THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

18 July 2012

Semalam......

Semalam aku MC sebab ada checkup rutin penyakit setiap 4 bulan...semalam EA pun MC gak ...huhuh ikut bini jugakk katanya...alasan sakit pinggang....tak kisah la...tup tup EA baik hati semalam nak hantor bini gi HKL...sokaa yang amat la aku...tak kose nak drive ke HKL parking yang hazab sangat...kebetulan semalam EA feefeeling baik hati ngan sekali Fayel dia nak bawak...hmmm gi hopsital kot...rasa macam tak sesuai...tapi dah EA kata bawa je leh checkup dia sekali...ok je...aku bukan apa...nak menunggu giliran tu sangat la menyiksakan...dah la bawa budak kecik...macam tak sesuai kot...ngan persekitaran orang ramai...aku risau wabak penyakit kan...EA kata aku hover terlalu pikir yang bukan bukan...hmm...aku terlalu paranoid kahhhhhhhh

Aku semalam checkup kat bahagian Pakar Neurologi...kat situ orang memang la ya ampun ramai...seluruh Malaysia kot tumpu kat situ...yang aku ni dengan bawa baby kecik...berniat baik je la dalam hati...semoga anak aku dilindungi...tawakal je la...dah apaknya nak bawa jugak anak nya...sebab balik hospital dia nak ajak berjalan...yeayyy....sementara EA nak cari parking...aku kena la bawa Fayel sambil menyorong stroller nya tunggu giliran...appointment aku kul 9 pagi..aku sampai tepat kul 9 pagi no aku adalah 83 yer !!!...omgeeeeeee...lama siot nak tunggu...no baru jalan 57!!! keje giler nak tunggu ...dah la ada Fayel ni...aku sorang takpe jugak...orang dah la ramai nyeeeeeeeeeee..nak duduk pun tak dapek..sudahnya aku berjalan keliling satu hospital menyorong stroller sbb Fayel mengamuk sampai habis kipas digigitnya pasal aku berhenti menyorong...haishhhhhhh...

Sorong punya sorong..tak juga muncul si apak Fayel ni...memang dasar parking HKL teruk siot...aku dah pening ni ngan peel Fayel asik nak kena bersorong aje..stop melalak...riuh satu hospital...sampai la kebetulan ada sorang nurse nak ke toilet dia pasan aku kelibut ngan Fayel..dia terus bagi aku advantage no naik cepat....terus dia pegi cari file aku ngan no..masuk dalam bilik doktor...yahoooooo...memang awal la...tak rugi bawa Fayel...penyelamat budak kecik ni...masuk bilik doktor dia senyap pulak...asik la dia tengok doktor yang merawat aku...hahahah...tercengang cengang muka...ok Fayel nanti dah besar doktor to be key...amin...

Sebenarnya checkup rutin aku semalam memang setiap 4 bulan kemestian aku kena pegi...masa pregnant Fayel aku kan on medication till now dan sampai bebila la.....so Fayel ni dalam pantauan lagi ..sebab mama dia ada penyakit kan...so nak kena tengok ada effect tak pada baby...all the time sampai bebila aku kena on medication...banyak benda aku kena alert..dari segi breastfeeding...so far Fayel kecik lagi baru 6 bulan...buat masa ni dia ok baby normal...cuma doktor advice...better aku campur susu formula....susu badan yang terkandung campur formula dia boleh meneutral kan semula antibodi Fayel...apa apa saja la...yang penting aku nak Fayel membesar dengan sihat sempurna...dan jangan mewarisi penyakit dari aku...penyakit aku tak berjangkit...tapi dia adalah auto imune...sesapa saja boleh kena tak kira umur...bukan genetik semata...baru aku paham...satu kelegaaan bila dah faham yang penyakit aku bukan genetik...semoga anak aku baik baik saja...amin...


Semalam budak botak ni disiapkan oleh papa nya...amboi kemain Mat Smart papa ko bikin kannn

Semalam....pakai topi la sebab kepala botak heheheh...baru la nama anak laki

Semalam...Atok dukung jap hantar ke kete...berat aje dia nak lepaskan cucu manja dia ni..manja ehhh dik..mama pun atok tak pernah hantar tau

Semalam....ok ready dalam debaran nak hangkut budak ni join gi sepital...dah papa nya suruh..follow jekk

Semalam....fayel muka bosan giler kan teman mama...habis tawaf satu hospital...

Semalam....kipas pun habis kena gigit ...jahanam sudah ...beli baru la nampaknyaaaaaa

Semalam checkup....muka dah selalu datang checkup rileks sokmo...16 tahun tuuu..otaii wehh..doktor pun bertukar sokmo

Semalam...baik kan...mama check dia steady je....selepas puas mengamuk kat luar....nak jadi doktor to be kot...amin



SEMALAM....IST IN MY LIFE DATANG CHECKUP SEFAMILIA...BAK KATA EA..."I BAWA ANAK SEBAB BAGI DI PAHAM PENGORBANAN MAK DIA"...WALAU KADANG RASA DIRI KEKURANGAN...TAPI AKU BAHAGIA AKU ADA MEREKA....SAYANG KETAT KETAT..



Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

23 comments:

eLLy said...

Kita serupaaa.. Semalam i Mc, Cik Abe pulak cotii.. ngeeee

PUAN SUE said...

sayang ketat2 jugak!

Mrs. Norrie said...

ensemnya fayer pakai tali pinggang baju tight in....hehehehhe

nUR_rOsALiNdA said...

Nok, Kipas Khaleef pun ghopa itu masa dia baya² Fayel dulu...Hahahahaha~

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

marah sungguh ye Fayel..takpe, Fayel dah besar nanti bawak mama pulak ye..

D Yatie said...

wah..fayel semakin kacak bergaya...dan kuaaattt sampai patah kipas...hihi...aamiin... :))

SURIA AMANDA said...

comel la fayel ..papa siapkan siap pakai belt tu...x sabar nak ada anak lelaki la...

raisa_81 said...

smart betul si fayel nie..hencem2...

Jen Jen Izaicun said...

comelnyer fayel..

salute akak yang sgt tabah... sakit akak tu mcm mana ek? apa pun hope akak dikurniakan nikmat kesihatan yang berpanjangan...

noradzlina.kamdani said...

rajin EA siapkan ank encem plak tu...

Qhaifa Nur said...

biasalah HKL memang begitu, sabar je laaa...

comel fayel pakai jeans.......

Mommy_Cha said...

bio fayel belajar nanti2 bwk omaknye pulop pegi checkup kat HKL yg paking hazab mcm TUUT##$@#%^%^$ tu kan?kan?kan? hehehe

Eri-chan said...

bagus mimy.

rosmawaty said...

mmg kan hkl lama giler...mmg kena sbr

Amieynna said...

Comel fayel..
Sampai kipas pun die geget..

mamyharraz said...

hensemnya fayel pakai jeans.
tak lama lagi kalau papa busy bolehlah fayel je temankan mama check-up.

ank dan suami harta yg ternilai kan mimy ..hmm tiba2 tersentuh ayat EA.

Emynz said...

kecik kecik dah rebel ^_^ . geram seh!!

~ NANA ~ said...

tak rugi bawak fayel kn? blh jmpe doktor awal...hehe

pandai papa fayel dress up kn fayel

Siti Shuhadah said...

banyaknye semalam..hehehe...

take care kak mimy.. shu doakan kak mimy sefamili sihat sentiasa..amin...

rindu kak mimy & fayel !!! :(

Riri Yoorin said...

wow kemain lagi fayel ekk.. semangat ..dh besau dah

imhana said...

best entry ni..

mrs kayrul said...

comelnya fayel..terserlah ketampanan bila pakai jeans tue

NeenaAnuar said...

insyallah beb.. aku sentiasa mendoakan ko sentiasa sihat dan diberkati olehNYA.. amin! Fayel such a good boy la! makin hensemm! :D

Google