THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 December 2010

Rambut Baru Sang Isteri...Hikss

Saatku idamkan akhirnya tiba jua...eh eh bukan kemaruk kahwin ek...aku hepi giler ni...dah lama aku tunggu saat nak berambut pendek semula...yahoooooooooo....lepak siksa aku berambut panjang....lama seh aku simpan rambut panjang ...terpaksa demi nak kawen nya pasal kan...start dari bertunang lagi aku dah tak potong rambut...lemas gelemas rimas jangan cakap la....tu pasal rambut aku asik berikat sanggul je...lepas je dah macam cik ponti ...dan masa untuk mentarah rambut sudah sampai ..jeng jeng hoyehhhhhh...lepas je habis majlis sanding...aku dah hint hint tanya Encik Awak....nak minta izin potong rambut...keizinan ko sekarang...jgn memain..hehehe..Encik Awak suh tunggu after bertandang baru boleh kerat...errr suppose bertandang 10 December 2010 this coming Jumaat tapi Terengganu adalah hujan non stop , jalan raya berlecak lecak...maka terpaksa di tunda ke Chinese New Year tahun depan bersamaan 4 February 2010...pengantin basi la nanti..hehe..takpe ai follow jekkk

Opppppssss citer rambut baru pleaseeee....tetiba Encik Awak sound suh potong rambut paras yang dibenarkan...pehhh hati melonjak keriangan...baik nya hati laki aku sorang ni....memahami jiwa kerenah sang bini yang dah tak keruan merungut siang malam rimas rambut panjang....bangun tido dah rhopaa hapa...tak semenggah tul...kusut masai...dah dapat izin tu apa lagi tak leh berlengah lengah...terus je ngajak teman gi saloon idaman RINSER SALOON...hamboi kemain kann...dulu gi sorang sekarang nak berteman...hikhiks...tiba saat nak mengkerat...hukhuk aku jadi sedih pulak...sebak tengok rambut dah kontot...senang je jadi pendek kann..nak panjang mak aiii lama bebenor nak menunggu penuh sabar....gugur kat bilik air jangan cakap le...berkepuk kepuk kena kutip tawwwww...takpe takpe demi kahwin punye pasal...aku redah jekkkkkkkk....sekarang waktu memudahkan segala urusan bergelar isteri...uhuhuh...jadi rambut harus pendek...aku rambut pendek muda belia skit...lalalala...uwekkk..yang penting sang suami suka bangat sehhhhh....i likeeeeee


gambar snap kedai mamak depan saloon...hahaha tak menyabor aku nak snap jugak time tu...wajah fresh after rambut kena kerat


Paras yang diizin kan oleh Sang Suami...baiklah Sang Isteri menurut perintah...heheeh..hepinya rambut baruuuuuuuuuu










Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID


14 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

lepas kawen rambut pendek senang skit nok..nak basuh hari2..ahahha :P...aku pun dah potong rambut pendek..sebab keguguran terbaik nok...

Cik Amy said...

rambut pendek mudah kan, ringan je tak berat :)

Iena said...

yer setuju... tanggungjawab as isteri menuntut rambut yg pendek... kekekkee~

-aNida OtHmaN- said...

comeLLLLLLLLLLLLLLL

farahfatihah said...

ececece rambut baru..comel!!!

Acik said...

seri pengantin masih kelihatan. Tahniah Mimy.

Comei

Nadine said...

Bestnya...!

I pun x sabar nak potong rambut new year nnti. skang kena simpan dulu, nak melawa sanggul tinggi masa my SIL reception tak lama lagi. Hehe..

Eri-chan said...

tahniah. muka muda berjaya dikekalkan..
ahahah aku tak potong rambut dah stgh tahun..dahle rambut susah nak pjg..hagak2 menyampah aku potong..
bestnya keguguran rambut dah berkurang..sila pakai mustika ratu..tiber2

Mia-Ina said...

cute rambut....sng nak basuh hari2x kan...ada suami yg x kasi pun ada

E=mc² + Q said...

ala kak mimy, akak rambut pnjg ke, pendek ke, akak tetap cunssss..heehe :D

tapi, sesape yang berambut pendek sebenarnya dah kurg 5 years dari umur asal :) menten muda remaja gitew~

mcm ai jugakk..kihkih..bila rmbut panjang rimasss sgt, gugur tak kesudah! bila pendek, hubby pon puji cute :D

keep it up! :D

Softtouch [Hanim] said...

wa..nmpak freshlah ngan rambut pndek..dah kawin ni mmg std lah rambut pendek..he eh he

sy xpernha rmabut pjg setelah 5 tahun kawin nie...

Mimis said...

hmmm.. comel :)

deliena said...

hehehe rambut pendek lps kawen ada maknaaa.. hahaha.. btw, majlis bertandang postpone nx yr mimy?? wah kena control takut uwek2 plak atas pelamin nnt :))

Deqna said...

betul tu.. bila pendek senang nak diuruskan.. tambah lagi kalau tiap pagi kena cuci kan..hehe

Google