THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

17 July 2012

Kesan Kuat Berjalan Dapat Habuan

Sapa yang mengikuti pasal Fayel sure tahu kot...Fayel ni adalah kaki jalan...like mama like son la...huhuhu...ini lah kesan pembawakan masa pregnant aku kuat berjalan...sudahnya Fayel ni ada waktu yang dia mesti kena keluar tengok persekitaran...memang berbaloi la ada stroller...stroller lama nya ..eh lama sangat ke...stroller masa dalam pantang di beli hasil duit mak ayah mentua aku..diorang suh berkat something...sangat la berbaloi cucu nya pakai...sukeeee bebenor....tq tok ki dan nenek...

Fayel tak pakai stroller jenis mahal...kami laki bini beli ikut kemampuan yang di beri atok nenek nya aje la..bukan kedekut yer...kalau mampuu tak salah kot nak mahal...memang benar nak dibanding kualiti memang la tak setaraf sehebat branded stroller...konsep nya ko mampu beli la...ada aku kesah...so tak payah la compare yer..anak aku nya jenis gini..oberseas mari oberriver......tak sukeee...duit aku aku punya pasal la....nak suh aku pakai best macam ko..bak duit meh aku beli..cakap senang la...hishhh..sengal...okeh okeh tak mau sentap...

Alkisah nya nak citer...stroller lama Fayel jenis besar tayar 4 tu dari brand My Dear...ala beli pun masa warehouse sale RM80 jek...ok sangat kan...now Fayel dah big bam bam..dia pun suka duduk dari baring dalam stroller..macam dah tak sesuai pulak nak duduk..lagipulak stroller 4 tayar tu besar...nak berjalan kemana letak dlam stroller...muat muat je...so disebabkan Fayel suka berjalan..berbaloi nak tukarkan stroller baru...Papa Fayel balik keje suprise belikan Fayel new stroller jenis Buugy...Buggy lagi ringan dan senang di hangkut...kebetulan ada warehouse MyDear..dekat pulak ngan opis Encik Awak...apalagi mari membeli yang murah sajo...yer memang dapat murah...RM50..aku tak pegi balik je EA dah bawak...aikk color biru lagi ke?? ini aje color yang tinggal...takpe la murahnya pasal ..hangkut..yang penting senang nak bawa Fayel meround...lagi panjang langkah la yerk pasni dah la ringan, mudah masuk bonet....

Suprise untuk Fayel dari papa...

Jenama MyDear sajo ..beli ware

Pembelian sangat berbaloi RM50...

Papa testing pakai...

Eleh Fayel mengada la tuuuuu dpat hadiah buggy baru

Wahh dah ready ke tu...macma beria je nak jalan

Tak menyabar...yeahhh dapat jugak dia jalan luar...terus rasmi

Dan hari seterusnya....ginila rutin harian nya setiap petang jam 6 petang...sekian...tak bawa mengamuk...





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

13 comments:

Mrs. Norrie said...

sonok fayel asyik jln2 jer yerk....

aTy _faRed~ said...

anak aku tak mo duduk dalam stroller..aku dulu pon beli murah gak jename my dear mase sale..tapi besar gabak...tak nak duduk dalam tu pon iteorang laki binik hangkut gak biler berjalan..kot2 ar die nak..ggrrr... aku rase macam nak jual n beli yang lagi kecik n senang nak hangkut..yg penting tetap murah...;p aku nak macam ko nyer ar..tapi mesti dah tak ade..

Mooniqueen said...

Anak MQ dari Kecik sampai dh 2 tahun taknak duduk dlm stroller... Lagi suke berdukung n skrg dh bjln, haruslah berjalan sendiri... Hehhee.. MQ dah jual pun stroller tu Dari tak pakai kan..

Mommy_Cha said...

hoh..momy cha punye tu ferrari beli mahal2, tapi mikha kureng mau duduk..nak berdukong jer..lenguh tgn mak nak oiii....takpe tanak duduk sudah nanti i letgo ke sepupu2 yg lain hihihihi ^___^

Nurul Aziz said...

Anak sy taknak duduk dalam stroller, nak berdukung aje. Lenguh tangan.... bergilir-gilir dukung kalau keluar tu..

Eh kita pun tak beli stroller, orang bagi je. Kuikui.. :P

Allene said...

Ok la tu, rm50... Lin punya free... Xbyr pun, ofis bg... Huhuhu... Janji ada, bole pakai sudey...

noradzlina.kamdani said...

wah..bio betul murah! nasib ko tunjuk bukti pembelian jd aku kene percaya lah...
aku ni nk gak cari yg murah tp en FENDY yg punyer duitkan ...mak cik ikut je la...tu pun aku merungut2 sbb rsnyer mahal tul..utk stroller rege lbh 200....

eLLy said...

dengan Harga RM50 memang berbaloii

rosmawaty said...

gagagagagagagagaga cool la fayel nie....

safiyyah osman said...

hehehehe...nnt dh bsaq skit bleh ikut tgk movie lak...hihi...steady la fayel...nnt ajk mommy jln joh2...hihihi

Ann Ishak said...

Okay la tu...dari terpaksa mengendong :)

mia-ina said...

wah fayel dh mkn kuat jln nie..

mrs kayrul said...

murahnya..memang berbaloi la..ingat nak beli juga jenis buggy nie senang nak angkut

Google