THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

29 June 2012

Milestone : BIla Fayel Meniarap

Dalam 2-3 hari lagi Fayel nak menginjak ke 5 bulan..oh time flies...kejap je anak bujang botak bambam sorang ni...so 2-3 hari kena standby la bawa checkup untuk dos seterusnya...dan for sure nurse akan tanya progress update...hmm fokus milestone kali ni adalah...MENIARAP...hahaha...aku gelak dulu...Fayel susahnya nak meniarap...dulu aku risau gak ar...lambatnya meniarap dia ni...mak aku selalu cool down kan aku...rileksss...adik aku Dira tu pun meniarap lambat umur 6 bulan baru meniarap...aku pulak mak cakap tak meniarap terus merangkak...wahh lagi cool...hihihi....

Bila Fayel asik terlentang aje...mula la aku risau bila la nak berpaling berpusing ni...baca blog sana sini anak anak blogger banyak dah meniarap...wahh cepat so cool..Fayel napa lambat ni...Fayel ni suka baring..dia lebih suka orang pegang...aduhai...manja bebenor...aku salahkan papa nya la dia yang rajin berdukung kendong...nah bila anak dah malas nak angkat punggung...kemain risau la pulak...so EA selalu la train fayel...memang kena dia la train sebab dah bersalah asik dukung anak je kennn....lalu di golek golek kan anak dia...then mengiringkan dia...then lama sikit pusingkan bagi meniarap...Fayel aduyai malas nyaa nak angkat punggung tu...agaknya sebab berat badan kot...tpi aku tengok ada je yang badan bembam dah meniarap...ok risau sekali lagi...

Risau aku hilang setelah pada satu pagi bersamaan 20 June 2012...tetiba Fayel duk ngiring pegang bantal then gigih dia memusing kan badan bambam dia...then terus terlangkup meniarap...wahhhhhhh hover la mama nya kan...harus duk tepuk tangan keriangan...terus jerit kat papa fayel suh bangun tengok anak kita dah boleh meniarap....cuma kelakar dia nak betulkan tangan dia dari belakang nak steady ke depan...takpe Fayel pelan pelan kayuh..jangan gopoh dan malas....hmmm dan selepas itu hapa ingat dia nak meniarap ke...takde makna..malas budak kecik bambam ni...dia rela terlentang mengharap orang angkat dukung...iskkkkk...kena paksa baru buat...hmmmm takpe la walau sesekali aje meniarap at least aku dah tak risau..Fayel melalui proses meniarap jugak...happy for u Fayel...dah jangan malas...kang mama pokpok ...hepppppppppp






Kena buat keje meniarap...muka macam tak suke je kannnnnnnnnn

Slow slow angkat kepala Fayel...Yess Fayel boleh !!!!!!!!!!!!

Mamai mamai tido ...asik nak baring ke...bangun bangun buat keje meniarap

Come on baby Fayel...mengiring yok

Yeayyyyyyyy sudah berhasil...steady sikit anak bujang....

Tak tahan dia ni meniarap muka suka tersembam...penat sangat la tu kot

Fayel dah selesa la tu...meniarap sudah...proud...




Ok kepala dah tegak tu...tengok berapa lama dia bertahan...huhuhu sampai hek hek nangis baru kita baringkan semula...


LEPAS NI NAK TUNGGU PULAK ADAKAH NEXT MILESTONE MERANGKAK ATAU LAIN LAIN...TUNGGUUUUUUUUU





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

10 comments:

mamyharraz said...

so cuteeee.

harraz dulu tak bertatih sebab malas! ayiklah merangkak sampai umur setahun 3 bulan, tau2 dia bangun terus berlari.

Bitt (doubleIS) said...

comel fayel!
owhh doubleIS sekejup jek merangkak dia lebih kepada bertatih..pegang2 sofa terus jalan...kalau fayel dah start merangkak masuk la walker terus sebab konpem dia suka kutip2 masuk mulut..hehehe

Mrs. Norrie said...

aku arituh paksa....dia mengiring aku tolak...then dia berjaya meniarap seminggu sebelum berumur 3bln....hehehehhe

aTy _faRed~ said...

aku ngah tunggu anak aku meniarap pulak..:)

LoVEaQshA said...

hihihi thniah fayel da bjya meniarap..
Pasni trus bertatih kot,dia kta lau mrgkak leceh jer..:-)

amal said...

yeayyy seronok kan anak dah meniarap. shaheem pun baru semlm dpt meniarap. tetiba je hehehe... kita tunggu next milestone pulak :)

~ NANA ~ said...

farish sejak baby lg i tiarapkn dia tp dia suka isap tilam la...haha...meniarap sendiri blm reti lg la, nampak gaya dia mcm lg suka telentang je...hehe

Mommy_Cha said...

ini meniarap dlm tido ka kak? hehehe..fayel..fayel!

mrs kayrul said...

sama la macam hadif, masa umur 5 bulan tak pandai nak meniarap bila dah 6 bulan laju jer meniarap pakej pusing2 lagi

Riri Yoorin said...

amboiii geram ne

Google