THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 December 2010

Kronologi Perjalanan Cinta Kami

2009 September -
Kami berkenalan dan berkawan tak lama...
dalam 2 minggu je dah couple heheh gataiii...
lalala...
memasing dah suka sama suka...
tak yah tunggu lelama...
nanti liat...hehehe...
belum plan ke arah serius...
aku takut...kena perhati dulu perangai leh ngam ke tak
tak ngam..larikssssss

2009 October -
Encik Awak dah hint hint nak serius ...
dia taknak bercinta lama...serik katanyaaa
begitu jugakk ngan aku..hihihi
Encik Awak memberani kan diri jumpa my family..
caya lah bro...sungguh berani..
mak abah berkenan...
yahoo boleh teruskan bercinta cinta...

2009 December -
Dah 3 bulan cintan cintun..
Sessi berkenalan sekaligus merisik...
family Encik Awak dari Terengganu turun KL..
pehh semata nak tengok bakal menantu hantu...
tak buang masa bincang terus ke hal main kawen kawen..
opppsss bertunang dulu...

2010 February -
Memilih genap 6 bulan untuk tunang...
uihhh tak sangka aku bertunang ngan Encik Awak..
aku tampar, cubit pipi...
oh aku bukan mimpi..kenyataan
Sah bergelar tunangan orang...
time ni memang banyak dugaan melanda..
proses mengenal bermula...
terkeluar semua perangai masing masing...tak sorok
gaduh gaduh itu mainan wajib...
pastu baik gedik pulakk...
air mata jadi murah..asik je terasa hati, sentap, emo
tak kuat mental fizikal konpom PUTUS!!

2010 November -
10 bulan harungi dugaan melanda yang beronak duri..
Finally mission accomplished...completed!! ...
sudah sah menjadi pasangan suami isteri yang halalal toyibaaaa..
yeahhh malam tak sunyi dah ada bantal peluk...oppssssss
masih belum sempat berhisap madu..
tapi kemanisan pengantin baru masih terasa...ewahhhhhh
mengharapkan uwek uwek buatan suami sendiri...ehem ehemm..hahahah
ada rezeki kami terima...sudah READY !!!





Bila Dah Kahwin...
  • gadoh , merajuk, sentap, emo, pujuk, rajuk , ketawa, gembira, gelak bersama..tak sampai 1 jam dah okeh balik.. 
  • dah ada sleeping partner, bedmatte..syahdu tengok laki aku tido sebelah...sayu je hati... 
  • keje umah dah start buat..so far baru basuh baju, lipat baju, kemas baju.. tetiap pagi kena gosok uniform keje...dan laki aku gak bekerjasama membantu..tugas dia pagi pagi kemas katil...tengs suami ku 
  • kurang tido...hehehe...bangun awal je..banyak keje nak kena buat..tak leh leka..malas habis la... 
  • dah ada 2 keluarga kena jaga maruah, dan perasaan..kena pndai bawa diri..dua dua keluarga sangat penting..tak leh pilih kasih 
  • terasa manja sebab laki sentiasa ada disisi...gi keje pulang keje pun berhantar...apa benda nak buat refer laki.. 
  • credit tepon so jimat...dah tak payah calling siang malam...laki dah ada depan mata..cakap je apa nak cakap 
  • perangai yang membezakan antara kasih sayang cinta pada awek, tunang  kepada isteri adalah berbeza...terasa lebih di sayangi...dulu tak tunjuk kot...hehe tak caya..sila la kahwin dulu... 
  • kena masak...opsss so far laki aku pandai masak..dia rajin tolong ke dapur...chef terhormat..aku pembantu chef je...hehe 
  • behave perangai...jadi sopan..pakaian pun dah kena jaga...no more seksi...selamat tinggal skirt pendek ku...takpe laki aku tak paksa...katanya slow slow tutup aurat..tak payah drastik..tengs suamiku 
  • walau dah kahwin..aktiviti melepak ngan kengkawan tak kan stop..kawan aku kawan laki aku jugak...lagipun hubby sporting bab hang out together....no problemo 
  • we sharing all together...start plan vision, mision for our future...






TERIMA KASIH YA ALLAH ATAS PENGHARGAAN CINTA YANG DIBERI...

SYUKUR ALHAMDULILLAH














Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

19 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

meremang bulu roma aku baca nok...sangat menyentuh perasaan..neway tahniah k...semoga ikatan baru yang ko bina nie akan kekal sehingga ke akhir hayat....dan yang penting...wek...wek...cepat2 nok....:P

Shu Shinju said...

wah.... congratulation kak....


bestnyeee tawen...:P

liyana said...

congrats kak mimy.. jage diri hiasi peribadi.. :)

Myrilicious said...

seronok tgk akak tadi tq door gift.. muaah xoxo :d

daela said...

wieeeee......sonoknya...:)

-aNida OtHmaN- said...

bestkan bila dh kawen...

BTW tahniah kakmImi......

dina said...

memang ye nok, kalau tengok laki tido sgt syahdu... nape ek? macam kesian je tengok dia tido... aku ingat aku je rupe itu, ko pun sama... selamat menempuh alam rumah tangga nok!

Faizaharis2 said...

wOw!! best kan ada suami....heheheh... Tahniah...semoga kekal ke akhir hayat

Nadine said...

sweet... :)

Just Call Me Bitt said...

hehehehe congratulation again!!

Mimis said...

So sweet... :)

kella said...

tahniahmimy... best je baca sebutir sebutir!... :)

Eri-chan said...

wah nok...ko kemain ya.. pasni ann pulak buat entry kawen..pastu akulah pulak.. eh eh..?ada ke?

Liyanaroxx said...

sweet & touching..nak kawen gak!!! ;)

Deqna said...

alhamdulillah... syok jer baca entry sweet2 nie... semoga cpt uwek2nya... kata dah ready kan....

I want to lose weight said...

Akak skang tiap2 minggu cam pengantin baru..

Maklum ler jarang jumpa :))

~ Lady Neza ~ (" , ) said...

TAHNIAH! TAHNIAH! TAHNIAH!.... selama ni Aqaq mengikuti perjalanan percintaan & perhubungan kalian. Tapi sejak 8bulan lps, meninggalkan blog sbb ada urusan yg lebih penting...yg perlukan perhatian Aqaq

Tot-tot..buka saja blog skrg!!! waaaaa....dh menikah dah pasangan kesayangan aqaq ni...hehehe...

Alhamduilillah..segala kenangan pahit manis telah diharungi bersama. Segala doa yg terbaik utk kalian agar lebih tabah hidup bersama sebgai suami isteri...(seram naik bulu roma bila baca nota Mimi pasal tjwb..:) almaklumlaa aqaq pn dh lama single, teringat la masa berdua2 dolo...;) huhu...

SELAMAT pengantin baru utk Mimi & suami ;))

cik xxx said...

mimy,
aku tertanya apakah gambar sekerat kerat itu membawa makna pape? ;p

hihi,
aku tumpang suka klu ko hepi..

Ann Ishak said...

hebatttt babe...
perjalanan yang singkat tapi membawa kebahagiaan yang berpanjangan

Google