THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

13 July 2012

Sessi Checkup Yang Ke 5 Bulan

Keje dah setel ni baru best nak start berblogging...ok aku nak start citer checkup Fayel yang ke 5 bulan masa end of month June hari tu...yeayy my baby boy dah 5 bulan..lagi sebulan je nak ke 6 bulan...faster bebeh..mama cant wait nak bagi makan best best ni...semangat nak mencooking ni...sabar yer...hujung bulan 7 je ni..memang tak bagi makan awal..sebab Fayel pun tak de la reaksi nak makan...dia steady lagi masih cool ngan susu dia 8 oz..so solid food start 6 bulan yer baby mama... 

5 bulan ada checkup beserta injection dos untuk DTAP/DT 3,Polio 3,Hib 3...aku amik half day semata nak bawa budak kecik ni pi Klinik KK...amik time petang cool sikit orang tak ramai...macam biasa mak aku mesti kena teman...kalau tak payah nak handle sorang ...dah la Fayel semangat bam bam...aku nak buka baju terkial kial...thanks mak sayang...bestfriend forever ni...jgn memain...kemana saja kami tak leh pisah sejak ada Fayel...mak pun rajin je nak ikut..demi Fayel katanya..uhuh bukan demi aku kan...eh mak... masa Fayel nak kena inject...mak aku yang cuak..Fayel pun mengada menangis...hahaha...ishh shame shame la...baby boy...kena la kuat sikit...

Fayel 5 bulan progress mengikut seperti yang umur nya...Alhamdulillah progress yang positif ...besar sudah anak mama ni...semakin bam bam dengan jaya nya..masih breastfeeding lagi wlaupun tak fully ...dah campur FM..tp feberet milk tetap la susu badan...minum susu botol boleh tahan 8oz sekali minum...habis licin...si budak boolat...panjang akal pun dah banyak...dah pandai respon pada persekitaran......dah pandai melayan orang...gelak besar pun boleh tahan...dan paling penting dia dah kenal orang sekeliling...opcos la mama papa dia kenal...lagi papa dia..

Hmmmmmmmm ko jangan cakap la...papa dia balik keje terkinja kinja pastu kalau tak amik dia mengamuk duk usha je ....kuat sentap ni boleh tahan...Fayel suka tengok tv rancangan bola sepak...serius..kalau baby tv dia tak tengok pun cuba buka channel bola..kebetulan Euro kan...dia tengok bersungguh...sah pembawakan si Encik Awak kuat main bola...tercapai la impian papa dia nak anak dia kaki bola....kata anak ai laki gitu laaaa


My hero kecik ...masam jeeee muka ...apa tak kena ntah...

Tengok tu buat muka...takde mood la tuuu

Mama nya hoverrrr ..Fayel muka selenge habis...serius takde mood sebab mengantuk

Mama nya ni tak habis nak bergambar aje kejenya mana la si budak kecik tu tak bosan...

Ok Fayel ready untuk dibogelkan...lets go

Tu dia penimbang pun dah penuh ngan badan dia ...berat sudah 8.5kg...tengok la jarum tu hampir ke 9kg..takut mak ko dikkkkkkkkkkk

Rileks bro...masam muka mencuka je...gitula nak kena check...ukur kepala la..panjang la...

Dah setel timbang , ukur..duk kejap...tunggu masa panggil nak kena inject...

Muka takde mood lagi....bosann sungguh

Oooo baru mama tau...Nak berdukung eh...sorry mama surrender yer...Tok Mak dukung terus muka ceria

Wah galak nya menyengih...hepi kena dukung kannn

Alololo senyuman yang telah meruntun memikat jiwa mama....iskkkkkkkkkkkk

Sengeh la Fayel eh..sebelum menangis kena inject yer...

Sudah sudah ceria kemain...gelak mengelenjang kannn...tadi moody...banyak cantik Fayel oiii nak berdukung je...dia ngan Tok Mak nya manjeww laaa.yang pasti budak ni kena inject menangis beria ia key....huhuhuuh shame u la baby...baby girl  pun tak nangis tau...



Summary Checkup 5 Bulan



Berat - 8.5 kg

Panjang  - 66 cm

Ukur Lilit Kepala - 44 cm

Tindakbalas - Aktif, Respon,

Imunisasi - 5 in 1 (DTAP/DT 3, Polio 3, Hib 3) 

**Legaaa tak demam...syukur..






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

mamyharraz said...

samalah dgn sy dulu mimy..kemana saja sy pergi mesti mak temankan.sampai skrg pun sy tak boleh kalau mak takde dah jd mcm tak pandai nak handle ank sorang2 selain suami ..

Alhamdulillah fayel membesar dgn sihat.

Qhaifa Nur said...

seronoknya fayel datang klinik, senyum , ketawa, takut semua ada........

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

seronok ye Fayel nak berdukung je, awak tu bukan ringan lagi..dah bam bam

Mrs. Norrie said...

perghhh sungguh berat tuh....nnti dah strat mkn lagi tambah2 berat dia...

aTy _faRed~ said...

perrgghhh..mantap anak ko..!! kemain besar gelak nyer..jarang aku tengok..super duper hensem...:)

mia-ina said...

makin mantap anak akak nie...geramnya tengok

Eri-chan said...

kang tak lama lagi 10kg budak fayel ni. uish..

safiyyah osman said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeee....geram!fayel bila nak dating dgn adelia nie?hahahha...fayel punya rambut style...encem boy!membesar dgn sehat ya fayel...

LoVEaQshA said...

wah cutenya senyuman fayel,bikin hati gegurl cayak..
Lm xjmp fayel,bila ag kak nak ngedate?smla kita kak,zura smp skrg g memana msti kna ada mama,lau x bdebar nak handle ank tnpa mak disisi..huhu

~ NANA ~ said...

siyes i geram tgk muka fayel...handsome! dh la hidung mancung...bila blh jmpe fayel ni? hehe

♥ ROS ♥ said...

makin smart la fayel nih :P

eLLy said...

mcm rela jer Fayel bila di bogelkan, terus nampak muka mood girang .. Hahahaha

Aida78 said...

waaa dah semanggat dak fayel ni....bulatnya rase nak gigit jerk....

Mommy_Cha said...

halamak comei nyo lah dio tu....gere raso....nak tiummmmm tikit fayel!

SURIA AMANDA said...

amboih...bukan main dia terkekeh2 kan...geram jer mama long tgok ni...

Bitt (double IS) said...

comel ketawa lagi!
owhh 5in 1 dah skang..

rosmawaty said...

yup2 mimy waty dulu mak yg teman incik somi jd draber jer....mimy tau x ms waty b log nie bos waty ader dkr blkang opsst.,....rilek2 bos ckp eeiii comey nyer bby nie....cm ank mak saleh .....yup saya setuju....

Google