THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 December 2010

Saat Diijabkabul - "Aku Terima Nikah"

Tarikh 26 November 2010 yang dirancang muncul jua...dup dap dup dup yang aku rasa lagi bertambah laju detik jantung..hehehe....cuaca hari tu pun amat baik ..tenang dan cerah je...aku tak buang baju lagi time ni...hahaha....seawal pagi aku kena kejut..."sila bangun"...riuh rendah umah aku kecoh pagi tu..sedara mara dah penuh berebut nak mandi pagi...aku nikah jam 10 pagi kat masjid ....aku sendiri bangun lambat tergeliat lagi...ate tido lambat kan ..3 pagi baru tido...itupun tak nyenyak...asik terjaga geli inai nya pasal....aku tak sempat nak makan pun....cecepat aku gi terjah bilik air yang penuh orang beratur tu....takpe aku pengantin..sekali aku sound.. "sila bagi laluan utama sang pengantin nak bersiram" ....cepat je aku dapat masuk bilik air....huu lega.....mandi siap niat dan selawat 3 kali ...rileksssss.....jam 8.30 pagi aku dah siap mandi..tapi Kak Wawa call lambat dtg dalam kul 9 so pakai je terus baju nikah...photog lak lambat sket tayar pancit..tak dapat la snap gamba aku tgh bersiap :-(...tak pe lah janji sempat mekap..penting tuu..

Dah siap mekap..Photog datang time tgh pakai tudung...tapi pandai dia snap time aku tak pasan celah pintu ...baguss..ini la pro Photog...ai likee..setel sumer jam 9.45 pagi camtu la...oh baju melayu nikah Encik Awak ada kat aku...haruu...aku keep calling tanya dah sampai mana..sebab we all nak get ready to masjid...jam dah tepat kul 10.05 pagi..keluarga dan sedara mara masih duduk sembang tak gerak...sentap aku...buat muka gak la aku...pihak laki dah tunggu kat masjid...time tu la semua masih duduk ...iskk...sabarrrrr....kan betul aku cakap...sampai sana pihak laki dah tunggu..hmm cepat kena bagi tukar baju...tok kadi dah tunggu bebel kata orang orang kat situ...nasib la tadah telinga la yer...pulak tu yang menjadi problem time tu...tempat bernikah dah berubah...

Masjid kat situ ada sediakan dewan khas untuk bernikah ..tak kacau ruang masjid..aduhhhh masaelahh...aku dah siap duduk kat ruang masjid tu..patutla takde orang tempat tukar rupanya...nak cari pun satu hal...dewan khas berada di ruang atas...semua orang duk tercari cari...itu yang jadi lambat...seperti dijangka mood tok kadi adalah bad mood...kena sembur sengsorang pasal lambat...uhh dugaan lagikk...sabarrrrrr....itulah sikit cerita sebelum nikah...jom la layan gambar...citer panjang kang teringat ingat pulak..yang penting kami selamat bernikah...Alhamdulillah


Awat muka masam tu...huhuhu lambat nya pasal...kena sembur tadah telinga dengar tok kadi bebel...redhaaaaa 
Bakal suami aku time ni...hehehe sure dup dap ni...nevess...kena sound satu hal gak kan...



Abah mewakil wali tok kadi untuk nikah kan aku....oh abah aku dia ada gabra sikit..tak konfiden
  

bersedia mendengar khutbah nikah....khusyuk nampakk..dalam hati gemuruh tu..



sudah sampai masa...aku nikah kan akan di kau ...aku terima nikah nyaa hanya sekali lafaz...lega Alhamdulillah


selesai lafaz nikah ..bacaan taklik suami isteri...oh syahduuuu rasa


Saat di bacakan aku jadi sebak tetiba...tapi airmata aku tahan jangan kasi mengalir..syukur aku dah jadi isteri...

tergambar kesedihan mak pengantin walaupun blur..i love u mak..sayangg


Blur lagi...mak dan kengkawan jiran yang jadi escort...

Antara geng G19 aku yang hadir menyaksikan pernikahan...Tq girlss...Farah-Diana-Bai-Melor

tak lupa pengapit ku yang terbaekkkk, Fizan....serius amik la dia jadi pengapit hehe...pandai handle situasi...bagi aku tenang n rileks je..

jika setuju sila sign yer...hehe harussssssss tanpa ragu dan was was...


sah!! aku milik mu sang suami...dari sang isteri...hehe


mas kahwin RM80 ikut KL dan batal air sembahyang gelang emas....


ewah cam malu malu pulak...konon cover ehh ..cannot rapat rapat...


apa apa hal kita salam dulu...memohon restu suami..ceh wahhhhh...terharu seyy...oh yer kami takde gambar cium dahi ..sebab agak rushing...frust lol..takpe skrang tetiap malam leh cium dahi...huuhuh
amik gambar geng G19 aku lagi...sebab aku sayang diorang memuah...thanks semua

bersama adik beradik Encik Awak merangkap ipar ipar ku
keluarga besar terengganu belah lelaki...sempat bergambar reramai...
keluarga aku mana?? jawapannya takde tak sempat sebab waktu adalah terhad untuk balik umah sibuk layan tetamu makan dan seterusnya solat jumaat...




hanya ini gambar yang dapat snap...mak - dira- ekin...sedondon grey termasuk BFF ku Suzie













Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

8 comments:

POSH76 said...

rilex jer EN awak...suka tengok baju nikah ko cantek hehe

SURIA AMANDA said...

mmg time ni berdebar jer kan..time Lisa dulu ada 3 perantin termasuk Lisa..pas tu sepatutnya susunan ikut pasangan masing2..tok kadi lak ubah2..last2 celaru..mmg mcm tu la..selalu tok kadi buat kacau bilau..

Softtouch [Hanim] said...

sy bc ni pun terasa berdebarnya tau..heeeeee

Yg pnting semua dah selamat kan mimi..sy pun suka tgk baju mimi..semua2 lah suka..betul tau!

farahfatihah said...

wahhh tgah tahan kebas ke?heheheh masa i nikah ari tu,mmg tahan kebas je la huhuh sbb kadi tu siap bg ceramah!

ratusiput said...

tp time bace taklid tu mmg sedik nok...kenot handle...!

Myrilicious said...

alhamdulillah semua dh selesai.. kak mimy saya pun ada experience lebih kurang sama.. saya jadi superwoman terobang time my sis majlis nikah tapi fun ler.. hehe.. siap cry2 lagi hiks pas dorg dh ijab kabul

NeenaAnuar said...

biasa lah beb.. time kelam kelibut.. memang akan ade jerk yg tak dpt nak cover itu ini.. apa pun congrats sekali lagi coz ko dah pun jadik isteri org! :)

atty's said...

salam mimy..selamat pengantin baru semoga bahagia sehingga akhir hayat.amin

Google