THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 March 2012

Mama Baru Fayel

Eh apakah tajuk mara bahaya...jangan wat pasal...aku saja sorang Mama Fayel ...takde makna yer nak ber mama baru ke hapa....cuma mama Fayel dah baru ...baru dari segi rambut...yeayyy...saat ditunggu di nantikan..bersabar selama setahun lebih kot...start dari lepas kahwin, pregnant sabar lagi dengan rambut panjang mengurai ...padahal aku rimas lemas...aku ni tak baper suka rambut panjang....gitu gini tetap suka rambut pendek ..senang nak urus...lagi pulak pendek tu nampak muda uollss..auww ..ah ko kemain nak nampak mude aje...umur tetap meningkat yerk...bawa bawa la sedar diri...

Habis pantang perkara pertama aku nak buat ialah mentarah rambut dalam erti kata lain potong rambut...cukup 44 hari terus minta izin EA dulu ...EA ok jek...yang kelako dia pulak membela rambut panjang...bini sibuk nak rambut pendek...kemain betul si papa Fayel tu nak jiwa mude belia jugak kann...biar la dia nak merasa rambut panjang sikit katanya...nanti sok lusa bosan kerat la pendek...nak bising pun rambut dia ...hah merasa la dulu yerk nak sangat stail macam Faizal Tahir...pui..dan bini nak feeling Victoria Beckham buleh ?? dua dua hover...

Tengok rambut yang terikat panjang mengurai ..sayang le pulok...ahh misi kena jugak diteruskan mentarah pendek...mesti katanya...memula feeling sayang tu berbelah bahagi nak potong pendek terus...paras bahu je la...hmmm...tak puas la paras bahu...masih rasa kerimasan...lagipun boleh ikat lagi :P...misi transformasi kedua diteruskan ..selang next week nekad potong stail idaman yang di mengidamkan tu...bob stail bebeh...dan akhirnya berjaya juga rambut dikerat sehingga pendek ikut patern sendiri...


Transformasi pertama kerat paras bahu je...sayang la sangat...

Masih ku rasa rimas , lemas sebab boleh berikat lagi...

Transformasi kedua apalagi dah nekad nak rambut idaman...nah gini rhopaa

Sengeh sampai ke telinga bersama rambut baru...ni mama Fayel yang baru

Sejak berpendek rambut ni terasa orang baru pulak...ngeeeeee....feeling 21 tahun...uwekkk..

Mama Fayel yang baru ...baru la senang nak uruskan Fayel ...cuma papa Fayel tu terbalik rambut panjang pulok...hihihi terbalik sudah laki bini


MUKA SESUAI KE TAK...ADA AKU KESAH YANG PENTING PENDEK, KEMAS, TERURUS, SENANG NAK MANDI, SYAMPOO PUN JIMAT WAKAKAKA...ERTI KATA LAIN....KU PUAS HATI...




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

21 comments:

e k i n ♥ y u s r i said...

nmpk lg comel

Liyana said...

aah lg comel akk berambut pendek gitew :)

Riri Yoorin said...

tetap maintain gorjes sis..

veesakura said...

lagi cun la. nampak muda cket. hehe

Wawa said...

mau potong gak..da rimas~!

deliena said...

Love it! Yup agree.. Rambut k.azni pn dah lama maintain pendek.. Skang ni boyish cut lg! Hahaa

http://bestnyabeautiful.blogspot.com

mamyharraz said...

cun mama fayel.mesti bersemangat nak masuk pejabat kan :)

dah ada ank kecik mmg sesuai berambut pendek..nak nak nnt dia pandai tarik rambut kita time tu rasa nak botak kan je kepala hehe.

zurayusoff said...

orang dah lawa buat rambut mcm mana pun tetap cantek....psstt!!!!fayel tu encem bangat lorr....

La dOLcE mEa_nAtt said...

cute sangat!!

aTy _faRed~ said...

aku dulu lepas kawen dari panjang aku potong pendek macam ko tu...nangis gak ar memule..tapi lepas tu selesa sangat2.. ringan n rase macam cun stylo..hoho..sekarang dah panjang balik..laki aku asyik tanye-tak rimas ker-nanti lar lepas beranak aku potong..:) neway..rambut lame ko cantik..rambut baru ko pon stylo..!! :)

PUAN SUE said...

su rambut pendek..sebulan sebelum bersali..kn mrh ngan mak..hehehe

maisara my said...

rambut paras bahu tu nmpk anggun...ladies...

noradzlina.kamdani said...

simple..sng nk uruskan diri..nk berkejo uruskan ank plak...

POSH76 said...

ko santekla rambut pendek....nampak mude belia

Shu Shinju said...

cun ooo...

Qhaifa Nur said...

suka tengok...yang penting kita sendiri suka...

Bitt (double IS) said...

muda, cun n sweet!

dulu kita lepas pantang pon potong medium hair cut...memang senang nak uruskan segalanya...tak pe mimy tunggu fayel besar nanti boleh simpan lagi :)

Softtouch [Hanim] said...

cnatik sgt...nak tiru boleh..sgt bkenan...

intandayani said...

sesuwai sgt...i like...

ariana8733 said...

comel r akak..sesuai sgt, sgt, sgt, sgt, sgt......tau..

Pepel BoNda AmaNi said...

cun.....nanti umur anak dah masuk 3bulan...standby rambut gugur...so potong rambut pendek adalah penyelamat nok...aku pun nak g potong rambut gak nie....rambut gugur bagai menggila dah ha...

Google