THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

23 November 2012

Tiada Lagi My Galaxy Tab :((

Salam Jumaat...kejap nya dah 5 hari bekerja...minggu ni tak berapa semangat la...hukhuk ..ai is sedih..huwaaa keciwa....dengan tak dijangka disangka...dukacita dimaklumkan bahawa...table oh My GT telah pun hilang !!!! huuwaaaa nangis lagi lap air mata....huhu...GT adalah Galaxy Tab Samseng Samsung kesayangan yang baru saja dimiliki baru 2 bulan...actually hak milik Encik Awak..tapi dah laki bini hak milik bersama la.....yang selalu pakai pun bini nya...muahhahaha...konon ni sepakat akan jadi harta Fayel tapi mak pak lenjan dulu mentara anak dah besar pandai berebut dah tak leh kongsi ni kita pakai la dulu sampai lebam :((...errrr nampak nya jodoh tak panjang bersama Samseng GT...huwaaa melalak lagi...

Sebab musabab hilang ..hmm adalah di nyatakan disini bukan aku yang bagi hilang eh...yer la mementang la selalu aku je jadi sasaran pelupa, jahanam kan barang kennnn tup tup kali ni EA yang cuai...tetiba hormon pelupa berjangkit lak kat dia...apasal aku cakap cuai...sebab dia boleh leka ...alkisahnya...selalu GT ni either aku atau EA yang bawa opis..tapi lately ni aku malas nak bawa GT...tak kuasa keje opis banyak..so EA bawa gi opis..tapi aku musykil dia mana ada masa nak belek GT lagi keje site...tapi dia nak bawa gak..biarkan...kalau dah memang diaturkan memang akan hilang ..hilang jugak kan...sudah takdir ketentuan 2 bulan saja bersama...

Peristiwa hilang terjadi hari rabu...sedang leka sibuk keje opis EA call suara tergesa..minta tolong mak aku tengokkan kat luar laman rumah tab casing merah atas kerusi....dia tertinggal kat situ...hmmm mak aku tengok memang dah takdo...dengan pintu gate terbuka luas nya...EA parking kereta dalam...gate tak tutup...hadoii...bagus la...yer GT nan ado...lesap sudah...dah tentu ada tangan panjang yang dah nampak sambar dulu kan ...dengan gate terbuka luas nya..hmmm..pulak tu dia boleh lupa letak tab depan rumah terus je start kete jalan daa...tengah jalan kat mahameru baru sedar tab takde disisi...mengelabah...ha tu la selalu cakap ayang kena makan kismis kan...now sayang lak kena makan kismis...pelupa jugekk rupanya

EA call kata takde..apa lagi melalak kemain la aku kat opis heheh...sedih weh...bukan senang nak beli ..lain la duit berkepuk hari ni hilang esok beli...nak beli ni pun EA kemain duk kira bajet bajet...2 bulan guna GT...macam macam dah install kat dalam tu...paling sedih no more instagram!!! huwaa....aku kan pentegar instagram...pasni tak leh ar nak berinsta ...BB mana ada insta...tak best tau...ni rasa nak tukar tepon ni tapi memandangkan keadaan tak mengizinkan...nanti la tak penting pun....

Sebenarnya aku lagi terkilan kerana Fayel...sebab GT ni good learning to Fayel..aku banyak ajar Fayel dengan GT...flash card, nursery rhymes, mengaji, ABC, 123, games untuk baby, animal sound, dan fav show Barney...Fayel sejak takde GT dia macam tercari cari..kesian...bila aku buat nyanyi ABC Song dia sengeh tapi mata melilau ..kena la aku jadi Barney jadian...nyanyi style Barney..."Barney is a dinosaur from our imagination and when he's tall..he's what we call a dinosaur sensation"...nasib la badan mama ko macam barney kan :)) ...oh cari GT eh...ada GT senang sikit...nak bg makan pun senang...huwaaa ni nak nangis balik ni bila kenang...bukan rezeki kita Fayel..takpe ada rezeki lebih suruh papa ganti balik yer...mama pun nak tumpang jugak hehehe

Kenangan Samseng Galaxy Tab masa memula pakai...eksited tau...


Fayel , GT dan fav show Barney nya....now mama dia kena jadi Barney  jadian sebab GT dah takde nak show...hehehehe




HUHUHU PATAH TUMBUH HILANG BERGANTI...TAPI MANA NAK KU CARI GANTI....OH MY GT....HUWAAA PENCURI TOLONG LA PULANGKAN BALIK...!! PLEASE





Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

Mommy_Cha said...

kesianye akak..takpelah takde rezki lah tu kiranya. nanti insyallah dapat ganti yg baru or org tu nak pulangkan balik ke mana tau ye dop?
kita ni pon teringin nak ber instagram tapi non hado application tu, maklom le henpon tak canggih. yang penting nak simpan duit lah...nak beli breastpump baru hahahahahah!
semoga org yg curi tu akan dipotong tangan..haktuii!

Cik Syida said...

owh, tak pe kak.. kumpul duit nanti beli baru eh,benda dah nak jadikan, nak buat macammana, huhuhu..

aTy _faRed~ said...

Alahai...terkilan nyer aku bace..takde rezki..l :( mmng..tab ni agak bgs gak kan tuk bebudak kalau kene ngn carenyer...aku pon same...tab ni dah mcm salah satu sesi pelajaran tuk qaleef gak..mcm2 aplication...sabar jer lah ek..

Liyana said...

pantang leka kejap mmg ade je yg cpt tgn kan. sbr jela kak

SURIA AMANDA said...

Dalam kawasan rumah pun leh hilang kan? manusia jenis apa la tuh..x per la dah xde rezki mimi...

as ♥ Leenda said...

hehehe..tergelak tak sopan pulak kt opis ni bace tang kak mimi jadi barney jadian tu..sbb saya pun selalu jugak jadik ayam jadian, kucing jadian, rimau jadian, tarzan jadian..etc etc....hahaha..

YanaHime said...

Pttlaa mcm mia dr instagram...ala! Takleh nak gediksfoto dh...yana pun kena beware jgk, taknak my GT pun ilang huhu!

Zuraidah Butang said...

alololo cian nye...saba je la ye kak...nnt beli baru k...potong tangan sape curi tu...

PUAN SUE said...

Ala..hrp ada yg plgkan blik

Siti Shuhadah said...

alaaa...sayangnyee.... sape la yg curi tu kan..dia x rasa serba salah ker ambik brg org..heeee.... sian fayel...mama jadi barney..ala cute nyee..hehehe..

m@m@yAyA said...

ksian kak,xda rzki kak~

xpelah nti lau ada duit lbeh bole beli yg lain lg bgus dr yg sblm nie..~
tamo la cdey2 kakak ku~

Betul kak lau ada tab nie sng,yaya pun skrg da pndi rebut ngn zura tau..
asl zura bk gb jer dia dtg kt kta pndi plak tue tekan kt blh tepi skli yg trus kua dr fb tue[huhu]

ada tab nie bkn apa bak kata akk leh bk kn dorg abc,alif ba ta dn yg sewaku\tu dgnnya~

xper kak insyallah ada rzki akk lagi lepas nie..[chill ok]

Mrs.Farhana said...

saba erk mimy...ade hikmah..insyaAllah ade rezeki leh beli baru..:)

Cik Puan Ac said...

banyak-banyak bersabar...tiada rezeki and jodoh ng tab itu...pasti ada tab lain berjodoh dengan akak....hehehe....anyway diblog saya ada giveaway contest..sudi2 lah jengukkk...

Erina Asmawani said...

Alahaiii sedihnyaa. Huhu. Anggap takde rezeki lah ye kak. Ada kes student kat sini..iphone nya hilang lepastu dapat tau sape yg curik sebab pencurik tu guna Instgram budak tu. Haa..kantoi di situ. Pencurik tu pun "pandai" kan gi guna Instagram budak tu pehal.

Mana tau rezeki akak nanti ley tau sape amik n dapat balik GT tu.

Allene said...

adoiaiiii.... nak buat macamner... klu jadi kat lin pun lin bantai nangis juga kak... :(

Rasp said...

aduhhhhh memang sampai situ jer jodoh you....
mungkin kan ketemu dgn yg 'baru' soon????????

D Yatie said...

sayang nyerrrr~~~ huhuhu. nak buat mcm mana kan...dh bukan rezeki~ :)

Google