THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 July 2012

Sepetangnyaaa Santai Ahad Taman Titiwangsa

Weekend ada sabtu dan ahad jek..2 hari saja yang ada ni manfaatkan dengan keluarga...cuma sabtu aku sedikit tersekat...sebab EA keje sabtu...kadang sampai petang baru balik...dah anak aku si Fayel tu kan memang kaki jalan...kalau duk umah dia panas bontot...macam mama nya gak la...ngeh ngeh....jadi kadang sabtu tu kalau free kira nasib la 3 beranak nak bersantai sesama...kalau tak duk umah sajooo...jadi ahad memang kira agak mesti la untuk keluar..bukan apa kesian kat Fayel...dah la mama papa berhari hari keje je..tak kisah la nak gi memana pun...janji keluar..kadang meround dalam kete saja amik angin pun xder hal... 

Ahad lepas aku dah plan awal awal nak bawak berjalan tempat tak payah pakai duit banyak...tengah bulan ni kan..jimat...pegi soping mall kang nampak ini itu gedebak gedebuk makan, parking, toilet memang duit mengalir laju..tokeh balak pun tetiap hari gi soping mall soping sakan menangis wehh...tempat kurang wang mengalir tu jalan jalan taman je...ini kali kedua fayel expose pegi taman...but ist time dia pegi taman titiwangsa....ehh titiwangsa adalah tempat nostalgia aku...pehhh...dolu dolu kala...zaman muda belia inilah tempat dating,joging,bergambar sakan...ehh mengimbau pulak..part dating tu memang aku asik kena bahan la ngan laki aku sendiri oppsss...nak buat cemana satu ketika dulu aku kan dalam hati ada taman...puihh tak kose...mak aku la ni bocor rahsia...huhuhu.. 

Kemain eksited nak terjah tempat lama lagi dikenang ni kan...kul 4 ptg lagi dah ready sampai sana..hamboiii...hahahaha...memang sedap la laki aku bahan kan...dia kata nak tengok tempat dating lama..banyak la dia..last aku dating ngan dia gak la...berjogging bagai ...tak hingat la tuuuu...nyampah makk...datang awal bukan apa senang parking...then nak meround bawa Fayel gi naik kete kuda...takut lewat nanti dah tutup...then nak tawaf satu tasik titiwangsa sambil menyorong stroller Fayel..puas la sikit kan Fayel dapat berjalan luas pandangan...sambil tu cuci mata...eh cakap pasal cuci mata...sakitnya mata nengok TTwangsa sekarang..dah tak terjaga...tasik dah la tumbuh teratai...daun pokok melingkar..sampah jangan cakap la...then banyak equipment dah rosak...aduyai...DBKL do something pls..sayang la tempat riadah jadi macam ni...nak bawa anak jalan santai pun dah rasa spoilt... 

Kesempatan jalan bersama ...bukan kami bertiga je..mak aku pun datang jon sekali Ekin n Zufar..katanya dah lama tak jejak sini..aku ok je...sesama amik angin...diorang tu eksited benarnya nak nengok Fayel main playground..huhuhu nan hadoooo budak kecik tu nak main...tetiba sampai playground..dia kepenatan tertido...alaaaaaa baru nak suh try main semua permainan...mak lang la nya hover frust kemain...hahahaha...rileks ar.budak tu baru 6 bulan ko tunggu besar sikit...jangan ko tak terkejar sudah...dah yang paling tak tersangka jeng jeng...aku jumpa kawan blogger...sapa dia ..tungggu ehhhhhh...harus la citer satu entry kat blog sendiri kan....tunggguuu...kot kot memang follower n reader blog dia kan...excited ai tauuuuu jumpa dia dah macam kawan lama lak..kikiki...

Awal aku sampai TTwangsa beb...4 petang gitu.....cer tengok Fayel apa dia tak puas hati...ha tunggu ek apa yang dia geram sangat

Fayel adalah geram kipas ni sebenarnya dah beberapa hari

Tengok tu sessi jahanamkan kipas...

Singgah sebentar nak minum minum...EA keje dia melayan anak dia la...


Mama, nak minum sikit...huhuu saje mama ko menayang nak bg kempunan anak kan...

Mama yang happy lupa diri belakang tu EA tengah melayan anak

Yo..rugged tak aiii...huhuhu bising papa ko mama pakai kan gini...takut anak kena ketip nyamuk

Muka bajet sangattttttttttt.....bajet comel laaaaaaaaaaa.....comel ke??

Here we go ready to tawaf....but...errrrrrrrr dia buat poo poo pulak...aduyai anak..nasib la bawak pouch beg tepi tu haaa..

Tak malu budak poo poo bushukkkkkkk bangaaat...

Duduk jap tunggu papa dia gi parking ada barang tertinggal...gi amik carrier

Tok Mak ada sentiasa kannnnnnn...

Ngan Tok mak memang kena dukung aje la..ngadeeeeeeeeeee

Mama dan Fayel seiras tak??

Yeyeyeyey mak lang kite dah sampai...

Uncle Zufar bagi tengok kuda...Fayel tercengang

Mari memusing naik kude....Fayel nampak mak lang..lupa mama kann...

Lalalalalalalalal...ehem...masih pegang tangan lagi !! tp ada stroller la pulak pemegang

Gulp....saja je tayang kat Fayel..hahahahah syian dia tak leh makan lagi...saja kan nyakat anak...

Suki suki anak beranak...tengok mata Fayel tahan mata ...dia mengantuk tuu

Anak nak tido aku menyakat...huhuhu..tak leh tido..heppp

Wajah mengantuk fayel...jap lagi tumbang la tu...

Finally tak sempat nak main playground...

Ketiduran Keletihan...

Kasi masuk stroller la..baru selesa

Mak sayang ku...mesti ada kan kemana pegi...masa untuk bermanja

Jumpa sengkuang kacang..aduhai sedap...mengimbau kenangan zaman budak ...dulu 30 sen je..now dah RM1.50

Ewahhh EA kemain lagi peluk bini kan...ha aku tau nak sengkuang la tu...

Percubaan nak rampas sengkuang..hahah macam budak budak...pak budak dan mak budak ni

Macam tak pecaya kannn EA dalam ini gambar muka ada senyumm hehe..ada makna tu nak sengkuang..oh noooooo



TUNGGU EH CITER DATING NGAN KAWAN BLOGGER...SIAPA DIA TUNGGU...TASIK TITIWANGSA PERTEMUAN KAMI..WEHOOOOOOO




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

mamyharraz said...

patutlah fayel tido masa jumpa..rupanya dah puas posing dan round..

alahai mmg comel ank awk mimy..lepas ni cepat2 bg adik kt fayel pulak ;)

cepatlah apdett blogger mana mimy jumpa hari tu..dia ok ke tak? uhh berdebar ni hihihi ;)

ehem-ehemmmm

Mally said...

Hai kak Mimy Salam Perkenalan
Saya silent reader kak mimy.
Tasik Titiwangsa tue tempat dating kami jg masa thn 2009 dan 2010 lah nie dah duk Penang xdelah tasik2 sgt..
Anyway Fayel selalu chomel cam akak...
Anak sypun baru 4bulan..
Klu ada Masa jgklah blog sy yg ciput
hehe

Mommy_Cha said...

alahai comeinya fayel kakak oii..geram momy cha ni haa....oklah dah pakai lelawa terjumpa blogger haruslah dikenali kan?ini momy cha dgn pakai traksuit, tudung bodo, berspecki lagi harus org ingat bibik mana ntah bwk anak asuhan pi taman hihihihi..baba erie pulop mcm bangla...haa sepadan sgtssss!

Aida78 said...

sedapnya sengkuang tu lma x makan sbb ssh nak jumpa dah.....

mrs kayrul said...

betul tue sekarang titiwangsa dah jadi macam anak tiri, terbiar dan tan tak terjaga..paling rimas tengok kat dalam tasik tue la...

sengkuang tue yang x menahan tengok...sedapkan sengkuang kat situ..aritu beli dapat yang besar punya..memang puas la makan

NeenaAnuar said...

hihi.. suker part pegang tangan tapi dah ade stroller.. sweet! :D

aTy _faRed~ said...

hahaha..fayel geram sangat tu..tu yang akhirnyer rongak terus kipas tu..;p

ciknana said...

selalu bace blog akak..
chomeelll gileerrr fayel...
arghh jeles...hope bby kite idung macam fayel la...hihi...
ni dok counting nk bersalin..ade sebulan lagi...cepat la kuar and besar cam fayel...hihi

Google