THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

20 June 2011

Abah dan Ayah Dalam Hidup Ku

Belum lambat lagi nak wish Selamat Hari Bapa kepada insan yang aku sayang iaitu Abah ku...Abah adalah orang terpenting dalam hidup aku...selain emak aku juga rapat ngan Abah...berbeza dengan Emak yang garang sikit...Abah aku tak garang...walaupun riak muka nya yang serius dan garang tetapi sebalik nya...Abah aku adalah seorang hati yang lembut..dengan anak anak lebih dengan cara berdiplomasi...membebel pun kuat...hehehe...tapi nak naik tangan tidak la...itu bukan Abah....terbalik kot emak aku yang kuat melepuk anak anak...aku di besarkan dalam keadaan sederhana...Abah aku dulu adalah Polis...sekarang sudah pencen pun...Polis Pencen wink wink **.....

Kini usia Abah sudah menjangkau 62 tahun....Aku berdoa moga Abah sihat tubuh badan menjalani kehidupan seharian bersama kami keluarganya dan bebas dari sebarang penyakit berbahaya...sesungguh nya aku amat mengkagumi dan menyayangi Abah ku ..satu ketika dulu aku pernah berimpikan untuk bersuami kan ciri ciri seperti Abah ku...seorang yang rajin, ringan tulang, tau asal usul, tak merokok....dan kini Encik Awak hampir menyamai ciri ciri seperti Abahku...walau tak 100 percent sama...tapi what a miracle ciri ciri seperti tak merokok, rajin ringan tulang, dan asal orang kampung adalah sama...tak sangka pulak...hehe...to Abah...Kngah sayang Abah selamanya...tiada Abah selain Abah seorang...Selamat Hari Bapa, Abah...terima kasih menjadi Abah yang baik untuk kami semua...


ABAH


Dedikasi khas Selamat Hari Bapa ini juga untuk Bapa Mertua ku...tahun ni aku dah ada bapa mertua...Bapa Encik Awak...aku panggil Ayah...sepanjang mengenali Ayah..Ayah adalah seorang yang kuat semangat...bertimbang rasa......sporting....senang di ajak bersembang...lagipun aku tak rasa kekok sangat ngan Ayah..coz masa bercinta lagi aku dah panggil Ayah :))..so lepas kawen berterusan la panggilan Ayah tu...tak kekok...Ayah masih bekerja di Kuala Lumpur...berjauhan dengan mak mertua kat Terengganu...seminggu sekali kami akan jenguk Ayah kat Segambut...Encik Awak pun agak rapat ngan Ayah...so secara tak langsung aku pun jadi rapat ngan Ayah..kadang Ayah jadi tempat mengadu masalah hehe...sayang Ayah juga...terima kasih sebab menerima sebagai menantu dalam keluarga...Selamat hari bapa Ayah mertua ku...semoga sihat tubuh badan ..amin

AYAH





SELAMAT HARI BAPA JUGA BUAT SEMUA DAN BAKAL BAKAL BAPA SOON...:))..HARGAILAH BAPA SELAGI MASIH HIDUP..








Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

6 comments:

Zallyna said...

Happy fathers day jugak utk abah dan ayahmu...heheheheh!!! kurus je kan abah ngan ayahmu....

liyana said...

slmt hari bapa utk abah & ayah kak mimy.. :)

sy x wish pun, segan.. hehe

Just Call Me Bitt said...

happy father's day to all bapa ;)

Nadine said...

Happy Father's Day to both of your dads! bestkan masih ade ayah..jeles I :)

Softtouch [Hanim] said...

hepy father's day utk abah n ayah mimi...

Ann Ishak said...

selamat hari bapa untuk cik hamid...lama dah tak jumpa

Google