THE HUSBAND & WIFE :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

05 November 2012

9 Bulan Milestone 3 dalam 1 Serentak

Bila tengok progress baby lain yang agak cepat dah boleh berdiri, merangkak, duduk...aku dah jadi risau...selalu gak duk torture Fayel...cepat la anak oii....buat la apa yang patut dulu...huhuhu...mandi pun masih duduk dalam bambo seat sebab tak konpiden badan dia boleh duduk...senang kot pakai bamboo seat...rasa lagi selamat ...mak aku selalu la selalu calm kan aku...rileks...tak semua baby sama...lambat ke cepat ke...yang penting dia sihat....lega sikit hati..tapi bila nengok budak sebaya dia dah boleh itu ini..pehhh kagum aku tau...tu yang Fayel kena marah manja....jangan malas syg...

Bising la bebel la...akhirnya 9 bulan...milestone Fayel serentak 3 dalam 1 terus...dia dah boleh merangkak then duduk sendiri kadang senget badan hahahaha....dan paling terbaru dia dah boleh berdiri..jangan ada benda nak berpaut...asik la nak berdiri...aku yang takut nengok...lepas tu nak pegang tangan...ewahhh...port paling best favourite sekarang adalah tangga...halamak dah la umah aku ada tangga...kena berjaga jaga...nak selamat terpaksa duk dalam walker...kemain nangis..terpaksa kalau tak payah aku mengejar sana sini....kurus nya tak jugak huhuu...

Syukur Alhamdulillah...Fayel dah ada progress nya sendiri di umur 9 bulan..perasaan ?? dah tentulah hepi...tak kisah la kalau ada nak compare anak dia umur cepat gini dah boleh itu ini...setiap baby tak sama....macam tu jugak nanti kalau dah menapak berjalan...if la Fayel lambat sekalipun kami as parent tak nak pressure dia paksa paksa..dengan sendiri dia ..dia akan berjalan , berlari dan seterusnya bercakap...biarkan kita ikut flow with the flow....syabas Fayel...mama bangga...mari kita tepuk tangan sesama....yeayyyyyyyyyy


Fayel dan dudukan nya...tetiba je...leh duduk....dah duduk ni apa ada depan mata habis la dia nak main

Takpe kalau nakal lasak sangat..masuk kan dia dalam bakul..duduk kan dia dah takde masalah...


Hai mama...Fayel dah boleh berdiri....tepuk tangan...yer nampak tangga depan...kang sekelip mata dia merangkak ke situ panjat tangga pulak...adehhh ..bahaya...

9 bulan jugak dah pandai pegang botol sendiri...hisap botol dan akan tertido dengan sendiri....big boy sudah Fayel...


TAK SABAR NYA NAK TUNGGU FAYEL BOLEH BERJALAN.....




Important : Declaration of images are the intellectual or personal property,image usage is strictly prohibited without the written consent of the blog owner,Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image. MIMY HAMID

17 comments:

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

comelnye fayel .. semangat badannye,,bambamm,,muah ciom sikit,hehehe

Siti Haslinda Sadiken said...

hampir sama dgn perkembangan anak lin..memula tuh nengok anak org seawal 7bln dh boleh duduk..dh boleh merangkak..syasya saya pun dkt 10 bulan baru steady..skrg nie dia dh pandai minum guna cup yg ada straw ;)

Allene said...

ok la tu mimi...lain budak, lain perkembangan dia,... tak lama lagi da boleh jalan la tu.

p/s : mimi lin muar kat jalan kim kee dekat ngn JPJ gak. mimi orang muar ker?

PUAN SUE said...

yess! fayel cpt2 jalan2 tau
nanti boleh dating ngan aqilah tau..

Kella said...

cepat nya dia membesar...
membesar depan mata aku.. dengan melihatnya dalam fb dan blog ko.. =)

SURIA AMANDA said...

haaa..dah start berjalan..new step utk berlari....gigih la mama papa after this

ariana8733 said...

semua baby x same kak perkembangan nye..anak sedara ana ade yg cpt berjalan & ade yg lambat..

ape yg pnting baby sht & cergas..anak sedara ana umo dh setahun setengah kot baru pndai jln tau..

Girl Girl said...

Bile dah boleh berjalan nanti, tggu dia pandai berlari pulak. time tu marathon la mimy n megat utk kejar fayel. hehehe

Riri Yoorin said...

haah kak mimy..ada setengah2 budak memang cepat ada yang lambat as long bby sihat

aTy _faRed~ said...

yaaeeeyy...claps2 tuk fayel..gud job fayel...:)
port si qaleef pon same..kemain suker main kat tangga..lagi satu kat grill slinding umah aku tuh..haaiihh...

YanaHime said...

mimy, lepas ni akan ada byk lg bumps & bruises...prepare yourself...kita mmg akan takut tgk dia nak memanjat & buat aksi2 stunt, but actually baby kita sedang belajar...esp boys, dia takkan ada rs takut, they want to explore...jgn sekat, just tengok je & prepare yourself mentally, hihi!

Waney Zainuddin said...

Setiap baby perkembangan dorang berbeza. Mcm my baby. Dah setahun pun x pandai merangak. Apatah lg berdiri. Tapi i biar je. Tak push pun. Now umur 16 bln dia pandai jalan dah :)

imm said...

btul tu.aritu doc ckp kt sye 'jgn compare anak kite dgn anak org.bb laen2 progress die.laen la kalu anak awak umur setahun dok melepek je tbaring x aktif lgsung,br kne risau' sye mule2 risau gak sbb anak mse umur 10blan still x meniarap,xmenyulur x merangkak..tibe2 msuk bln ke11 die bjalan.n skarang setahun sebulan,die reverse,mengengsot smbil duduk plak.hmm ape2 lah adik,asalkn aktif n sihat kan.

e k i n ♥ y u s r i said...

bambamnye fayel
geram
bile auntie dpt jumpe fayel nie

Deqna said...

ok lah tu mimy... ko pun senang, tak yah penat2 nak mengawasi dia tau... cam marissa dulu pun lambat gak... meniarap langsung tak... merangkak apatah lagi.. tu yg bila letak dia kat satu tempat, kat situ jer elok dia duduk, takdelah kejap kang kat atas kerusi, kejap kang kat bawah meja... dorang bukan apa, mungkin sbb dorang rasa berat tau... tu yg malas nak bergerak sgt.. marissa dulu pun time baby kan leh tahan gak semangat dia.. marissa pun lambat gak berjalan.. setahun 4 bulan baru reti berjalan tanpa bantuan... tapi bercakap kemain lagi minah tuh...

erna said...

yela mimi. jangan risau sebab lainbudak lain perkembangan. Iman yang dah 7bulan tu pun belum merangkak lagi. tak nak paksa-paksa. insyaallah everything will be ok :)

Ann Ishak said...

tak lama lagi fayel dah pandai mintak adik pulak...haah apa lagi mama ;p

Google