THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

08 November 2012

Checkup 9 Bulan

9 bulan takde checkup pun dari Klinik Kesihatan..dah skip ke 10 bulan...sebab aku nak tau sangat berat dan ukuran tinggi terkini Fayel...aku pegi checkup klinik swasta je la...kebetulan dia sakit mata (poor baby) dan nak amik set shower bath, syampoo, cream dia...oh Fayel kulit sensitif so aku dah tak pakai sebarang produk kat pasaran like johnson, pureen, anakku etc...fuhh body macam aku ...nasib la panel cover oh anak..maintenance tinggi..Fayel pakai produk dari brand QV Kids dan krim Ezerra...oh yer Fayel ni disahkan alergik telur yer...dah cuba bagi keluar sebiji jerawat kat bibir...so memang tak boleh makan lagi buat masa ini...tunggu after 1 year..sebijik kulit mama la Fayel ni

Fayel pakai since umur dia 5 bulan till now..so far pakai produk ni ok sangat...tengok ada badan ada ruam, alergik..hilang la jugak...sebab serasi semalam minta kat doktor nak try syampoo pulak...yeayy now dah ada trio QV kids...mak aku panggil syampu sotong hehehehe...syampu ni harap maklum la tak wangi pun takde bau ...buih pun tak banyak..so dont expect la bila tenyeh masa mandi tu nak bershower mandi buih yer...bubuh sikit je gosok sikit...sebab tu Fayel mashammmm heheh cream n shower bath dia takde bau...lalalalala..takpe mama pakai cologne kat baju eh...wangiiiiiiiiiii

Semalam checkup berat dan tinggi jugak...wajibbbb...heheh nak update...Fayel berat naik ke angka 10kg...pehh..ni bulan depan kalau naik lagi dah kena pakai penimbang lain la nampak nya..Alhamdulillah progress semua okeh..tinggi dah 77 cm dia dah tinggi..sebab tu tak nampak macam debot sangat...ok la tu..bersyukur sihat sempurna..aku tak de la penting kan sangat berat badan ni turun or naik ..since aku as mama dan papa nya pun memang gems gems kann...so kalau tengok anak gems tengok la mama n papa nya dulu ahaks...oppa gemuks style lalala...

Pada yang tanya Fayel makan apa sampai berat gini...hmm macam baby lain sama je..maybe dia serasi susu Anmum..suka minum susu..sekali minum 8 oz satu session..walau dah makan tetap 6-7x sehari...makan pun kadang main main ikut mood...tapi bab makan aku strict sikit...mesti kena makan... aku pastikan dia makan ikut waktu...wajib!!..walau kadang dia kemam mulut...aku biarkan nanti dia leka aku suap...bab suap ni kena rajin sikit la..baby dah makin besar ni dia akal panjang ingat nak main je..makan pun terabai...gitu la..so hope tak de yang terasa hati or whatever...takpe baby kecik ke besar as long sihat...sudah syukur Alhamdulillah...



Moisturizing Cream dan Shower Bath Wash serasi bersama Fayel...menghilangkan kesan ruam , alergik , gatal kat badan...tok mak Fayel panggil..mandian sotong...

Minta doktor Syampoo lak nak cuba...nak satu set..since kepala dia pun selalu merah merah duk mengaru..rambut dah panjang kan..


Krim Ezerra jugak kot kot ada nyamuk hinggap...celah peha merah...Ezerra pun ada set mandian syampu jugak

Yang pasti semalam timbang...huyooooooooo berat 10kg...pehhh..still maintain..okla tu ...Alhamdulillah...tengok berat anak tengok la jugak berat mama dan papa nya kannnnnnnnn....dah baka gems gems...

Nah muka budak ni sakit mata..sian dia...meraung melalak tak boleh tido...poor baby..get well soon my son..sian dia mama keje..takpe next week mama cuti 1 week..yahooo..sabar eh..

tengok orang makan dia pun nak makan...siap sudu bowl plastik...itu tarikan untuk bagi makan ...kengkonon macam orang besar la..hehehe







Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

8 comments:

Mommy_Cha said...

alhamdulillah moga fayel sehat sokmo...err kak ade dpt approach dari pigeon tak? new range product baru..babies toilettries! better check ur email ka...menda free jgn diabaikan! hiks!

Allene said...

sama plak ngn si debab hafidh tu... dia elergic telur... untuk injection 1 year kena amik kt hospital... uhhuuhuh tapi kulit hafidh tak elergic plak. sofar pkai product pureen ok lg...

as ♥ Leenda said...

ayakkk..asyraf belum makan telur lagi..next 2 week ade checkup kt KK mesti diorg tanya dah bagi makan telur ke belum..
weekend ni kena try lah makan telur..senang bagi time cuti kan..

fayel, get well soon yer..:)

Ros Anis Rusli said...

sudah 10 kilos tu...moga fayel cepat sihat! jgn mkn telur lg ye fayel... :)

m@m@yAyA said...

wow abg fayel da 10kg,alhamdulillah membesar dgn sihat yer syg~

aTy _faRed~ said...

fayel memang nmpak bambam..makin encem...anak aku yang 8 kg ni pon menggigil aku nak mendukungnyer..haaaiihh...

Kella said...

fayel fayell.. hanya mampu melihatmu dari jauh.. =)

Ann Ishak said...

huhuhu siannya sakit mata, get well soon ya fayel

Google