THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 October 2011

Setiap Hari Kena Telan

Apa yang kena telan tu.....tak de benda la...cuma tiap hari kena telan vitamin tambahan mengandung ...suka or tak kena pasrah je...tanya aku suka ke tak...aku suka je...yang penting baby dalam kandungan sihat walafiat...memula preggy rasa nak muntah lak kena telan vitamin ni...yerla belum campur ubat yang aku sakit tu setiap 5 jam makan...ni nak tambah lak vitamin tambahan..eh merungut ke...oh tidak...cuma cer citer  je...huhuuh

Memula preggy wajib makan Asid Folic, Iron Tablet or nama dia Ferrous Fummarate..dah besar sikit tambah vitamin dapat B complex...then dah banyak bulan doc kata dah leh makan Obimin Pluz dan Obical Kalsium...5 biji la setiap hari...ingat nak skip salah satu....mak mertua, mak sendiri, nenek asik pesan je jangan makan vitamin risau diorang baby besar...orang lama gitu la...aku angguk kan aje...tak makan depan diorang huhuhu ...kena la jaga hati beb...kang ada antara 3 orang terpenting itu terasa hati payah aku..makan senyap senyap je ...

Aku makan jugak antibodi aku lain lagi ada penyakit sampingan lain kan...kalau boleh tak nak baby effect apa mama dia sakit...gynae pun dah cakap so far penyakit tak mewarisi walaupun aku terpaksa makan juga ubat penyakit aku sekarang ni....tapi kita kena extra jaga la tu aku ikut je cakap doc makan vitamin itu ini..banyak mana pun aku sanggup walau kadang tekak tak leh nak terima pil pil ni...rasa dah nak termuntah pun ada...telan jugak........sori yer mak mertua, mak dan nenek...huhuhu condition kita tak sama...tapi jangan risau bab pantang pantang lepas bersalin konpom ku follow...huhuhu...fyi, diorang adalah pemantang tradisional tegar...Insya Allah akan dipantau oleh mak mertua, mak dan nenek...huyooooooo habis aku la pasni berakar kayu bagai...sanggup ngan tak je  ni



Ada apa dalam kotak songket besar shantekkk...doorgift ni berguna la jugakk


dah jadi tempat simpan vitamin mengandung...simpan kat opis je...makan pun kat opis...kang mak aku tengok banyak ni...bebel risau no baby besar katenyaaaaa..orang tua gitu la kan..vitamin free tak payah beli hanya dapatkan di klinik panel...jadi kena la hargai untuk menelan kann


5 biji menjadi rutin harian..ini lah makanan anakanda tetiap hari ....mama nya telan selagi leh telan....buat macam gula gula manis je la...hohoho sedappppnyaaaaaaa




 TARGET NAK TRY MAKAN SATU LAGI VITAMIN PREGGY ; NEUROGAIN PB YANG NI KENA BELI FARMASI TAKDE  KAT KLINIK PANEL....BILA BELI TU LIAT SIKIT....HUHUHU ....TUNGGU 6 MONTH GROW...TELAN LA SEMUA NYA YER...









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

Mrs. Norrie said...

neutrogain pb tuh klu tak salah RM75 hengget

POSH76 said...

mak aii bnyk nyer nak kena telan...fengsan....tp demi baby tercenta ko kena telan taw...jgn ngelat...lawala kotak songket tu...

SURIA AMANDA said...

so..Mimi jgn culas ok..makan ikut time..nak anak sihat..kulit cantik dan cerdik..kena makan selalu..

Nadine said...

chaiyo' mimy! utk anak terchenta :) I ni sampai skang telan pil 6 biji tau sbb I breastfeed the twins. sebab nak diaorg sihat n cukup zat ;)

Lulu Caldina said...

wah jaga diri bebaik :)

noradzlina.kamdani said...

org2 tua mmg ckp mkn vitamin dr doctor tu nnt baby beso..tp kn kite nk baby sihat..doctor bg nasihat mkn ubat yg itu..mkn je la...

ratusiput said...

takpe..demi anak mama kan :)

amal said...

huhu malas jugak nak makan vitamin yang banyak ni. esp vit b complex. busuk! tapiiii.. demi anak dalam kandungan, makan je la kan :)

Softtouch [Hanim] said...

byknya vitamin awk kene telan..xpelah demi bb n kesihatan awk kan..take care..

mrs_nazir (Maz) said...

sy dlu mkn neurogain gak.. =)...xpe sis demi kesihatan anak,telan kan jua..hehehe

Google