THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

02 November 2012

Meraikan 9 Bulan Anakanda

Lupakan kesedihan emosi ...kita emosi ada lagi yang lebih emosi dugaan lagi berat...jadi kita muhasabah diri untuk lebih menjadi yang lebih baik, sabar, tawakal, redha, pasrah....aku kalau emosi aku kena cari something untuk relelase iaitu makan...so semalam balik keje...oh lambat lagi..tetiap hari la lambat...haishh bila la boleh balik cepat...aku teringat kata kak dee...ada 2 benda penting yang kita kena utama kan...dan takkan berulang kembali...salah satu nya perkembangan anak...satu lagi zaman muda...yer sangat benar...terutama sekali perkembangan anak..masa berlalu adalah cepat...tanpa kita sedar tup tup masa berlalu pantas...especially pada ibu yang bekerja...lagi la terasa cepatnya...kesempatan masa yang ada dan terluang spend masa bersama anak ...

Semalam balik keje kat bawah opis ada Secret Recipe kan...dah lama aku teringin benar nak makan kek baru Turkish Indulgence...look yummy yummy..harga pun mahal sikit dari kek yang lain...kek ni dalam ada macam macam ...kengkonon bawa balik nak meraikan 9 bulan anakanda...tapi anakanda tumpang tengok dan sibuk je la..tukang makan harus la mama dia....Fayel tak leh makan lagi...nak review sikit kek ni..kek ni tak baper sedap untuk tekak aku....sapa choc lover pasti suka....rasa choc dia pehh banyaknya...muak la nak habis kan...so first n last la aku beli...setia dengan cheese cake...enak lemak berkrim....

Meraikan 9 bulan anakanda Fayel...so far progress sama macam baby sebaya dia....suprise dah ada gigi 2 batang kat bawah...baru terperasan nampak putih ..yeayyy sukeeeeeeeee....perangai masih kuat sentap mengamuk....now dah kurang tido banyak berjaga nak bermain pastu nak ajak orang main acah acah..setiap malam kena paksa tido tutup lampu itupun dia bangun nak merayap...fuh hati hati kena alert jugak...takut dia merayau mengutip...usia melasak macam ni ..parent tak boleh leka seminit...fokus kat dia aje la...duduk dalam walker pun dah boleh tunduk turunkan badan..oh bahaya...Fayel dah boleh merangkak slow slow..sedang belajar berdiri panjat panjat..pantang apa ada depan mata nak paut..dia pun nak berdiri...botol susu dah boleh pegang sendiri...nak tido je nak membotolAlhamdulillah membesar 9 bulan dengan kesihatan yang baik..terima kasih ya Allah...mama berdoa semoga anak mama di berikan perlindungan dan kesihatan yang baik amin...


Turkish Indulgence untuk choc lover but not me

Fayel dah nampak dah...huhu saje je tayang kat dia kan...mama tak baik tauuu

Kepala sudah tegak nampak...duk pandang jekkkkkk

Yeayy mula mengamuk...saya mau  jugak !!!!!!!!!!!!!

Nak kacau mama makan...tak kira

Megat Nufail Anaqi ku 9 bulan...kena paksa baring hahah jadi baby 3 bulan...



KLINIK KK TAKDE CHECKUP UNTUK 9 BULAN TAPI NAK BAWA CHECK KLINIK SWASTA ...SAJA NAK TAU BERAT TERKINI...RASA NYA MACAM NAIK SIKIT SEBAB DUKUNG TERASA RASA....OK NANTI UPDATE YER




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

Allene said...

sama macam hafidh ada 2 btg gg kat bawah.. sekarang senyum suka tunjuk gg.

YanaHime said...

Haha! Get ready laaa, lps ni mama fayel akan bakar lemak pulak

myza said...

comelnya fayelll geram tgok

Anak Lebah Comot said...

Waaa geraamnyerbtgok fayel. Meh cni cubit pipi tue

mia-ina said...

ha...dah ada 2 btg gigi..cpt nya fayel membesar ye

mamyharraz said...

tak lama lg mama boleh share kek dgn fayel ;)
comelnya fayel baring terlentang..nampak dah besar sgt dah.

D Yatie said...

arissa juga gigi tumbuh dengan jayanya...9 bulan..6 batang gigi! :p

Mrs. Norrie said...

kejam mama ko fayel..apa salahnya bagi jilat skit...hilang kempunan budak tuh...hishihishhhh

e k i n ♥ y u s r i said...

fayel dah besar....
yeay!

NM02 said...

yey... lepas ni main ciku cak la

~ NANA ~ said...

haha mama ni saje je tau tunjuk makanan best2 kat fayel...cpt betol anak membesar :')

aTy _faRed~ said...

aku cakap pasal cake nih kat laki aku..die kate tak sedap...geram hokeh..sebenarnyer die tak de mase nak bawak aku makan luar...biler aku kate nak gi sendiri die tak kasi kate soh tunggu..die nak makan sekali...huhu...ko tengok akal laki aku...

Ann Ishak said...

tak cuba lagi, oh tak menarik ek rasanya cake tu :(

Google