THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

10 October 2011

Baby Sudah Menendang ...Camana Tu...

Citer hal baby yer...now dah 23 weeks bersamaan ngan 5 bulan...Alhamdulillah syukur nikmat...bila dah 5 bulan baby dah mula moving...kita akan rasa pergerakan dari dalam perut...ini baru permulaan....aku tak tau pun yang duk gerak kat dalam perut ni rupanya baby menendang...cuma tau bila masa awal 5 bulan hari tu gynae doc tanya dah ada rasa apa apa ...aku cakap takde rasa pun..gynae doc cakap masa 4 bulan dah leh rasa tapi tak kerap...camner eh rasanya...aku pun teringat masa 4 bulan sesekali dalam perut rasa kegelian macam ada orang geletek...owh itu la rupanya pergerakan baby....geli la..bila geli tu aku usap perut...ingatkan perut lapar berkrook ke...hehehe

 Now dah 5 bulan ..apa rasa yer dalam perut...now aku dah rasa la baby dah menendang...dapat rasa pergerakan yang kerap...hati excited !!...5 bulan ni perut macam bunyi bip bip macam buih pecah ...camtu la kot...kalau lapar lagi la terasa.....aku dapat rasa bila aku makan...bunyi bip kurang sikit...tapi kejap je...nanti bunyi lagi...risau aku...heheh tapi ramai kata baby tengah aktif...senang hati dengar..sometimes boleh nampak perut berdenyut macam tiimbul bila kita baring jika baby terlampau aktif menendang. ...hahaha kalau tang ni Encik Awak takut...muka risau je...kelakar...psst EA takut pegang perut aku..pegang slow je tak rasa apa ....apa la papa ni penakut...perut pun dah pandai mengeras jugak sekarang ni...time mengeras tu usap usap la sikit bagi baby rileks...

 Paling seronok dah menginjak 5 bulan ni aku dah boleh sembang ngan baby...isk baru lagi dengar ke...memang dah ada gerakan.... kalau pegang perut sambil berbual bual terasa tindak balas dia kick perut...owh terujaa...senyum sampai tahap tak leh senyum dah....keajaiban Allah swt...ini baru permulaan kan pengalaman pertama....bunyi bib bib tu hanya permulaan di bulan ke -5 kehamilan... time nie baby masih develop tangan dan kaki baby lagi... dah masuk 6-7 nanti, akan dapat rasa baby gerakkan tangan dia, gerakkan kaki dia, time tu lagi best kan...i'm really enjoy this moment...bila rasa tekanan perasaan cepat cepat pegang perut sembang ngan anak terus muka berubah automatik senyum ceria...


 nampak tak kaki baby tendang...wehoooooo ...owh ni bukan perut aku...perut akutak cantik camni oiii.....nangis.......hahaha
ehsan Google Images







NAK BAGI PAPA BABY BELAJAR SLOW SLOW USAP PERUT ...TAKUT BEBENOR HIHIHIHI...BARU NAK USAP MACAM ADA KAREN...WHY LA PAPA TO BE NI...





18 comments:

Wanita Mutalib said...

mak suka mak suka.

teringat masa mengandung dulu.

ahh heaven.

bila dia menendang rasa macam eh ini rasanya.

njoy njoy ya :)

Liyana said...

auww! suka suka :D

mekchu said...

a ahh... dulu papa-jit pun penakut yg amat soh pegang perut.. dia tak sentuh pun, pas tu tipu kata dah rasa baby,, hahaha..

nikmatilah saat2 indah itu.. nnti bila baby dah besar, lagiklah berombaknye.. siku terkeluar, lutut ke siku ntah.. hahaha..

PinKy MoMMa said...

bila baby kick perut kita..memang satu perasaan yg sgt indah kan nox..dah boleh bercakap dengan dia ;)

rajin baca surah yusuf..owh aku yg xcited..kalau baby aku kuat mesti nak sama besar ngan ank ko kan ;)

-oP_ida- said...

sama laa kita akak....kekadang herott perot dikejakan oleh orang dalam nie....tp besttt......

sangatt best kan bila dia gerak-gerak ...akak kita lebey kurang jaaa pretnennya..nida br 24minggu.....ehehheh

kella said...

waaaahhh..seronok aku mendengarnya... aku pulak yang teruja mimi... =)

Natasha Farina Arifin said...

tahniah kak mimy...jom kita pakat2 baby main bola kick kuat2 dalam perot mommy dia..yeay!

noradzlina.kamdani said...

baby can listen to us by 7th weeks of pregnancy lagi...
seronoknye bc cite mimy pasal baby nye perkembangan...

noradzlina.kamdani said...

klu nk mudah bersalin, setiap kali mandi n mimy ade basahkan rambut...hisap air mandian dr hujung rambut sambil berselawat sebanyak 3 kali...insyaallah dipermudahkan...

SURIA AMANDA said...

lama x feel baby tendag2..dah lupa caner rasa eh...

ratusiput said...

aku dah rasa pengalaman tu nok.sgt2 membahagiakan.lg plak kalau kite cuit tu dia melawan.ehehe...

Mia-Ina said...

kena bg EA biasa2kan kak..seusatu yg best utk merasa

Softtouch [Hanim] said...

so sweet...sy tau perasaan tu..sgt indah...bb sulung mmg lmbat sikit rasa gerakan dia..sy masa 2nd bb 3 bulan dah rasa dia gerak...

rindunya saat tu...bb dah dgr tau bila kita ckp ngan bb...rajin2lah borak ngan dia..dia faham..

mimie1678 said...

alolo... comelnya... ingat perut hang... terpanjat aku tau.... ohhh... nak baby gak... waaaaa...

Pepel BoNda AmaNi said...

pengalaman indah kan beb..bila kita dapat rasa ada nyawa lain dalam perut kita....indahnya kurniaan ILLAHI....

mrs_nazir (Maz) said...

sweett.... miz that moment...enjoy it sis...

eLLy said...

Indah nye pengalaman yg kamu dapat ..
Me happy mendengarnye + sebak

Mrs. Norrie said...

nnti dah masuk 7-8 bulan ko akan rasa dia cam kuak lentang dlm perot...hehehehhe!!!

Best kan....boleh rasa siku, litut..sometime dpt rasa jari jemari dia....

Google