THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

01 June 2011

Langkawi Holiday - Check Out Nak Ke Makam Mahsuri

Hari Ke-4 sudah tiba..masa untuk menarik luggage pulang...checkout kul12 tghari tapi kitaorang semua keluar awal ada banyak tempat lagi nak singgah sebelum flight kul 3.30 ptg..soping pun belum lagi tau....asik berjalan sana sini sampai soping wajib pun lupa...bangun pagi semua dah bersemangat nak pulang...kul 8 pagi dah check out..babai Green Hill yang penuh misteri seram nokk..pasni gi langkawi cari tempat lain pulak la...tak mo sini dah..ooh kalau korang nak tau..sapa yang pernah gi langkawi pernah makan tak ada satu kedai kat deretan pantai cenang dekat ngan underwater world..nama kedai makan tu AROMA CAFE signboard pun color hijau......itu la owner chalet...

Selepas check out ..plan utama nak gi Makam Mahsuri kat Kg Ulu Melaka...emak abah aku nak gi sini...okey lah bawa sajo bila orang tua nak pegi...singgah breakfast mengeteh gerai tepi jalan sebelum ke Makam Mahsuri..sedappppppppppp....pepagi dah makan nasi berlauk...sumpah kenyang.....ok dah sampai Makam Mahsuri..tempat ni kalau datang langkawi mesti kena pegi ek apsal?? langkawi ngan mahsuri takleh dipisahkan legenda nya....masuk dan tengok je la..pencetus lagenda langkawi ni...fee masuk RM5 sorang...baiklah silakan masuk semuaaaaa....kalau nak beli minyak gamat kat sini pun berlambak..laki si ann, Faizal siap tepon suh beli minyak roket!! apa kebenda la minyak tu..sekalii daaaaaaa hikhik malu la nak cakap..hanya Encik Awak je tau...tak jadi aku beli kan maluuu..takut salah beli pulak...


bangun pepagi beg semua dah ready...skirt baru uollsss..beli kat pasar malam pantai cenang...yang benor itu pakai kat dada..mak kan gedempol pakai kat pinggang je la..hehe

selamat tinggal bilik 01 yang penuh cerita seram malam hari...

walau apapun sempat juga bilik ini menjadi saksi kami berhornymoon bersekedudukan...auwwwwww

hamboi kemain..Encik Awak notty la peluk dari belakang.....malu tapi mau..ahaksss

bergambar gedik di bawah pokok itu menghirup angin pagi..pagi berani la cuba malam...kecutt

kami diibaratkan macam ombak..tekadang gelora..kadang tenang..kadang air pasang ..kadang surut..ewahh bermadah pulak...ngadaaaaaa
mari mari posing buat kali terakhir disini..

jangan berumah di tepi pantai kalau takut dilambung ombak..

edisi menutup pintu bilik family 101...kecoh sumer nak balik

emak dan abah di hdapan bilik family 101


selamat datang ke kota mahsuri...fee RM5 sorang

tukang beli tiket...mari mari masuk serbuuuuu

jejak rumah mahsuri...malas nak naik kena naik jugakk

Encik Awak teringat kampung halaman ke??

ibu ibu bapak bapak duk kat tangga mencari kutu...hehehe

berebut nak gali air dari telaga mahsuri...aku la paling kecoh tak senonoh

tengok tengok beria ia...ngan abah pun nak berebut

Encik Awak jalan lenggang kangkung gemalai...

laki binik ni tak habis bergedik santai ...kemana mana pun sakan gambar berduaan..ini lah guna adik adik ikut




CITER HAMPIR NAK HABIS...1 JE LAGI ENTRY...SABAUUU HEHEHE










Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

4 comments:

La dOLcE mEa_nAtt said...

bes dan rasa sangat tak sabaq nak baca...hahhaha

PinKy MoMMa said...

citer pasal bilik tu mmg seramm erkss...

cik xxx said...

mimy,

aku takmo baca dah.hahaha, byk skip ;P

Pepel BoNda AmaNi said...

serem...serem jugak nok...xtvt sedudukan harusssssssssss hahahahaha baru ada hasil....me looiikkkeeeeee

Google