THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 December 2010

Pengsan Like Sleeping Beauty..huhuh

Gempar!!!satu kejadian tidak diingini telah berlaku kepada aku...selepas majlis akad nikah...sempat lagi berphotoshoot outdoor luar perkarangan masjid...nasib sempat..heheeh..pastu aku dah rasa terik kat kepala..maybe sebab bertudung dan sanggul tinggi sarat benor kot...aku come back je rumah nak photoshoot bilik lak...lagikk...tapi ku dah jalan terhoyong hayang...ahh sudah apa ke hal..sempat aku menjengah geng G19 aku je time tu tengah makan..sebab diorang pun pasan aku cam pucat..tetiba aku loya nak muntah..tak menyempat nyempat aku masuk dalam umah ngan kepala nak pecah..

Aduhhhhhhh ...buat hal pulak..nasib lepas majlis baru terjadi macam macam hal...dalam umah lak aku dah menangis meroyan macam budak kecik...mak sedara aku semua tolong urutkan badan...tanpa aku sedar tetiba aku tak sedar apa jadi..pasan kena papah je naik tangga pastu terbaring atas katil sedar sedar orang tengah bukak baju nikah aku...Encik Awak pun ada gak tau...ohh tidakkkkkk...malu malu..hahaha..ramai gak kerumun aku time tu..kengkawan G19 aku banyak tolong..siap amikkan besen untuk muntah belahak aku...ada yang tolong lap kan badan...ada yang nak suap kan makan...oh girls...lucky ada kawan macam korang...dorang la teman kan aku sampai ke petang outdoor...hilang sakit aku dengar bebudak ni buat lawak spastik...time outdoor bersemangat sket cargas...hehe bak kata Encik Awak..dengar outdoor terus sihat yer...:))

Antara punca yang dikenal pasti mengapakah apakah jadi begitu...

  • aku stress...banyak benda berlegar aku pikir...semua benda aku nak buat dan setel...
  • aku tak cukup tido...malam sebelum nikah aku sempat tido  pukul 3 pagi ...tido tak nyenyak...geli inai di tangan..tak selesa...asik terjaga je...dan bangun pagi jam 7.30 pagi terus bersiap ke masjid
  • aku tak makan dinner sampai ke breakfast...aku tak de selera makan yang tinggi...jamah makanan pun tidak..langsung tak masuk tekak..muntah belahak yang keluar hanya la kosong belaka...
  • aku angin satu badan ngan macam macam hal....angin gastrik ada...angin sentap pun ada...full stop
  • aku pakai korset..err motip nak kurus..bukan aku kata kengkawan aku kata...korset ketat giler..

Pesanan pada bakal pengantin...sila jangan contohi perkara di atas...seeloknya rehat , tido, makan yang cukup..kang ada yang kes pengsan cam aku lak lagi...tak dapek nak nolong..


comel kan pengsan macam SLEEPING BEAUTY.....huhuh










Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

9 comments:

ratusiput said...

takpe nok ko pengsan pun pasni cam sleeping beauty dh ade yg tukang cium...kasi bangun..!~ehehe..

Softtouch [Hanim] said...

tulah tgk kat fb mimi, mimi pengsan..terkejut sy..
punca yg mimi kenal pasti tu mmg sy rase yelah...

Deqna said...

princess terpengsan.. kemudian prince chamrming datang dan memberikan satu ciuman, lalu princess tersedar semula.

Iena said...

haru tol kan nok...
tp mmg la, hr kawen mmg x lalu nk telan aper... kena plak pakai korset, semput nok oi...

Cik NeyNa said...

hahaha..
haah..sangat comel gambar tu..
ok point noted..

JuJue said...

comel ko pangsannn yer labu. siap leh pegang henpon. henpon ke tuh? so cute. hahahaha..
tapi tapi aku dpt bayangkan keadaan ko time tu sbb aku slaluu lah jadi macam tu..nak pitamm.. especially kalo tak makan. nak pitammm pakinsonn semua ado. sbb tu aku makan tak benti benti... jadi, tu bukan salah kita...salah perut kita..kan kan kan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah sleeping beauty yang memang beauty....tapi nok..clurst ko kan..dalam fengsan2 pun tatap gak pegang phone...

kella said...

hahahaha.. aku tahu cerita ni! mak ko ceritakan pada aku! tu yang aku pun terkejut jugak, aku ingatkan ko pengsan lepas nikah! hehehe..
sabo je la ko ni! hhe

cik xxx said...

mimy,
erk, no komen pasai ko pengsan tu. deh, tu gmbr ko tgh pengsan ke atau ko posing pengsan slps kejadian?

aku rasa, klu ko pengsan lama skt maunya suami ko terkam dulu kot.. (mood tak sabar) :p

aku tak dpt join wedding ko sebab urgent blk kg.. sadis tul aritu. beria ia dah nak pi kenduri ko..
ampun babe...

Google