THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

24 June 2011

Mencuba Bermekap Stage Lalala

Dah lama nak buat entry ni..asik tak sempat aje...aku tunggu photog aku si Encik Awak tolong snap...dia tengok bini asik mekap je...dia pun malas nak layan...puas aku keluarkan mekap ngan kamera suh snap...tak juga dia nak tolong haishhh dengki la tu....so terpaksa la bini enterprame sendiri snap gambo...terpaksa juga....entry ini ala ala syok sendiri la...huuhuh ada aku kesah...orang suka mekap cam ni la...memang rasa syok sendiri je bila mekap...kepuasan tu penting....

Hari tu dah borong mekap Stage agak banyak la kan...so apa lagi...harus lah mentry...tak pakai kang....Encik Awak perli aku je...makan mekap katanya...baik lah...aku pakai terbeliak mata ...huuhhu...beli murah murah pakai simple untuk gi opis sajo...pastu duk letak ar kat FB kengkonon tayang hasil mekap...ada yang duk tanya pakai apa..camner mekap...ermmm aku ni main tarah je hantam...kelas mekap pun tak habis belajar lg..mana dah cuba aku praktik la...kalau tak cantik jangan tiru ek....lalalalala..yang benor aku nak tayang mekap Stage dan penggunaan nya...so tak de la rasa membazir ...baru la pasni leh tambah mekap lagi...har har har...harapannnnnnn


bermula dengan mekap syok sendiri dalam kete rhopa gini aje
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
memula guna Foundation Stage - Picture Perfect 09 Empress...sapu seluruh muka...tekstur nya cair tak macam foundation lain pekat...so sesuai untuk kegunaan harian...takpakai bedak pun takpe

pastu sapu celah bedah noda cela kat muka dengan ini...concealer kekdah nya tapi nama Photo Pro Creme Camouflage 07 Ginger

setel bab sapu muka jadi tepung gomak kita guna lak eyebase mata namanya Prime Time Perfecting Base 02 Almond..sapu kat mata yer sebelum eyeshadow

mari kita makeover mata color color....mekap ke opis adalah simple...so 3 color yang aku pilih Eyeshadow Mono dari Lush Lilac, Andalucia, Burgundy...kasi blend sikit campur asal mata bercolor jadi la tu

Celak kening memang wajib bagi aku...kening nipis kan...so jadi palsu jap pakai Brow Defining Pencil 01 Nutmeg...kasi lukis cantik cantik bak original yer

peranan mata bagi nampak cantik penting tau...so kita kasi tambah eyeliner basah jenis Liquid Liner 02 Woodstock...color ala ala coklat...kesan nampak natural la...dan selalu bawah mata pakai hitam kan..kali ni kasi kelainan try pakai bawah mata color putih...Eyeliner 03 West End White

wajib juga aku pakai adalah blusher...hidup ku rasa tak best tanpa blusher...nak gak pipi gebu blushing merah..auwwwww...so pilihan warna Cheek Color 04 Amaryllis

all done..step akhir...sapuan bibir lak...aku pakai Lipstick Wonderluxe Lipstick 21 Midsummer Mauve ..dan untuk bibir berkilat muncung semacam tambah .lipgloss pulak Wondergloss Lipgloss 11 Aphrodite
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

ok siap boleh gi keje...simple sajo...look natural..




mekap Stage sudah ku pakai....hihihi ....berbaloi ke opis








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

14 comments:

cik xxx said...

mimy,

ok ko cantik..

tapi confirm beg ko berat sumbat make up.

ko takde kwn ke nak bg kat aku. aku sunyi woo tgk wyg sorang2..klu ko nak promote aku. ko ckp la aku tak gemuk ,tak kurus. yg sedang2 saje..

Muehehe

Zallyna said...

sib baik aku bukan pemekap tegar, klu tak harus duit susu anak jadi taruhan....

Lipstik sebatang pun susah nak habiskan setahun...hahhahahhaha

rina mazlan said...

Nice. U look natural..

ratusiput said...

aku kuo ngan laki je make up heavy nok...kalau g jalan2 biasa...tepek miyami..eyebrob...blusher n lipstik.make up stage aku lom rasmi lg.tggu laki balik..gedik.ehehe..cantik make up ko...kombinasi kaler dia...manis je...si anis bila lak nk make-up2..dia pun sparuh kedai stage borong..ehehe (jgn marah ye anis)

farahfatihah said...

wahhh cantik lah!!! tp mahal kan stage ni? huhuhu

CidaZam said...

ni menyampah nak menginggah blog kau ni... cantik la... tertarik nak beli. Aku menahan diri.

La dOLcE mEa_nAtt said...

lawa la sis...berbaloi pakai mekap stage....

radziah AR said...

cantik, look natural....i like....

Eri-chan said...

aku cam geram dgn eyebase mata tu..wei kalau pergi belikan utk aku pulak..hahahha..

cik ratu, kita takde photog la nak amik muka masa mekap...sian kita la....

aku pun macam dah ingat2 lupa je mekap lama2 aku sejak ada stage ni...kekekekek

Just Call Me Bitt said...

santekkk noxxxxxxxxxssss.....i ni the vulu tebal pon pakai jugak celak...tapi wajib la color hitam kann..me pon sokakkk lip color pink2 coz color lain mcm tak kena jekkk

PinKy MoMMa said...

eh suka la ayat..org suka make up mmg syiok sendiri tu hahahaha..
mcm kena je ngan diri ku nox ;p

suka ati ler ye dok..jnji eppy..kihkihkih..

cantik! pink pink gitu ;)

Miss Moon said...

mimy ...

suka la warna lipstik nko nampak sangat sweet sama cam nko jugaks ...

make up nko best simple simple je n tak too much ...mak suka auwwwwwwwwwwww

misti seksa kan nko nak snap gambo satu satu hahhahahah tp entry nih mmg best sebab sangat detail thanks mimiy

mummysyafie said...

cantik..cantik..mimy nampak gojes.

Pepel BoNda AmaNi said...

wah cun nyer nok...suka mak tengok....

Google