THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

11 July 2012

Mama Papa Dating...Fayel Kena Transit with Ibu Abah



Salam...halu...sorry aku semakin bzz..dan bzzz ..bzzz apa kata boss maternity..hmm haaah yer la big boss besau punye tak cuti eh...so keje menaip doc memang banyak sampai sakit belakang aku...asik bongkok menaip aje keje nya sepanjang hari dan waktu...takpe la tak mengeluh sekurang nya berkat rezeki bulanan...banyak cantik sedap....boss ko cuti ko pun nak berhorray laaaaaaaaaa.....dasar malas terlebih.......udah... Okeh nak sambung keje balik...


Opps sebelum sambung keje aku ada entry khas istimewa... meh baca dari blog yang aku just copy paste selit kat sini...ini blog dari kawan aku Zura merangkap Ibu angkat Fayel...kisah Fayel dan Ibunya...owhh so sweet aku baca aku lak bergenang air mata...eh emosi terlebih sudah...touching okeh...."A Day With Fayel"....iyer seharian bersama Fayel...mama papa Fayel gi mana lak?? yer kebetulan weekend tu kami somi isteri nak ke IKEA dan Sogo...nak bawak baby tempat sesak agak tak sesuai so Fayel ditransitkan ke rumah Ibunya....yeahh kemain kan hover nak berduaan...lama nya tak berdua...huhuhu..tengkiu Zura sebab sayang nya kat Fayel...dan thanks jugak bagi peluang aku dan EA berdatingan berduaan ...ecehhhhhhh..

.
Senyum sokmo aku kann nak pi dating berdua tanpa Fayel..huhuh

Yippie...ouchhh jalan jalan pegang tangan beriringan polok polok eh..hover...kata laki bini....its dating time...


dan kisah Fayel pulak.....


A Day With Fayel

Memori yang sungguh indah buat kami suami isteri...menjaga Fayel seharian dengan mak & abah aku balik kampung....memang mengajar kami berdikari...tapi sungguh seronok...

Siapa Fayel...ada gak yang dah mula sibuk bertanya sebab aku selalu upload gambar bersama Fayel dlm FB dan profile pic BBM aku...jawapan standard aku : Anak aku lah....eermmmm anak aku yg no 3....haaaa senang kan jadi aku, tak yah sakit2 badan dah 3 dah anak aku.....tumpang kasih...hehehehe

Acara kami bermula dengan makan tengahari bergilir2...pertama kalinya kami bergilir2 makan kerana seorang baby...its sweet.....then kami decide utk bawa Fayel ke umah Mak Yang hubby kat Wangsa Maju...saja buat suprise dan nak tengok reaksi orang kan....hehehehe senang citer buat survey lah.

Setelah puas Fayel digomol, kami decide utk jalan2 kan Jusco lak....oh ye...kat umah Mak Yang buat pertama kalinya seumur hidup aku memandikan baby dan baby itu adalah Fayel...best sangat sebab Fayel tak banyak ragam dan senang je mandikan dia, siapkan dia....everything easy janji cepat....kat umah Mak Yang juga aku perasan dengan mata Fayel yang tak lepas pandang aku walaupun dipangkuan orang lain. Nampak sangat dia kenal siapa penjaga dia untuk hari ini heerrmmm sedikit keyakinan mula menyerap dalam jiwa aku untuk satu keputusan yang lama aku simpan......

Pilihan jalan2 kat Mall nie my hubby yang decide, aku awal2 dah warning yang Fayel nie 8kg...aku tak larat nak dukung...then my hubby cakap dia sanggup....tapi sanggup dia tak lama coz tak sampai 20 minit hubby dah sibuk suruh gi beli kanggaroo, lama sket leh jalan katanya.....

Kat Jusco kami cuma shopping sket2 baju utk Fayel je....pastu just jln2 round je. Dari Jusco kami balik umah coz aku nak mandikan Fayel, tukar baju tido, bagi minum susu then hantar balik ke mama & papa nya....

OTW to umah Mak Yang..Fayel tido lepas minum susu

1st time aku duduk belakang kerana jaga baby...best

Fayel & abahnya memang ngam je...menangis pun nak abah die je yg pujuk

sama2 asyik tengok TV

kat Jusco, nie lah kangggaro yang dimaksudkan ( sorrylah kalau ada lama lain)

nie dalam keta tunggu ibu go toilet jap...

susukan Fayel sebelum keluar umah gi umah Mak Yang

Keluar dari umah Mak Yang, Fayel  terus lena...

lama gak Fayel lena...kat2 40 minit

Dah nak sampai Jusco nie

Senang je siapkan Fayel lepas mandi...sikit pun tak bunyi atau ngamuk2...

Nie mandi kat umah Ibu...2 kali ibu mandikan Fayel...senang mandi budak kecik nie...

Okey, rasanya nie je kot yang teringat untuk dicatitkan. Apapun ianya pengalaman indah buat Ibu & Abah...Thanks sangat2 buat Limy & Megat sebab sudi kongsikan zuriat kalian untuk mencerikan kehidupan aku suami isteri....Salam sayang pelok gomol buat Fayel...mmuuuaahhhhhh




Akhirnya budak ni kembali ke pangkuan Mama Papa nya setelah penat berjalan ngan Ibu dan Abah...sampai tertido tido....dan  ada aje baju baru Ibu beli...Ya Allah serius rasa terharu pulak dengan Ibu...setiap kali jumpa mesti ada ajeeeeee baju baru....thanks Ibu Abah...Fayel buat pakai hari raya key...



FAYEL SAYANG IBU ABAH JUGAKK...






Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

Mooniqueen said...

Untungnya fayel...banyak pulak tu...

ariana8733 said...

ana pon terharu bace kak..untung fayel, nnti dah beso jgn lupe ibu & abah tu ye...^_^

aTy _faRed~ said...

terharu ar bace...sonok fayel ade orang lain sayang die mcm anak sendiri..:)

Girl Girl said...

dah lama x dating berdua2an kann... hehehe... Fayel xsuke nangis. sb tu sng nk jaga.. kan? untung Fayel..

mamyharraz said...

terharu..
untung fayel dpt mak angkat yg sayangkan dia bagai ibu sendiri.semoga hubungan ni kekal sampai bila2.

noradzlina.kamdani said...

he he he..tumpang gembira. alhamdulillah fayel ade org yg tumpang syg...

kangaroo? lin panggil tu beg monyet ha ha ha..lg teruk kn?

imhana said...

akak pun feeling sedih baca..untung fayel ada org sayang dia..jeles aunty ngan fayel ni..

LoVEaQshA said...

teharunya kak bc entry ibu fayel tue..
Fayel anak yg baik,sb yue rmi org syg..
Da lm xgomol abg fayel nie..huhu

mrs_nazir (Maz) said...

lame xkomen kt cni..Alhamd rezeki fayel..untung dak comel sorg ni..ramai yg syg.. =)

Kella said...

untungnya fayel.. menjadi kesayangan ramai... makin debab dah dia!

SURIA AMANDA said...

cian fayel kena tinggal..kalau mama long dekat..mama long pun leh jadi pusat Transit..hahahaha

mia-ina said...

alolo..nape suami kak mimy x senyum..penat ke?hehe ....wah best gak ek sekali sekala dating ber 2

Mist Atie said...

bijak betul la dak fayel ni... nnt raya sila kumpul duit raya banyak2 ye nak... :)

bagus betol ibu abah rayel ni :)

Google