THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 October 2011

Masa Berduaan Kami Hujung Minggu

Macam la tak biasa berduaan ..huhu uweekkk...dah la pegi balik keje bersama....lagi nak feeling berduaan...ewahhh tak la..actually bila berduaan pegi balik keje lain...memasing dah penat...aku memang tido je dalam kete...pastu balik umah lak...rutin biasa harian then tido sambung rutin esoknya pulak.....sembang gitu gitu je la...kalau ada hal penting hal semasa kena bincang dalam kete masa pegi keje...so nak feel berduaan dating memalam udah takde..EA pun kesian keje penat dia memang tak mo keluar dah malamnya...so takde la aktiviti macam kami bercinta dulu dating tengok wayang ke..soping moping ke...hahaha...kecuali malam weekend..tapi payah gak sebab now a days dia sabtu keje...kena handle projek ni payah sikit...site kena jengok tengok...ahad lak nak santai kat umah...lain kan sebelum dan selepas kahwin....memula agak culture shock gak la...huhuhu...isk isk kata insap tengok laki keje kenalah paham.....erkk


Macam paham kot keadaan bini dia yang tak reti duk umah...asik nak berjalan jek...tak padan ngan perut boyot...opsssss...yes aku suka keluar...tapi EA jenis suka santai umah...payah gak nak terima memula tu...dah lama tu dah biasa...bukan la tak keluar langsung...tengok masa dan keadaan...lagipun dulu masa zaman manis bercinta EA most of the time kat HQ...takde keje luar tu pasal boleh chatting YM , baca blog aku dan terrrrrr berkenalan ngan aku ...kena bersyukur gak tu kalau tak ..mungkin kami tak bertemu kann... lepas kawen rezeki makin bertambah...projek opis masyuk lak...tu pasal sangat bzzz...terasa gak pinggir...tapi disebalik tu aku patut bersyukur aku masih ada husben walau sibuk tapi masih di sisi siang dan malam 24 jam setiap hari bukan jarak jauh.....aminn


Ni aku malas nak menaip..panjang berjela aku mengomel..orang pun bosan baca...bla bla bla...hahaha citer asalnya pasal hari ahad lepas sebab dapat spend time together...lama tau tak keluar sesama berpegang tangan berduaan romentik....auwww dah start gedik...tolong!!!!!! ngeeeee...ahad lepas kawan opis EA kawen kat Setiawangsa ...kenyang makan kenduri...pastu EA ajak singgah Jusco AU2....yeahhhhhh binik suka soping mall leh cuci mata...EA kata nya nak beli Jeans...tapi terbeli lain....sian EA kena mengalah...


On that day Jusco AU2 ada BABYFAIR !!!!..dan agak murah jugak barang baby di jual...EA tak jadi beli seluar Jeans mengalah nak beli baju anak...owh awal ke kami beli?? hmm pikir gak...patut ke tak...baju baby per set adalah sangat murah...biasa baju, seluar harga lain...ini sepasang dah tinggal berbelas hinggit je..murah kann...rembat la kami dalam 8 pasang untuk baby...sian papa..sori ek kena mengalah...beli baju +barut+mitten+booties aje dah damaged RM200..baru basic belum yang lain...phewwwwww...berpeluh papa bayar...hahaha...tapi tapi walau jeans tak jadi beli ...EA dapat lain...kesukaan dia la...apa lagi boots bola ...hmmmmmm...giler bola camni la...nasib baik sale kat Al-Ikhsan ...sale sale pun RM109 gak...tak leh wat pe dah..suami kaki bola memang gini..dia tak berganti baju takpe asalkan kasut bola berganti...boleh???


aku isteri yang kalau sukeee dapat keluar ....hahahaha..macam tak keluar setahun

awat muka gitu ek....EA tak tahan nak berry berak tu pasal muka menahan...aku lak paksa gambar..jadi gitu la...

snap gambar pelamin jek...yang kawen ni kawan opis EA pengantin lelaki...pengantin sibuk bergambar ngan tetamu...

door gift wajib dapat 2...beg uncang baldu merah....dalam tu macam macam ada......beg uncang merah dah guna pun buat beg sumbat barang

eh eh sudah ke JJ AU2 ada BABYFAIR....terjebak sebab agak murah...sian EA mengalah beli seluar jeans sebab ni....

beli baju baby sepasang + basic basic barut+mitten+booties...itupun dah damage RM200...gigil berpeluh EA bayor...itu ada lagi yang belum beli..banyak lagi bang...

walau tak dapat seluar jeans tapi jenguk Al-Ikhsan bahagian kasut...apakah????? biasa la kaki bola gini la...tak beli lain takpe...janji boots bertukar....

see ai tell u...plastik dah dapat tanda pembayaran dah buat...pepaham aje la...nasib sale...tang kasut dia bayo tak gigil la....cuba bayor kasut binik...komplen jek mahal la ...napa harga gitu la...ok dah bayar jom makan....lapar ni




 ITULAH CERITA BERDUAAN HUJUNG MINGGU KAMI ...HARAP ANDA TAK MENYAMPAH MEMBACANYA...TAPI KALAU MENYAMPAH JUGAK.....SILA TANDA X DI KANAN ATAS ...BABAI...






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

15 comments:

NanieZara said...

Kak mimi...kelabu mata kan beli brg baby..nnti klu ada baby fair mana2 bag tau eh...

POSH76 said...

tak lama lagi bertigaan lagi sibuk....enjoy ur weekend yer

mamyharraz said...

itulah kasih ayah kann ;)

brg keperluan baby kena beli sikit2 mimy..kalau tak *pengsan nak beli sekali harung..sbb harga brgan baby boleh tahan jugak mahalnya..

ohh mimy...abg askar sy juga begitu..punya payah nak ajak berjln..sekali dia pelawa terus hidup saya *bercahaya* hahaa..

Mrs. Norrie said...

aku time nak dating berdua2an sambil pegang2 tangan mesti kene wat hari keje...amik cuti...hahahhaha!! anak2 hantar gi umah pengasuh...mak bapak gi dating...boleh gitu kan....

La dOLcE mEa_nAtt said...

lama x tengok post entry kak mimy shopping....rindu plak

Liyana said...

oh, akk terbalik dgn sy kot. hihi
hasben suke berjalan, sy plk suke dok rumah sajo :)

mhl sungguh brg baby yer, ermm :)

Pepel BoNda AmaNi said...

soping memang best....aku dulu beli barang2 baby dekat warehouse pureen tue nok...siap gigih..search internet nak taw..pureen buat warehouse sale bila...memang berbaloi beli....

mekchu said...

aku dah lama pasan. ko ni jenis bebel banyak2 sampai lebam dulu, pas tu baru tepek gmboo kan.. style gitu.. hehehehe...

korang mmg berkenalan dr blog ke? perghh pes time dgr blog menemukan jodoh..

bli brg baby skit2.. nnti x de la pitam sangat nak bayar...

dina said...

Nok, dulu masa belum nikah memang le selalu keluar, seba tak bleh berdua2an kat dalam rumah... sekarang dah nikah, bercinta dalam rumah lagi selesa kot... hehehe... tak payah keluar pun tak jadi masalah boleh je berkepit-kepitan... hehehee

ratusiput said...

tu ko bru gila sikit beb.sok nanti hamik ko...lelagi kalau kuo gerl...pitam ok kalau g shopping komplek.sume nak kaut.ehehe..

Eri-chan said...

dah start shopping!

eLLy said...

kita serupa .. cik abeee asyik kerja jer tetiba rasa terpinggir.

tapi bila dapat gi shopping terus rasa di sayangi kembali hahahaha

Softtouch [Hanim] said...

xpe mimy beli sikit2..ada masa lagi..syok ooo soping brg bb...i like!

Mia-Ina said...

yg penting sentiasa bersyukur akak ada suami d cc menemani...itulah yg terbaik isteri nak di saat mengandung nie....wp penat harian, weekend ttp bersama kan???mcm kami yg PJJ ni..agak x same mcm ni keadaannya..kdg2x balik pn ssh nk berdua..mcm mia, mak mentua sakit...x leh nk pentingkan diri selalu...kena berkorban hati & perasaan byk. asal dpt balik berjumpa berdua pn dh bersyukur kak. semoga akak gembira melalui hari2 ini dgn suami ye

Bitt (double IS) said...

wohohoho bestnya kamu berdua2annn...hehhehe bila la nak rasa nikmat berdua2an tu lagik...hehehehe...so enjoy setiap detik...bagus tu...walaupon dia shopping kasut bola...kena enjoy jugak tuh...hehehehe sebab kalo tahan kite yg jadi moody hati cepat sakit woooo... ;)

Google