THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

06 November 2012

My Hujung Minggu with Kesayangan

Bila hujung minggu datang je...Ya Allah hepi nya jangan cakap la...eksited sangat nak tunggu...masa keemasan bagi aku...petang jumaat balik keje je dah berkobar kobar....dah la jumaat balik kul 5 petang...sampai rumah awal ...dan petang jumaat tu jugak bermula la weekend aku...yeayyy di malam hari jumaat harus la bergolek santai bersama Fayel...dulu zaman single muda belia ...malam hari jumaat apa lag meronggeng la ke hulu ke hilir melepak ngan kengkawan...now masa berubah..masa adalah limited dan terhad sangat...itupun rasa tak cukup nak membelai anak dan suami ..opssssssss...seharusnya la di malam hari jumaat tu tak tido sampai ke pagi mengadap muka anak beranak sesama...saja tak bagi Fayel tido awal ...dia ngantuk pun kitaorang layan dia main sampai surrender....

Weeknd ku bermula di hari jumaat malam...yeayyy Fayel lets Barney time....jom mari kita tido lewat pagi...ceria kan aku  bila weekend...hepi kemain

Tido lambat anak beranak...sabtu biasa EA keje...tapi minggu ni dia tak keje ganti Ahad kena keje...lagi la yeayyyyyyyyyyy....ala walau dia keje sekali pun..tak de hal la...kejap je half day dah balik...tak sempat aku nak mandi kadang tu dia dah balik....Fayel pun dia paham hari sabtu ahad nampak muka mama papa dia...dia pun banyak songeh la...budak busuk masam di hari sabtu...mandi pun lewat...hahaha...kena golek gomol dulu...puas puas baru la bagi wangi....Fayel pun naik lemak dia kurang tido weekend...ingat nak berjalan je...oh minggu ni sabtu no keluar yer...kecuali papa ajak tengok bola petang tu...kita mesti ikut....kata supporter kannn....join sekaki teman tengok bola pun dah dikira keluar gak bagi aku..takde hal la...ok jewww...Fayel pun suka ..ramai kawan dia ...dia pun nak main bola gak tu huhuhu...yang pasti minggu ni aku tak masak....EA masak sup tulang kaw...pehhh mantop....terbaekk la...tambah nasi lupa diet..

yeayy papa Fayel masak sup tulang kaww.....ai kan mem besor jadi tukang rasa tekak sendiri...hehehe

Terbaekkk...sempat EA masak before nak main bola...sup tulang kawwwwwwwww...

EA dah siap masak makan..ready nak ikut papa main bola...time ni dia merajuk apa tak kena ntah...tak nak pakai topi dia mengamuk nak baling...kena pujuk cakap elok elok...

Bakal pelapis team bola EX-COURT4..yeayyy...ini kawan Fayel...nama dia abg Amir....Fayel suka berkawan...abg Amir ajar main bola 

Fayel penyokong cilik utama papa nya go EX-COURT4....semangat tu tengok bola...papa dia memang nak sangat anak dia pandai main bolasepak...

Setiap kali bola mesti tak miss join hehehehe....ikut jugak...jadi supporter tepi padang pun jadi la....EA mana nak tinggal kitaorang...mesti kena ikut....layannnnnnnnnnn


Hari Ahad, EA keje ...awal pagi dah bangun...pukul 8 pagi...Fayel pun tak bangun lagi....tak sempat nak jumpa papa dia...EA pun berat je nak gi keje...tapi kena gak pegi...sedang elok santai kena keje pulak...adeh berduaan je la dengan Fayel...Fayel tido lewat hari sabtu...pagi ahad bangun lambat...kul 10 pagi...takde agenda kecuali kemas umah...dan gomol budak masham ni....ceria nya hati bangun pagi nengok Fayel bangun ...tak sabar nak tunggu dia pandai cakap..."assalamualaikum mama, good morning dan kiss"..owh best nya...now aku la cakap dulu...wish dan kisss sepuas nya....bila kita kiss dia sengeh happy ...aduyaii runtun jiwa mak mak ni touching....rasa kejap nya cuti...esok dah keje...huwaaaaaa malasssss....sebab hari ahad penuh ceria...mood nak masak untuk Fayel pun eksited je..menu special hari ahad...masak kan dia Bubur Oat Isi Ikan Cheese Kurma....nyumm nyum...resepi next enrty....Fayel eksited sangat makan...sampai mak aku tegur la...dah lama Fayel tak makan macam ni...dia seronok tu mama dia masak n suap....owhh berbunga hati...tengah malam baru la EA balik...huwaaa Fayel yang tak keruan...buat benda semua tak kena...papa dia balik terus terkam peluk peluk cium...rinduu sangat...errr jeles lak aku hihihi...takpe la..BFF papa kann..i love my weekenders :))



Morning si cepet mama...masham demok busyukkk

Lalalala ...smiling...lovin it...happy sunday mama...muahhh...

Assistant mama....tukang sepah jugak...

Bermain sepuas nya while tunggu papa dia balik...tahan mata walau mengantuk...serba tak kena

Kerinduan Fayel dan papa dia balik lewat kul 11 malam baru jumpa...haishhh payah nak tido...dah jumpa peluk sakan anak beranak...terus Fayel lena ...BFF papa nya




YEAYY NEXT WEEK CUTI PANJANG 12-16 NOV....LEH MELEPAK NGAN FAYEL ..





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

SURIA AMANDA said...

along suka tgok fayel ni la..ensem....

Allene said...

kan best klu tiap2 pagi bngun tdo boleh main2 ngn anak. huhuhu bila kerja memang susah nak main lama2... :D

Kella said...

kuch kuch hota hai aku dengan si fayel ni mimy... tolong la.. bila aku dapat jumpa dia.. jom nanti kita set time cuti lame ko tu laa weh..

Ann Ishak said...

bolehlah lawan2 peluk nanti ye, cuti panjang katanya ;p

PinKy MoMMa said...

jeles dapat cuti panjang..sbb aku x pernah ada istilah cuti hukhukhuk..

pssstt..toto uols sama lew hahaha...sempat spot okeh!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bila dah jadi emak mcm nielah gayanya hihi

aTy _faRed~ said...

fayel dak encem..:) betul2 training die nak jadi pemain bola hek..:)

♥ ROS ♥ said...

Semangat tul fayel... Sonok tgk.. :)

Kella said...

ko tahu tak mimy.. aku macam dapat rase je kegembiraan ini.. =)

happy for u..
komen sampai 2 kali.. ;)

Google