THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 June 2011

Fenomena NORA ELENA

Sana sini tengah duk HOT ngan drama siri Akasia TV3 setiap Isnin -Khamis...yer aku pun dah terjebak...memang fenomena la sekarang ni..kat wall FB je dah berlambak like Seth Tan la..Nora Elena la...apa yang menarik citer ni ialah...jalan cerita berdasarkan novel 'Kasih Yang Suci"...sekarang trend back novel adaptasi jadi drama or filem...best best ..konpom pasni jualan novel laris semula...tengok je la Kasih Yang Suci...aku pun terjebak gak nak baca...cari kat MPH Mid Valley sold out...sebut je tajuk novel ni...budak bookshop ni senyum je...ooo citer drama petang tu eh...tengok tengok ..fenomena ke tak??...tak dapat beli sold out je...aku terjumpa satu web pulak boleh baca novel secara online....boleh baca kat sini yer... tapi lambat gak ar nak loading....takpe janji baca...ayat dalam novel tu so jiwang..lain skit ar ngan drama....first aku tengok adalah chapter last...ngeh ngeh..aku kan anti klimaks...opsssssssss....hahaha

Turut terjebak ngan fenomena NE ni..Encik Awak jugak....adik adik perempuan aku Ekin dan Dira..tak payah cakap la...konpom tengok....itu okey la leh terima pompuan kan.....ini sang lelaki ini layan drama penuh khusyuk tu...tetiap petang kalau amik aku keje kalau jalan jem..hujan ke..sure mulut bercep cep....sebab apa ..takut ketinggalan nak nengok NE...hehehe...make sure sampai umah sebelum kul 7 ptg...aku nak ajak singgah memana pun susah..dia tak nak...sanggup pegi malam....memula yang layan NE ni Encik Awak la..dari episod pertama dia dh tengok...aku tengok permulaan macam tak baper nak masuk la nak tengok seterusnya..tapi semakin hari semakin syok..eh tak leh jadi terjebak sudahhhhh....kalau tengok berduaan tu tang romantik gedik mula la tersengih kerang je dua laki binik..kengkonon terbawa bawa dek watak leh...cehh...tapi takde makna la Encik Awak tu nak jadi romantik Seth Tan kan...hamboiiiiii tengok bukan main penuh penghayatan dan fokus kannn...cubalah praktik keromantikan tu...haishh tengok saja wat pe..nak gak bunga dalam bonet....huwaaaaaaa nak gak..


 Nora Elena dan Seth Tan nyaaaaaaa....(pelakon Siti Saleha dan Aaron Aziz) jangan lupa fenomena setiap 7.00 ptg  isnin - Khamis

Novel terlaris hot in the oven...Kasih Yang Suci by Meen Zulaikha...padahal dah lama kan...sejak fenomena berlaku terus reprint second edition...tahniah writer...good skrip

fenomena ini juga terjadi kat adik aku Dira....siap gabung muka Nora Elena time sekolah ngan muka dia ...kengkonon bajet muka sama la...what the heck dik....lalalalalala...statement ada kat blog dia...disini

Gara Gara NE gak...lelaki kat bawah ni tak sempat nak buka stokin makan pun bawa ke ruang tamu....takut ketinggalan drama kegemaran...sampai macam tu sekali la fenomena ni....hahahaha...


Untuk menambahkan fenomena lagi....nah sila layan lagu lagu best sepanjang Nora Elena bersiaran...apalagi download la untuk dapatkan feel Nora Elena kannnnnn
  • Dan Bila Esok – Sofaz
  • Sesuatu yang Berbeza – Sofaz
  • Biar Hati yang Mencintai – Sarah Aqilah
  • Terhenti Di Sini – Asfan
  • Berubah – Erry Putra & Reen Rahim
  • Jangan Kau Pergi – Erry Putra & Reen Rahim




BILAKAH FENOMENA INI AKAN TAMAT.....TUNGGUUUUUUUU










Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

liyana said...

oh sy pun dilanda fenomena ni kak, haha

cik xxx said...

mimy,

aku suka jgk. tapi aku tak suke seth.. romantik saje tak masuk dlm list menjadi suami mithali..

aku mau MALIKKKKKK..hikhik

ratusiput said...

aaaaaahahahaha...gila laki ko nok smpai camtu skali..ehehe...memang hebat penangan NE ni...

POSH76 said...

ramai dok kata bess....tp aku tak pernah layan pun...

PinKy MoMMa said...

aduhh sebenarnya terjebak mlm tadi..khatam smpai episod 16 huhu..ari ni kena tengokkkkk!

sawan mak tau ahahaha

mrs.spicy said...

hahaha..sengal jer dira. ckp kat dia nora elena kene rogol weh! mesti dia xnak.=p tapi xpe kene rogol ngan orang hensem camtu.wakakakakaka jk

eynda said...

Adik mimy tu sekali imbas ada iras2 nora elena gak hihi...kuat betul penangan drama ni ye...ahkak je tak mengikuti...takde masa...nanti tengok online aje la :-p

An said...

x pernah tgk cite ni kat tv but dah baca novel ni..mmg sgt best.. :)

Softtouch [Hanim] said...

sy pun mmg peminat cerita nie...gigih google nk tau cerita ni mcm mana..thanx mimy bagi link novel tu..leh bc on9...oh Seth Tan!

Liyanaroxx said...

Owh Seth Tan yang super sweet *sambil kelip-kelip mata*

berantu btol citer nih kan?saya pown kalo tgk mmg feeling sensorang gamaknya sampai mama kena ketuk pale baru gerak gi solat time iklan! ahahaha!

Pepel BoNda AmaNi said...

aku pun termimpi2 punya laki seromantik seth tan tue nok...terus nak feeling nora elena..jadi en dedi seth..hahahahahahaha..ober sangat kan...

Zallyna said...

beb, klu terlepas leh tgk kat tonton.com.my, leh tgk sampai muntah...heheheheh

Google