THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 February 2012

Perubahan 28 Hari Menterujakan

Jenguk tulis apa yang sempat je kat blog ni...serius giler balik nak berbblogging tapi masa tak menyempat...macam macam hal nak buat...bukan sibuk pantang sangat pun...aku dalam pantang ni renyah sikit...dah berjalan pijak tanah pun...dengan Fayel sakit Jaundice tak baik la....aku lak Czer terbuka kena dressing...serius renyah...boleh kata hari hari la aku ke klinik dan hospital...dan aku jugak sibuk ngan dunia baru bersama Fayel yang dah pandai celik mata..serius nak gi toilet pun terkejar kejar kalau Fayel melalak nak susu....aku memang kalut sikit la...sampai terlondeh kain di buat nya....hehehe..btw, aku rindu nya nak mengomen dan blogwalking....macam meroyan je tak baca kisah orang...hahaha sampai gitu sengal !!

Okeh tak mo citer panjang merepek...kata rabu tanpa suara kannn...cuma nak kongsi keterujaan...setelah 28 hari berpantang...aku berjaya turun berat badan 13 kg !!!!...aku sendiri tak expect turun tahap macam ni...sebelum mengandung pun tak dapat derr berat gini...masa kawen pun gedempol lagi...diet mengila pun lum tentu aku lost weight tahap macam sekarang...

before pregnant - 110 kg
pregnant - 114 kg
now - 101 kg

target nak capai below 100 kg...

Serius best nya beb badan turun...baju lama dulu pakai macam sarung nangka dah muat balik....hepi wehh kemaruk aku selongkar almari...angka yang banyak turun tu menjadi pemangkin semangat supaya lebih gigih kasi turun lagi...yeszaaa...berkat pantang minum ais, breastfeed, nasi bersukat, no ayam daging...dan paling best mak aku jadi harimau jadian yang garang masa aku pantang...huhu tu salah satu faktor penting tu....rupanya aku boleh eh tak makan benda benda lelemak...aku pantang 100 hari ni maka dengan itu ada banyak hari lagi ni nak bagi lost lagi...yeayyyyyyyyyyy macam tak percaya lak...tepuk tampar pipi sendiri...hehehe sambil timbang sambil menangis...huhuh giler ar sampai gitu...sebab tak percaya aku boleh buat...


hari ke 28 hari....dulu pakai baju ni pehhh sendat kat perut ...now rasa selesa giler

teruja weh mau nya tak..ingat senang ke nak turun berat banyak gini..jangan lepas pantang naik pun berganda gini...huhhh matikla...tak mo tak mo

Perasan tengok muka macam runcing je muahahahaha....kannnnn..



JANGAN PASNI PANTANG TENGOK MAKANAN SUDAH...HEHEH PENGSAN LA BERAT BERGANDA...TIDAKKKK.....SILA KUATKAN HATI MU ...





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

22 comments:

suriadzul said...

Wahhhh!!!,caya la kak mimi....mmg terbaik....su dulu ms preg naik 24kg kot...naik mengah nk turunkan....akk lg best...lg kurus dr sblm preg n kawen!!!!!caya la....akk kene maintainkn diet pantang ni smpai akk 6bulan nnt..sbbb biasanyer lepas kita hbs pantang hormon kita akan berubah...so nafsu mkn tue selera balik...dlm pantang mmg kita xde selera..sbb nk reover kesan luka, n rase sakit tue...jd selera tue patah...n su mkn NR smpai su 6bulan..pantang ice pon 6bulan....n till now pon..su xamek lg fastfood...if kak mimi nk turun lagi..ikot menu pantang yg mak kak mimi wat ni....sure boleh!!!!chaiyok2....

.:Mama Dhia:. said...

wah..hebatnyer..jeles tul..

ratusiput said...

mmg nampak beza beb badan ko.ske aku tgk.teruja skali.share la ngan kita org camne mak ko punye penjagaan dlm pantang especially bab makan2 ni..

~ NANA ~ said...

eh berat u x naik byk ek? i yg dah 30w ni naik dh 10kg! huwaaaaaaaaaaaa....

best giler u!

Liyana said...

wah hebatnye kak.... teruskan smpai 100 hari.. hehhe

Bitt (double IS) said...

yes! cayalahh....dan berusaha lagi yunk ;)

mamyharraz said...

Tahniah mimy!

berusaha lagi k...ni yg terus pasang niat mahu beranak lagi hehe manalah tau boleh turun berat badan nih..

nampak sgt hasilnya mimy tahniah sekali lagi..

La dOLcE mEa_nAtt said...

tahniah kak mimy....suke3 besnya ada hikmah berpantang ni...

kayrul-shah said...

teruskan usaha mimy...mesti berjaya la..ada lagi 26 hari lagi nak abis pantang

anitadiana said...

tahniah mimi...bestnya..banyaknya turun...bagi lah tahu...

kak ita bila nak kurang naik aje..jelos ne..

pengguins said...

alah..
u can do la mimi...
hahaha..

cun ah.. muka runcing giler...

CT@mamaLuqmanTiara said...

yerrr...betul tu...sila kuatkan hati anda even dah habis pantang...sbb lepas habis pantang la berat akan naik semula...xpercaya try la...=)

Kella said...

terus kan beb! mesti boleh punya! aku percaya! =D beb sorry la tak sempat nak lawat ko lagi.. aku baru2 ni baru balik sabah.. tak silap aku ko pun booking sama dengan aku kan.. cuma tarikh je berbeda.. tapi sure ko mesti tak dapat nak pegi ni.. takpe takpe... burn sikit je kan.. tambang murah.. =) hehehe...

dina said...

Tahniah, memang nampak perubahan tu nok.... kekalkan! caiyok2!

Mrs. Norrie said...

wah best2kan berat turun....
aku punyer bangga dpt berat ideal 57kg habis pantang...

tapi tak pasai2 dah naik 4kg semula...tergugat dgn masakan sendiri....takkan masak sedap2 pastu tgk jer laki ngan anak mkn....huhhhhh tak tahan!!!!!

tapi bila aku mula balik cara pemakanan cam dlm pantang, taknak gak turun2..............wuaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Riri Yoorin said...

wah kak mimy boleh kurus lagi tuh.. .insyaAlllah reen smpai rumah akak eh.. take care for both of you

mrs_nazir (Maz) said...

perghh,..memang ketara kurusnya...cayalah kak mimi...teruskan usaha..hehe

radziah AR said...

mmg panjang runcing mukanya mimy... terus berpantang...

intandayani said...

nmpknye da berjaya puan mimy kite...mmg muke nmpk runcing pun...congrats & jgn hot hot chick shit eh pas abis pntg...

noradzlina.kamdani said...

ye la mimy..muka ko dh kecik sket...tahniah..teruskan usaha .

Pepel BoNda AmaNi said...

yeah...yeah..u can do it mama fayel....

khairunissa hazlin said...

MASIH BELUM TERLAMBAT UNTUK ANDA MERAWAT MASALAH DALAMAN..MAMPUKAH HANYA MENUNGGU SAHAJA..TANPA USAHA....XDA NAFSU??RENDAH DIRI...SILA PM SAYA..KAMI AKAN MENDENGAR SEGALA MASALAH..DAN AKAN MEMBANTU ANDA DENGAN RANGKAIAN PRODUK JAMU SUSUK DARA,,

http://www.facebook.com/khairunissa.hazlin
http://www.facebook.com/JamuSusukDaraMenawanKalbu
sms @ call 0179065057..

Google