THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

27 June 2011

Menikmati Rezeki Makan Besar Sesama

Tetiba ada satu malam minggu lepas...my bff si Ann ngajak melepak sambil makan makan besar...pehh di saat gaji tak masuk...ngan tengah bulan nya...nak bawa makan besar..huhuhu...seriau mendengar nya....tapi tak sangka pulak rhopanya si Ann nak banje...hihihi...excited mood la semua...makan makan besar kali ni lokasi kat  gombak aje la...dari umah aku tu setapak dua tapak je la..sian lak kat diorang semua come from Ampang...tapi dah diorang nak pekena tempat feberet aku time tak masak...aku rekomen la makan Gerai Pak Tam Corner...gerai biasa aje...tapi selesa la nak menikmati bersama sama family ke kengkawan....kalau malas masak ...ini la tempat aku isi perut Encik Awak...hehehe...boleh kata seminggu mesti jejak la...kali ni nak suh geng BFF rasa lak...janji kul 8 tapi biasa la janji melayu kul 9 la baru leh kumpul together..Ann ngan Anis dari Ampang terlambat sikit...selalu aku yang paling lambat...psatu leh pulak wat sound sapa lambat bayor...wakkk lu...belum gaji..hehe..kali ni aku bawa Encik Awak sekali...dah diorang suh ajak kann...Encik Awak pun dah join geng BFF gak..cuma malam tu dia sengal sikit..telinga panas je...gosip pompuan banyak le..hihih...nasib la laki si Ann tak datang...Bujal keje kan..


pembelanja kami malam itu..si Ann tersenyum

terngaga memasing mendengar cerita gosip...wakaka muka tak leh blah

air kami berlima berkumpul together...macam macam ada...paling gergasi laki aku punye..Mango Susu..habis ko...yang lain..gelas biasa aje...aku je gelas paling kecik..bandung cincau...tak cukup

hidangan makan malam ...telor dadar

sotong goreng kunyit

tom yam kung...terbaekkk leleh

plan mau sup ekor..tapi anis tak makan so tukar Sup Daging

ikan siakap masam manis...besar giler ikan..tapi tetap habis di ratah...

kerabu mangga

ok bila gambo dah habis snap...last kopek gambar terakhir sebelum menjamah habis habisan

Reen ngan Anis mesti duk berdua...berjanji kahhhhhhhh

Ann da pemurah hati belanja kami...terima kasih murah rezeki...esoknya dapat bon bon petronas tau..hihihi

uiksss tak leh berenggang pasti ada...lalalaa...Encik Awak pun tersuka nak join dengar gosip pompuan hahaha

tugasan pertama mencedok nasi...

hamboi masam nya kena cedok nasi....senyum la weh

uiih nampak muka korang teruja giler nak makan...serius giler

Anis tak sabar nak layan Tomyam

sila sila jemput makan..jangan cover cun

eh Reen menjeling Anis takut makan tak cukup ke...lalalal...opsss

aikk ko ni tak habis mencedok nasi lagi ke?? huhu Encik Awak la ni nak bertambah nasi

huihh makan makan tak toleh kiri kanan

makan pakai tangan adalah sungguh menyedapkan...naik selera macam kat umah lak

makan pun sempat bersembang ke...weh anak dara ...

lagi dan lagi...selra nampak semua nya...tambah nasi ...jgn cover eh

suka aku nengok reaksi muka orang makan berselera....

huii anis tambah nasi tu...wiwitt

Encik Awak tak nak tambah lagi ke?? takkan kenyang memalu kusing kot...

terbaekk la licinnn...berbaloi baloi...burpp kenyang

selesai...malam tido nyenyak...huhu

  
 TOTAL ALL RM95.....BERBALOI LA...LAGI PULAK MAKAN BESAR FREE KAN..HIIHHI..TERIMA KASIH ANN







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

ratusiput said...

mak ai murahnye nok...

PinKy MoMMa said...

vaaa vaaa vaaa makan berjemaah mmg best nok...

murah wei hrga tu! ai yg jeles!

Pepel BoNda AmaNi said...

nok...meratap aku tengok...aku posa uwaaaaaaaaaaaaaaa....

GreenJade said...

wuuu seronotnye dpt mkn pree..nak lak ngn BFF perghh sure havoc 1 kl hehe

err..tetibe perot bekeroncong aihhh

si tuan putri kiUt said...

perghhh.....bestttt3...

tomyam tu tak tahan menengoknyerr...leleh

Eri-chan said...

alah korang semua tambah nasi gak mlm tu...nasib muka aku je kena snap time tambah nasi..lol kenyang..esok pg bgn p keje sangap memasing..

Mia-Ina said...

mmg mkn besar ni kak.sedap2x

pearls.. said...

alamak..
murah giler...
banyak gitu pun 95 hinggit jerk???
makan mana ni mimi??
aku nak ajak mr.hb pegi ah..
ahaks...

Ann Ishak said...

bila lagi kita nak buat makan kenduri macam ni lagi...rindu nak makan rebut2 nih

Google