THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 June 2011

Jenguk Anak Angkat 'Baru" Si Boboy

Sapa suka kucing ?? ramai kot...yang geli pun ada kan...aku kalau Ayam geli la...tengok pun aku tak hingin...tapi kalau Kucing...suka bebenor...kalau kucing manja lagi la aku suka...duk mengiau giau pastu gesel bulu kat kaki...pehhhhhh sangat teruja...dulu aku ada bela kucing masa Form 5 tapi...umur tak panjang...kucing betina kan gatal asik nak kuar car jantan je...pastu mati...sebulan gak la aku nangis macam orang hilang hapa je...pastu tobat tak mo bela...nanti sedih meroyan tak sanggup :((...

Dah kawen ni plan ngan Encik Awak nak bela kucing sesama..dia pun obses kucing gak...tapi we cannot la..nenek aku dah pesan..pesan orang tua kalau nak anak jangan bela kucing susah lekat..hmm yer ker weh pepatah tu ..kang aku bantah nenek aku majuk lak...aku terima je apa dia cakap..cuma aku nak tanya pernah ke korang dengar ayat itu..mungkin satu kebetulan je kot...tak pe takpe plan membela tak dapat la nak diteruskan...

Kebetulan ada opis matte nak let go kucing....sian weh kucing ni kena tinggal duk Msia tuannya dah migrate ke overseas...dan nak dijualkan kepada aku...aku khabar gak kat NeenaAnuar..kan Encik Teman dia obses kucing gak...harga jualan si kucing ni RM200...mau je aku nak beli..tapi mana pulak aku nak letak..lagi pulak teringat kata orang tua..tak jadi la...dan akhirnya kucing ini telah berjaya menjadi sorang makcik kat opis ni...Mama Shidah...bagus gak Mama Shidah ni  amik ...leh gak aku jenguk dah la rumah dekat...Mama Shida bagi aku letak nama kucing ni sebab dia tau aku nak sangat kucing ni...so aku nama dia BOBOY...so lepas dah dapat bawa balik tu..Mama Shida pelawa aku gi umah dia jenguk anak angkat baru....excited teramat...bgtau Encik Awak balik nak singgah Sentul laju je weh...semua pasal Boboy.:))


Boboy dalam kurungan sangkar ...monyok je dia...baru lagi ni..kasi panas enjin

okey gelaran ku pada si Boboy is Mummy.....hehehe... dapat usap usap Boboy ..keriangan tak terkata

Boboy dalam pelukan ribaan mummy nya lagi ..takleh lepas...

Encik Awak tak mo gelaran papa ke daddy..dia bahasa Abang....eeeeeeeeeeee geli mak

amboi sedap je ko kena usap yer..ngan mummy cepat je ko nak blah...jeles

pantang aku kucing wat diri camni...aku suka sangat...apasal eh dia suka diri camni..Boboy tengah kepoci nengok banyak kucing lain

Aksi si boboy yang shomel manja debob....

kalau dia ni dah jumpa kucing jangan harap la aku dapat main...dia aje la konker

Boboy takut monster menyrang ..tu pasal nyorok takut...monster ni asik mengacau jeee





BEST NYA KALAU DAPAT BELA KUCING SENDIRI....NAK JUGAKKK HUWAAAAAAAA








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

mamyharraz said...

alahhh alahh mmg hensem boboy tu ;)

family mamy pun ada bela kucing nama kintan hehe..

Pretty Ryna said...

ensem la boboy tu..leh la bg jadi bf kucing kita si chimoq tu..sama2 gebus...kak tgk la cat kita lak...gebus..sesuai ngan si chimoq kita tu...

Shu Shinju said...

kak..betol kot petua nenek akak tu.. org yang nak anak jgn bela kucing..nanti payah lekat..

contoh dah ade.. abang shu dah 2 tahun kawin.. xde anak lagi..tu si WAWA tu kucing diorang la.. since diorang pindah dok KL shu kena take over jaga si WAWA tu..huhu...

tp, kebetulan gak tu... rezeki xde lagi kan...

comel la si BOBOY tu.. kasi kawin ngan WAWA confirm dpt anak yg comel2 kan... lagipon si WAWA tgh giler jantan skrg...kejap2 ilang.. puas cari..tgk2 tgh wat project ngan jantan lain..ahahaha...

Zallyna said...

MURAHNYA RM200, aku baru tgk kat kedai pet...kucing cam nih harge rm780...meleleh air mata rasanya....
rasa nak bela gak...sbb anak aku memang giler ngan kucing, dari dia main kucing tepi jalan, baik bela sekor...huhuuuu. ada org nak jual lagi tak????

Pepel BoNda AmaNi said...

aku xsuka kucing...tapi aku rasa amani sangat suka kucing...sebab kat umah grandma dia ada kucing...

Eri-chan said...

ada zcat nak jual kucing dia....RM250..baby lagi..comey...tapi tak tau dah terjual ke belum..kucing antarabangsa gitu..hehe

tapi boboy ni comel sehhhhhh..

Softtouch [Hanim] said...

comelnya boboy tu..muka dia mcm sedih je..tahu je dia kene tinggalkan...sy pun suka kucing..tp bila dah ada anak ni xboleh nk bela kucing bulu dia bahaya utk budak2..

cik xxx said...

mimy,

muka kucing ni berlagak gila.. kalah garfield aku tgk..huh

Google