk pengantin baru kiteee

"To Lin dan Amy, Congrats Welcome To The Club"...hehehe sempoi aje kekeringan idea sebab lapa...boleh gitu


suasana dalam dewan serba pepel....tetamu nak lalu red carpet ni

Tetamu bertema kan hijau...favvy color okehh...cer tgk lipstick merah menyala ituuuuuu berani

kami suka lauk kenduri kawen dan harus makan ...meriah dan sedapp...tu la kelebihan nasi orang kawen ni

nak try bergedik posing atas karpet merah...outfit hari tu ulang tayang je...cuma kain je tukar pakai kain tunang...hehe..mix n match sudahh

ketepi ketepi pengantin nak lalu sila jangan hover shadow

Saat pengantin bersanding di pelaminan...depa dua sangat sweet.....sepadan...Amy hensem..Lin jelita gojes

Pelamin nan indah lagi shantek...rasa nak bersanding semula...bunga bungaan penuh

ini la geng aku dulu...kami memang selalu berkepit ke hulu kehilir..dalam kelas pun duk dekat dekat..LIZA, LINDA, ZURA..SUZY je tak dapat datang

Sama mcam gambar di atas cuma ada tambah sorang geng lagi Ija berbaju oren...aku dan ija seopis tapi nan ado la nak jumpa...hehe...unit lain lain kan

beramai ramai ngan pengantin bukan untuk berkat kawen yer semua dah bini orang

borak jap ngan Lin sebab dia cantik sangat hari tu...Lin ni keje Pramugari MAS...kot kot ada yang pernah nampak dia dalam flight kan

sembang apa hover kemain tu...ada la kepoci...lama tak jumpa gitu la...update citer.

nak snap berduaan ngan Lin...harusss

tinggi sama tinggi tapi body berbeza heeh..pasrah gambar ngan orang cantik ni...

Kali ni ada muka Encik Awak gambar together...ramai yang leh minta tolong

 Doorgift yang malatopsssssssssss ...cantekssssss....nasib la bawa Encik Awak...heheh dapat 2 la bekas canteksss giler ni...berlip lap bling bling gitu...tapi untuk tetamu khas saja..special punyee

dapat goodies bag jugakk untuk semua tetamu




HARI YANG SAMA JUGAK..EX BOIPREN KAWEN...JEMPUT GAK...SORI TAK DAPAT DATANG...LAKI DEN TAK MO PI N9...HUHU SO SELAMAT PENGANTIN BARU EH UNTUK Z DAN WIFE..









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

7 comments:

ratusiput said...

ex bf kawin...kalau laki aku pun mati la kalau dia nak g...ehehehe...cntik kawan ko...

Zallyna said...

sorry ler mimi, aku dah siap gosok baju, mandi bagai...tunggu sikecik aku bangun tdo jer...elok2 nak sarung baju, MIL aku call kata danish demam panas..(danish ari cuti memang duk umah MIL..dah aku gi ke sana...terus bawak gi klinik. Kat klinik pulak berduyun2 org...adusssss..frust rasa!!!!
dekat kul 3 baru siap...tanya laki aku, dia kata takyah gilah cam dah lambat sgt...so redha jelah....

NEway, cantik LIN kan...hahaha, klu aku dtg, cnfirm baju kita sama kaler...aku gosok baju kaler hijau plain yg ko pakai tuhlah...hahahha

cik xxx said...

mimy,

ce ko tanye stewardes nak pakai org lagi tak..

aku nak aplai

Just Call Me Bitt said...

wahhhhhhhhhhhh memang melatopss la kakak hijo...semua santek santek kenapa la zaman i tak pelamin santek mcm sekarang nehhh kannnn...color hijo mu sangat santekkkk tauk...saya sokakkkk hijo tuhhh

satu benda terperasan setiap kali mimy ke majlis kawin kannn ada gambo candid borak dgn pengantin tauk! wahhh i likeeeeeeeeeeee.... mesti cik suami yg ambik erk....untung uuuuuuuuuu nokkkss ;)

Eri-chan said...

ex-bf tu mcm ku tahuuu
jek...udah......

anyway cantik ko noks dgn hijauuuuu..wahhhh

Softtouch [Hanim] said...

betul majlis kawin mmg mcm reunion..kita jumpe semua kwn2 lama...cntik beg mimi...

Ann Ishak said...

eh...dah kawin kah, tidak ku tahu nih

Google