THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

03 October 2011

Jemputan Open House Opis Bertemakan Melayu Klasik Tradisional...Wowww

Lama gak aku perap citer pasal open house department...sampai raya dah habis...memang dah jadi macam trend tiap kali bulan raya ...sana sini department akan buat open opis...so tunggu la samada ko ada kawan dept lain tak nak panggil join meriah majlis...memang best...tengahari je berpusu orang pergi...Alhamdulillah rezeki bulan syawal jimat duit belanja lunch..hihih...menu raya la sana sini...

Jemputan pertama aku dapat dari Group Strategy ...peh diorang ni every year wajib buat dan penuh kekreatipan...serius ...bila jemput siap ada bertema tu teruja nak pergi ...tahun lepas diorang buat tema arabian....tahun ni apa la yerk...tengok banner tulis melayu klasik...amboi kemain..dept ni memang kelassss....nak tau apa melayu klasik tu..meh kita kasi layan gambar...yang pasti memang klasik la..cantikkkk


tengok tu kat luar dah rasa kemeriahan...silakan jemput masuk yer

di luar perkarangan lif keliling penuh gambar klasik hitam putih...ada filem dolu dolu

tema utama di kad jemputan...Klasik dan Tradisional

klasik juga ada permainan batu seremban...boleh main yer sapa nak main

congkak juga....tetiba teringat citer congkak hantu..eh tetiba lak..

ruang masuk deko pejabat...macam macam barang klasik ada

ha tu sapa punya kain batik pelekat sapa la kena korban jadi hiasan

semangat merdeka raya jugak..

senarai barangan antik jadi hiasan...mana la diorang kutip ek..jumpa lak tu

hiasan depan pintu masuk ada oh basikal tua....kreatip

tak lupa baju songket org dolu kala...ini baju pengantin mak pada sorang staff , Kak Bai

di perkarngan luar ada air gas dolu dolu..teringin rasa nak minum tapiiiiiii lupakan aje la bergas gas ni

ruang sky garden luar ada gazebo...boleh duduk melepak gak

 Gadis klasik mengikut tema...i like....bagus Ika...staff sporting

tengok tu siap berbunga bunga kepala....cantekkkkkkk..ini baru melayu klasik

 kami datang sebagai tetamu...terima kasih Kak Bai ..tahun depan jumpa lagi

ini Kak Bai orang kuat sebalik majlis...katanya seminggu berhempas pulas pastikan majlis berjalan lancar...

jarak jauh sket bagi nampak deko deko...dan kenangan baju pengantin mak nya dolu dolu...syabas kak open house dept kreatip



 MAKANAN TAK SNAP YANG PASTI BERTEMAKAN KLASIK GAK..MENU UTAMA NASI PUTIH DAN LAUK LAUK KAMPUNG..PEHH SEDAPPPPPPP GILER











Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

12 comments:

PinKy MoMMa said...

sangat sporting nox..happening sangat suasana tu :)

mana lar diaorg dapat barang2 antik tu eh..sewakah?

Liyana said...

penat tau seminggu turun naik settlekan deco2 ni. huhu

brg2 klasik tu dpt kat izzati, ayah die suke ngumpul, kitorg ni just bwk kain batik pelekat je :D

Shu Shinju said...

waaaaaaa..bestnyaa...happening giler tgk !!!

ratusiput said...

perghhh rajin n kreatip dorang ni kan.tiba se nk kemas sok aduhhh penatnye kan tp mmg salute la bukan sng nak cari material deco2 ikut tema sme tu...

Miss Moon said...

mimi asal nampak nko kuwus ....jeles ai tau sebab baju u sangat cantek n meletopssssssssssss ai likeeeeeee

amal said...

peh dasyat ni. kagum kagum. mesti teamwork bagus ni :)

Mia-Ina said...

wah nmpk tema klasik ni..

mrs_nazir (Maz) said...

very the creative la...kagum dgn effort diorang dok ngumpul brg lama & deko2...huhuh

Liyanaroxx said...

kak mimy nampak comel!!!btw cantiknya deko opis diorg utk jamuan raya!

eLLy said...

wow habis habisan nie .. first time tengok open hse wat tema mcm nie

Pepel BoNda AmaNi said...

nasi lauk kampung memang terbaik kan nok...

Bitt (double IS) said...

perghhhhh thumb up entry nehhh superbs for deco melayu klasik itu...perghh belum lagi tang makanan dia kannnn.....

Google