THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

25 July 2012

Berbuka Puasa


Berbuka puasa sejak ada anak ni memang kelam kabut balik awal..balik awal bukan sebab nak masak...tapi nak kena jaga budak kecik ni...while mak aku memasak kan..kesian mak aku la kalau aku balik lewat...bulan pose ni awal la waktu balik 4.30 petang...4.20 petang aku dah turun lif hehehe...lambat sikit parking dah jem teruk...tak sanggup...aku nak kejar sampai umah kul 5 petang...tak mo lewat lewat kesian mak aku...dah la aku tak leh nak tolong masak...tau makan aje...muahahaha...takpe mak aku masak sedap...bestttttttt...air tangan mak...

Waktu nak tunggu berbuka tu aku rasa sekejap je sejak ada Fayel..nak handle dia lagi..dia petang kan kena berstroller...itu dah wajib...kalau tak mengelupur mengamuk...biasa aku sampai umah terus solat...mandi pun tak sempat...itu la time nak bagi Fayel makan...bagi dia tak boring..sambil amik angin kat luar sambil tunggu papa nya balik....sambil kat luar tu aku suap makan...kemain laju menganga..sampai la papa dia balik..kitaorang terjah Param lak...cari kuih kuih dan air air...feberet EA time bulan pose suka beli macam macam air....aku pun dah terikut...kenyang air la kesudahnya...

Sampai waktu nak berbuka..dalam 1/2 jam nak tunggu azan biasa aku mandikan dulu Fayel..kalau tak sempat lepas berbuka la baru mandi..hihih..mandi lewat...azan berbunyi menandakan berbuka puasa time...sekali ngan budak kecik ni kena join...baru la meriah...Fayel tengok food macam hapa je,,,dia duk tenung renung...ok la dia dah duduk seat senang kan kami gak la...so takde sistem giliran sorang pegang sorang makan..dah la dua dua pose...kelaparan lak tu...makan pun dengan gumbira la...Fayel pun cool rileks duduk kat seat tu...lagi dia tengok semua orang makan...lagi la dia duk ralit je perhati...haishh Fayel bab makan sukeeeeee sokmo ikut sapa ni...hahaha...mama jugak kannnnnnn



Fayel duk diam eh..mama nak makan ni..macam dia puasa je lagaknya...

Eh tetiba papa nya take over lak duk tengah...saja je kan berebut duduk ngan Fayel...kuyu mata Fayel tahan mata mengantuk...haha


HARI NI BERBUKA PUASA LUAR WITHOUT FAYEL...HMMM KESIAN DIA KAN KENA TINGGAL SORRY SAYANG ...MAMA & PAPA NAK NGEDATE..NGEEEEEEEEEEE...




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

9 comments:

Siti Shuhadah said...

hihihi...comel jer dia..

veesakura said...

tomeinyer muka kuyu dia! hehe

Bitt (doubleIS) said...

fayel dah buleh duduk dalam kerusi makan....yippieee....

pic last tu...tetiba papa dia dok nyelit...hahahahha so sweet la mimy...manja jugak yer sifatnnya bila tengok muka dia dalam gambo selalu serius habis! hhehe

selamat berpuasa mimy :)

aTy _faRed~ said...

hahaha..muker fayel macam die yang pose..:D
ko ok ar agi dok ngan mak..aku ni laki binik tak tau ar nak cakap macamane..kelam kabut.. maklum ar..fes time pose ade anak kan..kecik lagi lak tu..memuler konon2 nak masak..tapi sehari jer..lepas tu gi bazar beli lauk..aku walau balik awal tapi sampai umah kompem gak ar kol 6.30..haaa...nak melayan anak agi..nak solat agi...kalau nak masak tu lagi ar tekejar2...
tapi besh..!! makan bukak pose sekarang dh ber-3..!!! :)

~ NANA ~ said...

wahhh fayel join sekali berbuka? mesti syok kn layan kerenah anak? i pulak tiap kali nk buka puasa mesti farish tido...hehe

Kella said...

fayel fayel..... segak je aku tengok dia.. =)

Ann Ishak said...

mata kuyu tu, lepas makan comfirm tido :) ah nikmatnya

Mommy_Cha said...

kita pulak. sebelom balik tapau nasik ayam. hari2 nasik ayam aduyainyeponnn! hahahah...pastu baru blk amik mikha. kalo nak masak dgn ade dia tuh, langsung tak jadi keja. aduyai!

WaTy said...

Cute baby and nice blog :) selamat berkenalan. :)

Google