THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 November 2012

Fayel Food : Menu Hujung Minggu : Bubur Oat Macam Macam Ada

Hujung minggu hari tu kan aku hppy with kesayangan spend time...mood nak masak datang semula...membuak buak...before ni hari hari aku masak lauk yang sama je untuk Fayel...nasi lembik..sup suhun , sup ikan, sup ayam...makan sup aje la budak tu...mama tak sempat nak main explorasi makanan yang variety...tak sempat masa....balik rumah je dah penat...tido awal ...pukul 9 malam dah mamai...adam hawa series pun aku tak layan dah..eh sekarang dah part mana ? hehehe..cecite sikit...masih ego ego lagi ke?? part ego aku malas dah nak layan..now layan trilogi cinta tv1 ngehhhhhhh....

Kesempatan masa yang ada hujung minggu...jom main masak masak makanan anak...hehehe...apa ek nak makan.....hari tu menu dah nasi lembik dan sup bosan la Fayel...meh mama change buat bubur tapi ganti oat...yeahh dapat idea...selak belek esbok...apa sayuran tumbuhan yang ada...haiwan yang boleh dimasak makan...nampak isi ikan merah..then campur bersama carrot, kentang...ini je la ..huhuhu..dan tak lupa kurma sebagai pemanis dalam masakan...i'm wondering sejak Fayel makan nestum hari tu dalam menu makanan mesti nak manis...so setiap bubur, nasi, mesti aku campur kurma, kismis or pear apple...ok lets kita buat bubur oat yang berkhasiat...


Bubur Oat Macam Macam Ada

Tumis bawang putih, bawang holland dengan olive oil...ada bau masukkan halia blend halus..sikit je..tambahkan air..masukkan isi ikan cincang, sayur sayuran, daun sup..tambah chedar cheese bagi masin sikit...letak kurma sebagai pemanis...akhir sekali masukkan rolled oat yang dah siap blend..supaya cepat masak...kacau kacau sampai pekat macam bubur...siap  boleh hidang..sejukkan sikit boleh suap baby anda...senang kan resepi ni...kalau rasa kot takde idea ..buat je bubur oat...baby mesti suka..percaya la...Fayel makan bertambah tambah...i tell u..









Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

7 comments:

Allene said...

aritu nak beli oat ni. tp tak tahu nak masak apa... pasni. godek blog akak balik la cari resepi oat ni.. :D

Mommy_Cha said...

i tell u, haruss ku coba soonnn! :)

as ♥ Leenda said...

kannn..weekend jelah mummy dapat explore resepi untuk anak..klu tak, silakan makan bubur nasik ye wahai asyraf..huhu..pagi2 tak sempat aihh nak masak menu macam2 sangat..

Ann Ishak said...

ni bukan fayel je suka makan, kalau bubur out ni auntie ann pun suka :)

Erina Asmawani said...

Best2. Macam resepi baby food kat blog kak Mimy ni. Ley try satu2. Excited! Mekasey kak :D

D Yatie said...

wow!!! kena cuba balik minggu nih! :D

Liyana said...

wow...dh tbyg2 sedapnye bubur oat..hehe

Google