THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

14 December 2010

Sudah Punya Sijil Sah Halal Nikah...

Yeayyy dalam masa seminggu sijil nikah original kami dah siapp...dalam surat nikah sementara tulis tempoh sah adalah 30 hari saja...tak payah tunggu 30 hari...aku dah call...hehehe...aku malas nak usung ke hulu ke hilir nak kemana mana...habis keronyok berlipat...sijil nikah sementara penting untuk pengantin baru macam aku ni,..check in hotel adalah kategori halal , suci dan murni gituuuu...huhuhu...lesen besar ni woooooooo....lalalala...

Nak collect surat nikah asal ni kena amik kat JAWI..kat mana?? nun di area Pusat Islam dekat ngan Masjid Negara...ini untuk sapa yang kahwin area Kuala Lumpur saja la yerkkkk...dan paling tak tahan menapak jauh membukit tonggek untuk ke bangunan bahagian pendaftaran perkahwinan...pehhh challenge....nasib aku tak pakai heels..itupun dah tonggek giler...auww seksi mak nyahh...dan semput ..**pengsan**...........takpe demi sijil halal....redahh jekkk....huhuhu....oh yer dah tau ke JAWI tu sila la menutup aurat yer...sila contohi si tudung hijau yang sopang itu..kuang kuang....

Untuk proses kad perakuan nikah pulak...memang terus buat kat situ...siap tangkap gambar kat situ jugakk...tak payah susah payah nak gi kedai gambar nak bayor buat gambo lesen ke hapa...sini aje sudahh...bayaran adalah RM28...dan pastikan sang lelaki pakai le songkok...pompuan bertudung sopang macam aiii okeh...hikss..dan dan dan...errrrr puas mendaki bukit tonggek itu....kad tak dapat disiap kan on the spot atas sebab tetiba mesin down...ah tak suke la..time aku ada je kannn....2 kali keje tul...nasib leh berwakilkan orang...aku minta tolong Abah le...sebenarnya aku nak kad perakuan nikah time tu gak...apakan daya terpaksa la mengusung sijil nikah jugak :((

bergerak ke JAWI...si sopang tudung hijau... over nyahh

dah dapat sijil halal....weeeeeeee..hoyehhh sah sah...

sang suami nya...hepp jangan kacau orang bawa kete lol

sang isteri gedik gak nak tunjuk....hihihi

resit bayaran buat kad nikah berkomputer...malang nya time aku dan dan mesin down...saja je kan nak suh aku comeback menapak tonggek lagi












Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

6 comments:

pearls.. said...

waa... dah ada cop pengesahan dah.. apa2 hal.. ok ler tuh...

ratusiput said...

nok lawa ar ko pakai tudung.sweet je..... :)

Shu Shinju said...

lawa kak mimy pakai tudung..ayu jer..:)

Softtouch [Hanim] said...

sy dulu pun buat kat situ..oooh teringat kenanagn 5 tahun dulu...

Myrilicious said...

iyer mmg ..adik riri pun sama dia g buat kat nikah tapi tkleh collect on the spot sbb mesin down.. aish..

jadi kak mimy sila sabar tau~

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

nok lepas nie kena tampal..just married nok..hehehe :P

Google