THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 June 2011

Percubaan Tak Baper Menjadi Penjual Nasi Lemak

Ahad lepas gigih aku bangun pagi...semata nak siap kan nasi lemak bungkus beralaskan daun pisang..hand made punye...nyum nyum...tekak nak nasi lemak sendiri punye tp nak bungkus cantik...konon....kebetulan mak aku takde lak balik kampung..pastu malam sebelum nya...mak aku ajar la cara nak bungkus..haram la nak pandang kan...bajet senang sangat la....sekali bangun pagi ahadnya...pepagi dah ke dapur....adik adik aku dah request nak nasi lemak bungkus...baru rasa makan kedai...ewahh banyak cekadak korang ni kan...okeylah kakak korang yang berlagak pandai ni..apalagi nak tunjuk skilll la....errr...percubaan tak baper menjadi...tetiba rasa muka tebal malu giler...ahhh sudah gawat aku nak bungkus ni...

Ekin, Dira, Encik Awak juga nak nasi lemak bungkus...kang diorang bangun kul 10 pg..tau dah siap...ada hati lak tu ajak BFF Anis dan Ann singgah jugak...wakakaka...padahal nan ado ko nak bungkus kannn....opsss aku gagal hokeh...huwaaaaaaaa...terus calling mak aku kat kampung ajar cara nak melipat..dalam tepon macam la paham sangat...aku cuba je la...buruk rupa lantak kan...janji makan pakai pinggan sudah hihihi...aku try bungkus 5 je...sudah fedup...Encik Awak tolong mentry bungkus...halamak dia ada skill la...cantek kemas dari aku...pehhhh mamat ni...pernah jual nasi lemak ke hah......nampak nya peluang untuk menjadi tokeh nasi lemak tak menjadi le...kena more skill lagi...tunggu la pasni aku bungkus kasi cantik punyeee




kasi prepare apa yang patut...daun pisang kena ada..paper kasi alas...ready !!!


letak segala mala bahan nasi lemak...agak agak la nak nasi lemak baper hinggit kan...yang ni aku try buat 2 hengget..patut kecik..hahha

nak buat 2 hengget tapi penuh macam 5 hengget camno..jadi nak membungkus pun terkeluar bagai...
haihhh berselerak meja mengerjakan nasi lemak 2 hengget ni nya pasal

5 bungkus aje aku buat pastu fedup...skill tak baper menjadik disebabkan kepoyoan ku bajet pandai ngan emak aku...hamik ko...buat 5 je dah capek dong..ini belum 30 bungkus...pengsann

oklah baik makan sajo 2 bungkus nasi lemak kasi balun.....pehh sedapnya nasi lemak daun pisang ni...dan sedap nya juga lemak berjoget riang.....lemak apa tu ?? abaikan yang penting sedap..pastu gemuk menyesal...hahahaa








 aku nak belajar bungkus ni sampai terror pastu aku bisnes...ada brannnnnnnnnnnnn

















Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

11 comments:

Shu Shinju said...

wahhh..mantap!! ok la tu...menjadi gak..nampak sedap...

shu tunggu kat hotel..xde pon nasi lemak delivery mai...hihihihi...

cik xxx said...

mimy,

bab ni aku excellent babe. pasal mak kau penjual tegar nasik lemak.

Aku blaja bungkus nasi lemak dari umor aku 11 tahun tau. sebab tu aku lari keje kl. pasal fedup kena bgn pagi2 kena bungkus nasi lemak/ minyak/ dagang/ impit/ laksam dan sekufu dengan nya..

huh, meh ko dtg uma aku sekali bwk mak ko skali ek..
aku ajar freee :p

Zallyna said...

wakakakka...kelakor bungkusan ko....sambal habis tumpah2...klu berniaga tepi jalan, org tgk pun takut nak beli....neway selamat maju jaya membungkus....

Mia-Ina said...

xpe..xpe...x bungkus cantik pun..if sedap..mau org beli kak

PinKy MoMMa said...

nok..kita ni makan je dah la yang hahaha..kalau ku bungkus pun ntah2 jadi nasi lemak 20sen ;D

eh blog kamu di hatiku..sini

http://www.pinkymomma.com/2011/06/ben-ashaari-5-blog-pilihan-hati.html

ratusiput said...

practice make perfect nok... :)

Just Call Me Bitt said...

perghhhh pandai nokkksss...at least jadi jugak bungkusannya...kalo jual berapa pulak tu sebungkus...aekekkeke

mrs.spicy said...

wah..nak jadi dah tuh..sikit lagi. haha

mamyharraz said...

nampak mcm senang je nak bungkus,tp susah jugak kann

tetiba terliur nak mkn nasik lemak bungkus camni =P

Pepel BoNda AmaNi said...

wah..ok la tue nok...lama2 kompom menjadi bungkusan ko...terbaikk...

Liza Razak said...

saya pon fail jugak bab bungkus nasi lemak ni..bile ntah nak pandai..x tau laa

Google