THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

30 December 2010

Oh Goreng Pankeknya Hangus Tapi Sedap......





"Oh goreng lempeng lempengnya hangus
Oh goreng lempeng lempengnya hancus
Oh goreng lempeng lempengnya haus"




Tu dia hitam berkarat pankek aku....huhuhu..kengkonon nak suprise Encik Awak...sang bini rajin nak buat desert petang...tapi sekali hanguss daaaaaa....termalu sendiri...huhuh...salah kan ku jangan salah kan ku sila salahkan kuali leper yang bikin melekat itu...hahahaha...amboi salah menyalah pulakkkk....tensi tensi aku...baru nak feeling rajin ke dapur sekali hangus da....dah hangus tu terngiang lak lagu kumpulan Exist..."Hani Lempengnya Hangus"....dush memang terkena sebijik,....wakakaka...hangus hancus lebam hitam pun kita makan je la ek syg.......walau pun rupanya begitu tapi rasa nya sedappppppppp....di jaminnnn...enak berkrim uollls........hahaha....teringat aku salah satu lirik tu  cakap.."Oh dah bunyi keroncong..Apa nak buat...Oh namun begitu...Dia tetap ratuku...Oh dialah satu " namun begitu....Encik Awak tetap love me kann kann...tak pandai masak takpe usaha lagi katanya....yeahhhhh....ni yang bini lagi berkobar nak ke dapur lagi...weeeeeeeee....pasni kalau ada yang hancus hangit....jangan komplennnnnn yekkk..almaklumlah aku ni kahwin ngan orang pandai masak...huhuuh..


nak resepi?? heheh simple aje....aku amik dari MyResepi...tapi amik resepi Waffle...ala sama je cuma waffle tu kena ada waffle maker...aku pakai pan sudahhh....huhuhu

---------------------------------------------------------------------------

Pankek Simple

Untuk 4 keping
  • 1/2 cawan tepung gandum
  • 2 cawan susu rendah lemak (suka hati)
  • 2 biji telur (asingkan putih)
  • 1/2 sudu teh baking powder
  • 1 sudu teh minyak masak
  • 1 sudu teh gula halus
  • secubit garam 
  • secawan air
  1. Pukul putih telur dan gula hingga kembang dan gebu.Ketepikan
  2. Dlm bekas berasingan,gaul rata telur kuning,tepung( ayak bersama baking powder terlebih dahulu) ,susu,garam,minyak masak. Masukkan adunan ini ke dlm telur putih tadi.Gaul rata.
  3. Panaskan pan sapu butter sikit....then tuangkan adunan...pakai pan kena pandai tengok...kang terlepas pandang mau nya hangus hancus macam gambar di atas...huhuhu
  4. dah siap boleh makan ngan madu, jem...pehh rasa sedap enak berlemak...besttttttt















Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

9 comments:

cik xxx said...

mimy,
euwwww pahit

Nadine said...

hahaha, lawakla Mimy ni.

Tp takpe, I puji the effort tu. keep it up. baru blajar masak mmg ade yg tak kena. we human learn from mistakes kan?

chaiyo' on ur next quest of cooking, Mimy! :)

nUR_rOsALiNdA said...

Nok....Ni apa nok..
aku x nampak bayang penkek langsung pon...Hahahahaha~

Kaseh said...

wakakaka...hangus pun hangus la janji sedap...

Softtouch [Hanim] said...

xpe mimy..lepas ni cube lagi ok...practice make perfect..hehehehhe

kella said...

wah mimy...
napolah jadi gitu weh..
hehehehhee...
takpe takpe mula mula encik awak tak marah..

Eri-chan said...

tak sanggup aku mkn nokkkkkk....nanti house warming masak betul2 tauuu

norhasniza said...

tq mimi..cenderahatinya dah sampai...tapi belum dibuat post kat blog lagi hehe..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahhahaahah nok sowie la aku tergelak lak..hahahahahahaha

Google