THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

16 December 2010

Cerita Tudung Nikah Yang Like Like

Dah setel mekap ingat dah siap ke?? oh belum lagi.....sessi nak pakai tudung pulak...aku nikah masjid lebih afdal pakai tudung..tak payah sanggul rambut bagai...jimat masa untuk aku yang nikah pepagi buta ni.. cerita perihal tudung...aku tak plan pun nak pakai tudung yang very the over ada lace , berbatu bagai...aku just beli lycra kosong puih pastu nak letak crown...simple sudahh...tapiiiiiiiii ..Kak Wawa telah bawakan aku standby tudung yang dah siap jahit lace kat depan...lawa jugak...sebab tudung tu bukan kain lycra yang biasa biasa tu...tudung tu Kak Wawa jahit sendiri guna material kain chiffon dan depan awning pakai span tebal tambah lace ...oh nice...still simple jugakk tapi something vass for me....TQ Kak Wawa ..Like Like sangat ngan tudung ni...


siap pakai sanggul rambut tinggi ko...konon nampak effect rambut tebal la...nan ado...before nak sarung tudung Kak Wawa pakai kan hair band supaya rambut tak terleleh...sempat ko kan snap hp untuk mobile upload la konon

taraa sudah siap sarung siap aksesori gitu...tak jadi pakai crown..ini saja sudah cukup menyerlah...final touch up...shading untuk tutup double chin...haha

Touch up tang kening lagi...huahahua...sudah cantik nampak tidak botak...

ohh macam nak nangis je pakai celak bawah mata....derita nak cantek...huhuh

ewahhhhhhhh siappp dan hasill keseluruhannn walaupun tersengih tahap sampai mata jadi kecik sepet
inilah gaya tudung pilihan nikah aku...tudung sifonn berawning lace....dan dipadankan dengan aksesori melingkar kat tepi rambut bonjol..like like so much this tudung...

All Makeover Mekap has done by HER...Tq Kak Wawa for everything

Geng G19 ku yang hadir...walau tak cukup korum...tetap ada sorang dua jadi la...aku paham time keje ni beb bukan senang nak cuti  kannn...muahhh tengkiu beb....

jasamu dikenang bff ku SUZIE...setia menjadi peneman setia dan banyak sangat membantu














Important :Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.MIMY HAMID

7 comments:

Queen said...

sebab tu jarang mak andam nak bagi kastemer tgk muke belum siap.. memang kastemer akan cuak.. Tapi benda tak siap lagik..even tak letak blusher pun muke tetap nampak belum santek... =)

Dah siap mekap..kalau belum pakai tudung pun belum boleh judge.. =)

btw..final look adalaah santek..

tapi saya spot satu benda... akak tu lupe nak tacap dada tu..kan nampak tu kan..hihihi.. =)

norhasniza said...

mcm artis wa ckp lu hehe

kella said...

cun la akak tu mekap ko mimy...gebuss..

Softtouch [Hanim] said...

suka tudung tu...pastu ada aksesori kat tepi rambut bonjol tu...masa sy kawin xde pun mcm tu...hu hu hu

NeenaAnuar said...

nice! i loike your tudung clip yg cam kerawang tu.. santek.. ko pakai lagi santekk tau! ;D

Myrilicious said...

kak mimy..mantop gebus!!

Ann Ishak said...

santek menarik...ko memang debommmmm

Google