THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 June 2011

Lain Yang Aku Tunggu Lain Yang Dapat

Aku sebenarnya duk harap cek dari nuffnang...dah tebus 5 May 2011 tapi tunggu punya tungggu...hari hari duk melangut depan peti surat...takde jua ku terima surat ada makna itu...huwaaa meroyan nak tunggu duit free ni weh...gitu la kekdahnya padahal amount tak la beriban...ciput aje celah gigi...tapi mengenangkan sekarang musim sales sana sini...nak le beli sikit...oppsss sikit ke....huhuu...terbeli banyak pun apa salah nya ...alasan persiapan raya bakal menjelma kan...ewahhh kemain cari alasan pandai tul...

Tup tup Alhamdulillah rezeki dari Allah...ku terima posto jugak...dengan rakus aku koyak sampul...duitnya pasal kan...memang pantas pantas...oh bukan dari nuffnang tapi wang dividen dari hasil simpanan KotaMas (Koperasi Telekom)..syukur syukur....walau tak banyak amount nya...dapt la mengantikan kedukaan duit nuffnang yang lambat itu...huwaaaa...padan la muka aku sapa suh cash out 5 May...lain kali tips cah out...cash hujung bulan yer...jangan macam aku ni...tak menyabor...pastu lambat bising...takpe backup duit koperasi kita kasi pulun..duit nuffnang di jangka dapat awal bulan 7..peh lambatnya..takpe aku bersabar....duit tu pulun beli kuih raya ke...tambah baju + kasut raya ke....boleh gitu..ketamakan melanda...pengsan...


menjadi ahli Koperasi Telekom aku buat potongan gaji simpan sikit duit gaji ke sini...


Alhamdulillah dan hasil simpanan ku...sorry kena blur...jadi la walau tak banyak...nak banyak kasi potong lebih sikit ..banyak untung wooo...duit raya eh tak duit shopping


bayaran untuk kali pertama sebagai ahli Koperasi bagi Dividen Tahun 2010...tahun ni dividen 7.25...oklah tu kan..pestime nak merasa dividen ni..rasa menyesal lak baru potong kalau aku tau ini habuannya lebih sikit aku potong...huhu dah jadi tamak pulak tengok $$$$..hepp tak baik...bersyukur



SIMPANAN KOPERASI BERBALOI BALOI...KORANG ADA KOPERASI??








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

mamyharraz said...

wahh untung untung boleh shopping :D

sy takde koperasi pun .. simpan je lah sendiri..

cik xxx said...

mimy,

aku ada. kopotu.. simpanan hasil main kutu

PinKy MoMMa said...

lor kamu keje telekom ke..ni lar yg mak ku slalu tunggu ni..telekom mana?

ai pun anak telekom hehehe ;p

kella said...

weh.. camano.. aku pun kotamas..tapi takda sampai surat pong..

PinKy MoMMa said...

yang..baru je pencen..tm jalan tar..blakang maju junction tu..nama dia sharifah salmah..org panggil kak pah je ;)

ratusiput said...

aku simpan asb je nok.tu pun aku haramkan cuit.yela baru nk menabung...seciput je pun.

Eri-chan said...

cek sudah clear, jgn lupa janji dgn kawan2 nak banje makan..kekekekekekek

Softtouch [Hanim] said...

sy pun xde koperasi mimy....betsnya boleh soping2...

Pepel BoNda AmaNi said...

nok....roti canai ngan teh tarik pun ada terima seadanya nok...kekekkeke :P

Google